یزدان یگانگی امروز ۱۶ آبانماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه پیشبینی شده سال آینده گندم کیلویی ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان از کشاورزان خریداری شود، اظهار کرد: اعتبار و بودجه لازم نیز برای خرید تضمینی گندم در نظر گرفته شده که مشکلات امسال برای پرداخت مطالبات بوجود نیاید.
یگانگی با اشاره به اینکه در سال زراعی گذشته ۶۷ هزار و ۷۰۰ تن خرید تضمینی گندم در چهارمحال و بختیاری صورت گرفت، اضافه کرد: هیچ کشاورزی در استان در خصوص این موضوع طلبکار نیست.
وی در خصوص تامین کالاهای اساسی و تنظیم بازار، تصریح کرد: براساس کارگروه تنظیم بازار استان و مجوز وزارت جهاد کشاورزی در مواقع بحران، در حال حاضر ۱۷۰۰ تن برنج هندی و ۱۲۰۰ تن شکر در انبارهای استان موجود است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی چهارمحال و بختیاری گفت: سرانه مصرف برنج در استان ۳۵ هزار تن بوده و موجودی انبارها تنها مربوط به نیاز تنظیم بازار و موارد بحران برای سه تا چهار ماه در نظر گرفته شده است.
به گفته یگانگی، کارخانه تولید شکر ۷۰ هزارتن درسال شکر تولید میکند و نیاز استان را در بخش صنف، صنعت و خانگی پوشش میدهد.
وی در خصوص حوزه گندم، آرد و نان، بیان کرد: معتقدم زنجیره تولید آرد و نان مورد بررسی قرار گیرد و اگر این حلقه مورد توجه قرار نگیرد، مشکلاتی بروز میکند.
یگانگی افزود: در کنار متولیان حوزه آرد و نان دستگاههای مختلفی مانند تعزیرات حکومتی، پلیس امنیت اقتصادی، اداره استاندارد، سازمان غذا و دارو دخیل بوده که موجب ایجاد چالشهایی در این حوزه شده است.
وی ادامه داد: بر این اساس شورای آرد و نان در سطح استان و شهرستانها تشکیل شده است که تصمیمات این حوزه در شورا گرفته میشود.
به گفته یگانگی، لازم است زنجیره آرد و نان را حلاجی کنیم چرا که در غیر اینصورت نمیتوان پاسخگوی نیازها و اعتراضات مردم در این حوزه بود و منتج به نارضایتی میشود.
وی در خصوص چالشهای نانوایان، گفت: بحث اجاره، قیمت خمیرمایه، دستمزد شاطر، کم بودن قیمت نان نسبت به استانهای همجوار از جمله مشکلات نانوایان است.
یگانگی بیان کرد: به دلیل اینکه نان کالای استراتژی و مهمی است نمیتوان قیمت این محصول را به راحتی تغییر داد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در حوزه آرد و نان دولت یارانه زیادی تزریق میکند، تصریح کرد: سال گذشته ۲۵۰۰ میلیارد تومان یارانه آرد به این استان تعلق گرفت که رقم زیادی است.
لازم است در نحوه تولید گندم چهارمحال و بختیاری تجدید نظر کرد
یگانگی در خصوص کیفیت گندم چهارمحال و بختیاری، افزود: پژوهشگاه غلات اعلام کرده گندم این استان در استانهای گروه کیفی دو طبقهبندی شده است و درجه یک نیست.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در طبقهبندی گندم شاخصی به نام میزان گلوتن و درصد پروتئین وجود دارد که در اصل همان خاصیت چسبندگی و کششی نان است، افزود: میزان گلوتن گندم چهارمحال و بختیاری پایینتر از میانگین کشوری است.
به گفته یگانگی، به دلیل اینکه میزان برداشت گندم دیم در این استان بسیار بیشتر از گندم آبی است، موجب شده کیفیت نان پایین بیاید.
اختلاط گندم موجب افزایش کیفیت نان خواهد شد
وی بیان کرد: برای حل این مشکل، چهارمحال و بختیاری ناچار است با استانهایی که حجم گندم زیاد و کیفیت خوبی دارند مانند خوزستان، گلستان و فارس، رایزنی کرده، گندم با کیفیت را وارد کنند تا اختلاط گندم شکل گیرد.
یگانگی ارائه آموزشهای لازم برای نانوایان را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه در این استان آموزشهای لازم به نانوایان داده نمیشود و پیشنهاد میشود هنرستانهای تربیت نانوا مانند استانهای دیگر در چهارمحال و بختیاری نیز راهاندازی شود.
انتهای پیام
نظرات