به گزارش ایسنا، محسن کوششتبار، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه وزیر کشور، در چهارمین کنفرانس ملی انجمن علمی پارکهای فناوری و سازمان نوآوری ایران که در پارک علم و فناوری البرز برگزار شد، اظهار کرد: طرح توسعه زنجیره راهبردی شرکتهای فناورانه به عنوان یک هدف در وزارت کشور مورد توجه قرار گرفته است. مخاطب امروز ما پارکهای علم و فناوری هستند که امید جدی برای بهبود بهرهوری کشور محسوب میشوند.
وی افزود: پارکهای علم و فناوری به عنوان حلقههای زنجیره اقتصاد مبتنی بر فناوری باید در عرصههای مختلف حضور داشته باشند، در حوزه ارزشآفرینی پیشرو باشند و با بسترسازی مناسب، زمینه خلق ارزش افزوده را در شرکتهای کوچکمقیاس فراهم کنند.
کوششتبار ادامه داد: باید از نظام نوآوری منطقهای به سمت نظام نوآوری بخشی حرکت کنیم؛ چراکه این مسئله در توسعه زنجیرهها اهمیت بالایی دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه وزیر کشور بیان کرد: پارکهای علم و فناوری باید به سمت تخصصی شدن حرکت کنند. این، یکی از مطالبات اصلی ما از شرکتهای فناورانه است.
وی افزود: اگر به دنبال قدرتمند شدن ایران هستیم، بیشک نیازمند یک اقتصاد قوی هستیم. ایجاد اقتصادی درونزا با تکمیل زنجیره فناوری، یکی از گامهای مؤثر در راه رسیدن به اقتصاد مقاومتی است.
کوششتبار گفت: در این مسیر تلاش کردهایم تا اقتصادی درونگرا و برونزا را تعریف کنیم که به عنوان ابزاری برای تحول در نظر گرفته شود. در این راستا باید نگاهی جامع به مسئله حکمرانی داشته باشیم.
وی در ادامه افزود: زیستبوم فناوری و حکمرانی کشور تمام مؤلفههای مورد نیاز را در بر دارد، اما باید به این سوال پاسخ دهیم که تا چه میزان از این ظرفیت استفاده شده است؟ سهم شرکتهای نوآورانه در فعالیتهای اقتصادی و اداری چقدر است؟
کوششتبار بیان کرد: ما معتقدیم که با تقویت رویکرد سیستمی در بخش نوآورانه و شناسایی بازیگران و بومیسازی فناوری میتوان در مسیر توسعه فناوری در ابعاد مختلف حرکت کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه وزیر کشور گفت: کشور بیش از هر زمان دیگر نیازمند نوآوری در حوزه سیستمی و فرآیندهاست. این نگاه سیستمی علاوه بر کاهش هزینهها، بازدهی کشور را نیز افزایش میدهد.
نظرات