رضا عبداللهزاده امروز (۱۵ آبانماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان که با حضور دکتر مالکی رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان برگزار شد، اظهار کرد: براساس پیشبینی کارشناسان جی دی پی (GDP) یا تولید ناخالص داخلی استان سمنان در سال ۱۴۰۳ به بیش از ۲۵۰ همت میرسد.
دبیر ستاد اجرایی سرشماری عمومی کشاورزی استان در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در خصوص چرایی اصرار بر استفاده از روشهای سنتی جمع آوری اطلاعات با وجود سطح بالای دسترسی استان به آمارهای واقعی بهره برداران از طریق سامانههای متعدد طراحی شده اظهار کرد: با توجه به تعدد این سامانهها، مرکز آمار ایران به دنبال مدرنسازی نظام آماری کشور است اما تحقق این امر نیازمند یک بازه زمانی طولانیتری است و به طور قطع در آینده محقق خواهد شد.
وی با تقسیمبندی خطاها به دو بخش آماری و غیرآماری گفت: مسوولیت خطاهای آماری با ما است و با برپایی دوره های متعدد آموزشی و استفاده از نیروهای کارآمد تلاش میکنیم که این خطاها را به صفر برسانیم.
وی بر لزوم آگاهی بخشی به بهرهبرداران بخش کشاورزی به عنوان یک ضرورت تاکید کرد و افزود: خطاهای غیرآماری در سرشماریها عمدتا به افراد پاسخدهنده برمیگردد و لذا رسانهها نقش مهمی در به حداقل رساندن این خطاها از طریق آموزشهای عمومی به بهرهبرداران بخش دارند.
معاون مدیریت و برنامه ریزی استان با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی، جمع آوری اطلاعات دقیق از این بخش را مهم ارزیابی کرد و گفت: براساس آخرین سرشماری کشاورزی در استان ۱۷ درصد از تولید ناخالص استان سمنان به بخش کشاورزی اختصاص دارد.
وی ادامه داد: طبق اعلام مرکز آمار ایران تولید ناخالص استان ۱۲۵ همت بوده که قریب ۲۲ همت آن مربوط به بخش کشاورزی است.
عبداللهزاده گفت: برآورد کارشناسان بر این است که تولید ناخالص استان سمنان در سال ۱۴۰۳ به دو برابر رقم سرشماری قبلی و بالغ بر ۲۵۰ همت افزایش مییابد که ۱۷ درصد آن، حدودا ۴۰ همت آن مربوط به بخش کشاورزی خواهد بود.
وی با اشاره به پیش بینی رشد ۵.۵ درصدی بخش کشاورزی در برنامه هفتم توسعه تاکید کرد: باید تلاش کنیم که این میزان رشد پیش بینی شده در استان محقق شود.
معاون مدیریت و برنامه ریزی استان یادآوری کرد: براساس آمار آخرین سرشماری کشاورزی استان ۴۵ هزار و ۴۰۰ بهرهبردار در بخشهای ۹گانه کشاورزی استان سمنان مشغول به فعالیت هستند. استان سمنان از نظر تعداد بهره برداران در رتبه ۲۸ کشور قرار داشته و سهم استان از بخش کشاورزی کشور ۱.۲ درصد است.
انتهای پیام
نظرات