محمد منان رئیسی امروز ۱۶ آبانماه در دیدار با مدیرکل اوقاف این استان اظهار کرد: هرگونه کمکی که از سوی نمایندگان مجلس ممکن باشد، برای برگزاری مسابقههای بینالمللی بخش معارفی قرآن کریم، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه دریغ نخواهیم کرد.
وی در ادامه افزود: اوقاف ظرفیت بینظیری برای توسعه فرهنگ قرآنی و دینی دارد، لازم است با همافزایی به استفاده بیشتر از ظرفیتها اقدام شود.
وی ادامه داد: وقف نیز ظرفیت بالایی در تمدنسازی اسلامی دارد و میتواند به این هدف کمک کند، هر چقدر هم در این زمینه کار شده باشد، باز هم جای کار دارد به شرطی که فرهنگسازی درستی صورت بگیرد.
منان رئیسی با اشاره به سرعت تحولهایی که در جامعه شاهد هستیم، گفت: برخی نیتها در وقف، تاریخ مصرف دارند ولی بعد از چند دهه یا حتی چند سال، ضریب تاثیرگذاری آنها کاهش مییابد چون تغییر سبک زندگی و پیشرفت فناوری، برخی نیازها را محو میکند.
نماینده قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اوقاف باید نیازهای جدید را شناسایی و آنها را به خیران و واقفان معرفی کند تا وقف در راستای رفع نیازهای روز جامعه استفاده شود.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه قم، منان رئیسی بیان کرد: گاهی نیت عمومیتر میتواند برکتها و آثار وقف را بیش از گذشته به مردم نشان دهد، فرهنگسازی در این زمینه بر عهده اوقاف است.
ثبت ۲۵۰۰ موقوفه در قم
حجتالاسلام عباس اسکندری مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم نیز در این دیدار گفت: ۲ هزار و ۵۰۰ موقوفه با ۱۶ هزار رقبه، در این استان به ثبت رسیده است.
وی همچنین رسالت اصلی سازمان اوقاف را هزینه عواید موقوفهها مطابق با نیت واقف ذکر کرد و افزود: به همین دلیل نمیتوانیم به همه درخواستها پاسخ بدهیم، این مساله موجب بدبینیهایی نیز میشود که ناشی از ناآگاهی عمومی در زمینه وقف و احکام آن است.
مدیرکل اوقاف قم با اشاره به دیگر وظایف سازمان اوقاف و ادارههای کل آن در استانها، تصریح کرد: سال گذشته از محل عواید موقوفههای استان قم، ۴۵ نفر از زندانیان جرایم غیر عمد آزاد شدند.
اسکندری در بخشی از سخنان به برگزاری بخش معارفی مسابقههای سراسری قرآن کریم به میزبانی قم اشاره کرد و گفت: مسابقههای سراسری و بینالمللی قرآن کریم کشور مایه آبروی شیعیان در سطح دنیا شده و به شایعهها در مورد ارتباط شیعه و کلام وحی پایان داد.
وی تصریح کرد: پیش از این، بخشهای معارفی چندان جدی نبودند و بیشتر به رشتههایی مانند صوت و لحن پرداخته میشد.
مدیرکل اوقاف قم با بیان اینکه بخش معارفی مسابقهها به صورت جداگانه برگزار میشود، بیان کرد: قم این ظرفیت را دارد که محل دائمی دبیرخانه مسابقههای معارفی باشد.
انتهای پیام
نظرات