حمید فضایلی ۱۷ آبان در آیین اختتامیه طرح داناب (طرح ملی دانش آموزی نجات آب) اردبیل با بیان اینکه آب محور توسعه محسوب میشود، افزود: طرح داناب طرحی پویا و خلاق است و بهگونهای نیست که هر ساله تکراری باشد، بلکه هر سال، برنامههای مختلفی به این طرح اضافه میشود.
وی ادامه داد: از دانشآموزان و اولیاء آنها درخواست داریم که در این طرحها یاریگر باشند.
فضایلی ادامه داد: از کل آبهای سطحی و زیرزمینی استان حدود ۹۳ درصد در بخش کشاورزی، ۶ درصد در بخش شرب و یک درصد هم در بخش صنعت مصرف میشود.
وی اضافه کرد: آبخوان دشت اردبیل ناشی از تهدید خطر فرونشست، نفسهای آخر خود را میکشد که ضروری است نهادهای متولی، شهروندان و بهره برداران در علاج بخشی این دشت اهتمام ویژه داشته باشند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل خاطرنشان کرد: رویکردهای فعلی در بحث حفاظت از منابع آبی باید تغییر کند یعنی به جای توجه بیشتر به آبهای سطحی و طبیعی، منابع و آبهای زیر زمینی را نجات دهیم، چرا که خطر فرونشست بسیار جدی است.
فضایلی تصریح کرد: راهکار اصلی علاج بخشی منابع آبی استان، اجرای آبیاری مدرن نیست، بلکه باید احیا و تعادل بخشی دشت را در اولویت قرار داده و ناترازی آب را هم برطرف کرد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل بیان کرد: یکی از مهمترین چالش ما در بحث آب ، مدیریت تقاضا بود که همیشه با راه اندازی سازه و احداث سد به دنبال تعریف منابع جدید آبی بودیم ولی در عصر حاضر باید این رویکرد به سمت مدیریت عرضه تغییر پیدا کند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب استان اردبیل ادامه داد: در فصل تابستانها اخبار بسیاری در مورد ناترازیهای برق میشنویم و بهتر است بگویم که ما در بحث آب هم ناترازی داریم و مشکلی که در بخش آب وجود دارد؛ این است که ما علاوه بر ناترازی در آب، مشکل ناپایداری هم داریم.
وی بیان کرد: مسائل کیفی در کنار کمیت باید مدنظر قرار بگیرد و در این بحثها باید دانشآموزان مطالبهگر باشند که علاوه بر کمیت به دنبال کیفیت آبها هم باشند.
انتهای پیام
نظرات