• سه‌شنبه / ۱۵ آبان ۱۴۰۳ / ۱۰:۰۶
  • دسته‌بندی: فضا
  • کد خبر: 1403081510950
  • خبرنگار : 71604

«اسپیس‌ایکس» ۲۷۰۰ کیلوگرم محموله را به فضا پرتاب کرد

«اسپیس‌ایکس» ۲۷۰۰ کیلوگرم محموله را به فضا پرتاب کرد

در جدیدترین ماموریت شرکت «اسپیس‌ایکس» برای ناسا، محموله‌های مهمی از جمله تجهیزات و آزمایش‌ها به ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب شدند.

به گزارش ایسنا، شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) چهار نوامبر حدود ۲۷۰۰ کیلوگرم تجهیزات را به ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب کرد.

به نقل از اسپیس، یک موشک «فالکون ۹»(Falcon 9) در ساعت ۲۱:۲۹ شب به وقت منطقه زمانی شرقی از سکوی پرتاب 39A در مرکز فضایی کندی ناسا بلند شد و سی‌ویکمین ماموریت تامین رباتیک اسپیس‌ایکس را برای ناسا به مقصد ایستگاه فضایی بین‌المللی رقم زد.

اولین مرحله فالکون ۹ حدود هشت دقیقه پس از بلند شدن طبق برنامه‌ریزی به زمین بازگشت و در پایگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال در مجاورت مرکز فضایی کندی فرود آمد. براساس توضیحات ماموریت اسپیس‌ایکس، این پنجمین پرتاب و فرود برای این تقویت‌کننده ویژه بود.

«اسپیس‌ایکس» ۲۷۰۰ کیلوگرم محموله را به فضا پرتاب کرد

در همین حال، مرحله بالایی موشک یک کپسول بدون سرنشین باری «دراگون»(Dragon) را به مدار پایین زمین برد و آن را حدود ۹.۵ دقیقه پس از پرتاب در آنجا مستقر کرد. سپس دراگون، راه خود را به سوی ایستگاه فضایی بین‌المللی پیش گرفت. این کپسول امروز پنجم نوامبر حوالی ساعت ۱۰:۱۵ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی با آزمایشگاه مداری ملاقات خواهد کرد.

مقامات ناسا در توضیح ماموریت نوشتند: دراگون علاوه بر غذا، لوازم و تجهیزات برای خدمه، چندین آزمایش جدید از جمله آزمایش تشخیص تاج را برای بررسی باد خورشیدی و نحوه شکل‌گیری آن به ایستگاه فضایی خواهد رساند. دراگون، خزه‌های قطب جنوب را نیز برای مشاهده اثرات ترکیبی تشعشعات کیهانی و ریزگرانش بر گیاهان به ایستگاه خواهد برد. سایر پژوهش‌ها شامل دستگاهی برای آزمایش جوشکاری سرد فلزات در ریزگرانش و بررسی چگونگی تأثیر فضا بر مواد گوناگون است.

همچنین روی دراگون، یک کاوشگر چوبی کوچک موسوم به «لیگنوست»(LignoSat) قرار دارد که توسط پژوهشگران «دانشگاه کیوتو»(KyotoU) و شرکت ژاپنی «سومیتومو فورستری»(Sumitomo Forestry) ساخته شده است و می‌تواند به گشودن قلمرو جدیدی از ساخت فضاپیماهای سازگار با محیط زیست کمک کند.

«مگان اورت»(Meghan Everett) معاون برنامه ایستگاه فضایی بین‌المللی ناسا در یک جلسه توجیهی پیش از پرتاب گفت: هدف اصلی در اینجا تعیین این موضوع است که آیا می‌توان از چوب در فضا استفاده کرد یا خیر. پژوهشگران دانشجو، دما و انعطاف ساختار چوبی را اندازه‌گیری خواهند کرد تا بفهمند که چگونه ممکن است در محیط خلاء فضا و شرایط اکسیژن اتمی و تشعشع تغییر کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha