به گزارش ایسنا، غلامرضا گلمحمدی در رویداد ملی کشاورزی دانشبنیان و بهرهور که روز چهارشنبه ۱۶ آبان در پارک علم و فناوری کشاورزی در کرج برگزار شد؛ با اشاره به اینکه یکی از راههای توسعه بخش کشاورزی دانش بنیان کردن این حوزه است، اظهار کرد: سازمان تات از سالها قبل به این حوزه ورود کرده به نحوی که بیش از هزار فناوری را تاکنون در زمینه تولید ارقام، واکسنهای دامی و انسانی، آفت کشهای زیستی و ... به ارزش تقریبی بیش از یک و نیم میلیارد دلار معرفی کرده است.
گل محمدی گفت: اگر خدمات محققین در سازمان تات نبود امرور در واردات بسیاری از این محصولات به سایر کشورها وابسته بودیم.
وی با اشاره به اینکه ۹۸درصد بذرهای مصرفی کشور در داخل تولید میشود، افزود: این یکی از اثر بخشیهای مهم سازمان تات است.
گل محمدی اظهار کرد: امروز ۷۳۴ مرکز رشد، شرکت دانش بنیان و هسته فناور در سطح کشور در سازمان تات در ۱۴ استان کشور فعالیت دارد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر ۱۴ دهکده فناورانه، ۲۷ مرکز رشد و واحد فناورانه و ۱۳۰ مزرعه نوآور با همکاری بخش خصوصی در سراسر کشور فعال است.
گل محمدی با تاکید بر اینکه ما به دنبال آن هستیم که کل سازمان تحقیقات را به شکل پارک علم و فناوری در بیاوریم، اظهار کرد: با توجه به تغییر اقلیم و کمبود منابع آبی در بخش کشاورزی چارهای جز دانش بنیان کردن این بخش نداریم.
وی اظهار کرد: در این زمینه چالشهایی هم وجود دارد که یکی از آنها انتقال دانش و فناوری به مزرعه و کشاورز است. در حال حاضر ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی بین شش تا ۱۰ درصد است که آمار قابل قبولی نیست.
گل محمدی اضافه کرد: در پایان برنامه هفتم باید این ضریب به بالای ۵۰ درصد برسد که برای رسیدن به آن به رشد سالانه ۱۰ درصدی نیاز داریم.
این مسئول ادامه داد: پایین بودن علاقه برای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی به ویژه در حوزه فناورانه یکی دیگر از چالشهایی است که امروز با آن مواجه هستیم به طوری که با سرمایه گذاری حدود سه درصدی یقینا به اهداف پیش بینی شده در این حوزه نمیرسیم.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه زنجیره تحقیق تا تولید در بخش کشاورزی کامل نیست، توضیح داد: با فعالیت جزیرهای در این حوزه راه به جایی نمیبریم و باید در این بخش نگاه یکپارچه داشت. علاوه بر این باید فکری به حال کشاورزان خرده پا برای استفاده از فناوریهای نوین کرد.
وی گفت: ما در سازمان تات به فکر افزایش پروژههای تحقیقاتی با نگاه فناورانه هستیم که امروز تعداد آنها به ۱۲ درصد مجموع پروژهها رسیده است.
معاون وزیر کشاورزی در پایان گفت: برای فناورانه و نوآورانه کردن بخش کشاورزی باید هم در بخش سخت افزاری و هم نرم افزاری به فکر توسعه زیرساختها باشیم.
انتهای پیام
نظرات