به گزارش ایسنا به نقل از یونیورسیتی نیوز، در ابتدا باور عمومی در چین اینگونه بود که مدارک بین المللی درخشش خود را با بازگشت تعداد بی سابقه فارغ التحصیلان چینی از تحصیل در خارج از کشور از دست می دهند. اما تحقیقات جدید نشان داده است که دانشجویان بازگشته همچنان برتری بیشتری نسبت به فارغ التحصیلان داخلی در ایفای نقش علمی یا پژوهشی در دانشگاه های چین دارند.
اما به گفته نویسندگان مقالهای با عنوان «چه کسی در جذب هیات علمی دانشگاههای نخبه چینی محبوبتر است: عودتکنندگان خارج از کشور یا فارغالتحصیلان داخلی؟» که در ژورنال نیچر آخرین منتشر شده است، این میتواند با بهبود کیفیت آموزش عالی خود کاهش یابد.
نویسندگان این مقاله سه نفر از دانشگاهیان از دانشگاه عادی پکن، مؤسسه فناوری پکن و دانشگاه ژجیانگ، حدود ۹۰هزار رزومه هیات علمی در دانشگاه های معتبر چین را از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲ میلادی تجزیه و تحلیل کردند.
آنها در نهایت نتیجه گرفتند: « تحصیلات در خارج از کشور بر پیشرفت شغلی دانشگاهیان اثبات می شود ».
آنها افزودند: «این یک راز آشکار شده است که دانشگاههای چین برای تحصیل در خارج از کشور احترام زیادی قائل هستند و بسیاری از دانشگاهها حتی مقررات نانوشتهای برای دانشکدههای تازه ثبتنام کردهاند و نسبت معینی از بازگشتکنندگان خارج از کشور را موظف به بازگشت میکنند.»
به خصوص در دوران اولیه شغلی خود، افراد بازگشته نه تنها احتمال بیشتری برای گرفتن یک موقعیت تدریس در دانشگاه دارند، بلکه احتمال بیشتری برای کسب موقعیت در دانشگاه های معتبر چینی دارند.
انتهای پیام
نظرات