• پنجشنبه / ۱۷ آبان ۱۴۰۳ / ۱۶:۰۷
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1403081712882
  • خبرنگار : 71049

استاد دانشگاه ایروان:

حل‌وفصل اختلافات آذربایجان و ارمنستان خوشایند اسرائیل نیست

حل‌وفصل اختلافات آذربایجان و ارمنستان خوشایند اسرائیل نیست

استاد دانشگاه ایروان با بیان اینکه «بهبود روابط ایران و ارمنستان تهدید حیاتی برای اسرائیل است»، گفت: هرگونه بهبود روابط میان ارمنستان و آذربایجان نیز تهدید اسرائیل محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا، «آرتیوم تونویان» استاد دانشگاه ایروان در نشست «روابط ایران و ارمنستان در چارچوب تعاملات ژئوپلتیکی» در میزگرد همکاری‌های ۲ کشور و افق‌های پیش رو که از صبح روز پنجشنبه در شهر قاپان در استان سیونیک برگزار شد، به نقش رژیم صهیونیستی در منطقه و تامین تجهیزات نظامی از سوی این رژیم برای جمهوری آذربایجان گفت: صنعت نظامی برای اقتصاد اسرائیل بسیار مهم است که این موضوع بر منطقه تاثیر منفی می‌گذارد. این تاثیر هر سال هم بیشتر می‌شود به ویژه که بخش خصوصی در این صنعت نقش ریادی دارد. از این رو معتقدم اسرائیل تمایل دارد منافشات در منطقه زیاد باشد تا سلاح بیشتری بفروشد. 

تونویان در ادامه تصریح کرد: حل‌وفصل اختلافات آذربایجان و ارمنستان نه تنها خوشایند اسرائیل نیست بلکه تهدیدی علیه خودش قلمداد می‌کند. ایران و ارمنستان هم روابط خوبی با یکدیگر دارند و این مساله حتما به نفع روابط اسرائیل و آذربایجان نیست و از لحاظ تبلیغاتی بهبود روابط ایران و ارمنستان حتما تهدید حیاتی برای اسرائیل است و هرگونه بهبود روابط میان ارمنستان و آذربایجان نیز تهدید اسرائیل محسوب می‌شود.

ناظران اروپایی تهدیدی علیه ایران نیستند

«سرگئی ملکونیان» عضو موسسه آپری در این نشست با بیان اینکه روابط ایران و ارمنستان روز به روز در حال افزایش است گفت: روابط اقتصادی ۲ کشور در حال رشد است ولی پتانسیل‌های زیادی داریم که می‌توانند بالفعل شوند. ما نباید تنها به عرصه‌های اقتصاد و تجارت محدود شویم.

«جانی ملکیان» محقق مرکز تحقیقاتی اوربلی نیز در اظهاراتی در این نشست گفت: ارمنستان سعی دارد در سیاست تنوع سازی خود در سیاست خارجی با ایران و گرجستان تعامل برقرار کند اما این روند با آذربایجان سخت پیش می رود چون آذربایجان سعی دارد با ما با زبان زور صحبت کند. 

او درباره نقش ناظران اروپایی در ارمنستان اظهار کرد: ماموریت این افراد در مرز ارمنستان و آذربایجان کمک می‌کند تا آذربایجان نتواند دلیل مشروعی برای حمله به ارمنستان داشته باشد و وجود این ناظران فرصت تبلیغات باکو درباره ایروان را از بین می‌برد. همان طور که مقامات ارمنستان تاکید کردند ناظران اروپایی تهدیدی علیه ایران نیستند.

این کارشناس ارمنستانی تصریح کرد: ارمنستان در شرایط سختی به سر می‌برد، یا باید تصمیم بگیرد که به یک قدرت پیوند بخورد یا با همه روابط متناسب و خوبی را شکل دهد. امروز کشورهای غربی و بریکس ۲ مجموعه‌ای هستند که کشورها سعی دارند با آن‌ها ارتباط برقرار کنند و ارمنستان هم همین رویکرد را دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha