• دوشنبه / ۱۴ آبان ۱۴۰۳ / ۰۸:۳۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403081409980
  • خبرنگار : 71145

جزئیات جدید از تحرکات السنوار در طول جنگ/ ناکامی ۵ باره اشغالگران در دستیابی به او

جزئیات جدید از تحرکات السنوار در طول جنگ/ ناکامی ۵ باره اشغالگران در دستیابی به او

اطلاعاتی که الشرق الاوسط آنها را «موثق» دانسته و می‌گوید از منابع متعدد در داخل و نزدیک به جنبش حماس به دست آورده، نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی دست‌کم پنج بار در حالی که در آستانه دستگیری «یحیی السنوار»، رهبر جنبش حماس بوده، ناکام مانده است. در حالیکه السنوار در نهایت ماه گذشته میلادی توسط نیروهای صهیونیست در یک عملیات نظامی در محله تل السلطان در رفح در جنوب نوار غزه به شهادت رسید.

به گزارش ایسنا، این منابع تصویر مفصلی از تحرکات رئیس دفتر سیاسی حماس و کسانی که او را در جنگی همراهی کردند که بیش از یک سال است در نوار غزه ادامه دارد، ترسیم کردند.

این منابع بیان کردند السنوار در مورد جزئیات شهادت برادرزاده‌اش «ابراهیم محمد السنوار» که همراه او بود و محل دفن او پیامی به خانواده‌اش فرستاده بود، اما این پیام ۲ روز پس از شهادت یحیی السنوار به دست آنها رسید.

عملیات خان یونس

در جریان عملیات نظامی نیروهای اشغالگر در داخل خان یونس در ژانویه سال جاری، آنها برآوردهایشان این بود که السنوار در یکی از تونل‌ها پنهان شده باشد. این نیروها پس از ورود به تعدادی تونل در خان یونس، در واقع تصاویری از دوربین‌های نصب شده در داخل آن‌ها را پیدا کردند که نشان می‌داد السنوار در حال قدم زدن در اطراف و انتقال برخی از وسایل به داخل تونلی است که او با خانواده‌اش ساعاتی قبل از حمله در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و همچنین در همان روز حمله، در داخل آن بودند. اما رژیم صهیونیستی در واقع نتوانست چه در داخل تونل‌های خان یونس و چه در بیرون و بالای تونل‌ها به او دست یابد.

جزئیات جدید از تحرکات السنوار در طول جنگ/ ناکامی ۵ باره اشغالگران در دستیابی به او
السنوار

طبق آنچه منابع «موثق» به الشرق الاوسط فاش کردند با گسترش عملیات نظامی در بالا و زیر زمین، السنوار مجبور شد در سایه تعقیب مستمر صهیونیست‌ها، مکان امنی برای همسر و فرزندانش فراهم کند.

این منابع خاطرنشان کردند که حال همسر و فرزندان السنوار خوب بود و حداقل هر ماه یا یک ماه و نیم یک بار از او نامه کتبی دریافت می‌کردند.

این منابع می‌گویند: «با تشدید عملیات نظامی در خان یونس، السنوار اصرار به ماندن در آنجا کرد و چندین بار از برادرش محمد و از «رافع سلامه»، فرمانده تیپ منطقه جدا شد، رافع سلامه در ژوئیه گذشته در حمله‌ای او را به همراه محمد الضیف (فرمانده گردان‌های القسام) هدف قرار داده بود، به شهادت رسید.

منابع توضیح می‌دهند که این چهار نفر همیشه با هم نبودند و گاهی اوقات با هم ملاقات می‌کردند و ساعت‌ها یا روزها را با هم می‌گذراندند تا اینکه با توجه به شرایط میدانی از هم جدا شوند.

این منابع یکی از رازها را فاش می‌کنند در حالیکه تنها بخش معدود از لحظاتی را می‌دانند که نیروهای اسرائیلی در ده‌ها متری خانه‌ای بودند که السنوار داخل آن در بلوک «ج» در خان‌ یونس حضور داشت. او به تنهایی در داخل خانه بود و فقط یک نفر او را همراهی و به او کمک می‌کرد، مخفی شود در واقع محافظش بود.

به گفته این منابع، السنوار مسلح و آماده حمله احتمالی نیروهای اسرائیلی به خانه‌ای بود که در آن حضور داشت که در صورت نزدیک شدن به وی با آنها درگیر شود، اما تحرکات مبارزان حماس از خانه‌ای به خانه دیگر باعث تخریب دیوارها شد، لذا در جریان درگیری‌های خیابانی با نیروهای اشغالگر، حضور السنوار در داخل خانه را برای آنها فاش کرد.

جزئیات جدید از تحرکات السنوار در طول جنگ/ ناکامی ۵ باره اشغالگران در دستیابی به او
آخرین لحظات زندگی السنوار

منابع اشاره کردند السنوار بلافاصله از داخل رخنه‌ها و سوراخ‌هایی که مبارزان حماس در خانه‌های همجوار از خانه ایجاد کرده بودند، خارج شد و سپس او را به خانه‌ای امن در حدود یک کیلومتری محلی که در آن بود، منتقل کردند. او از خانه دیگر به مکان سومی منتقل شد که در آنجا با برادرش محمد و رافع سلامه ملاقات کرد، قبل از اینکه این سه نفر همزمان با گسترش عملیات اشغالگران در منطقه‌ای که در آن حضور داشتند و ده‌ها متر دورتر از مجتمع پزشکی ناصر بود، از هم جدا شوند.

این منابع توضیح می‌دهند که السنوار تحت فشار برادرش، سلامه و مبارزان حماس در فوریه گذشته مجبور شد خان یونس را به مقصد رفح ترک کند و خاطرنشان کردند که در آن لحظه، نیروهای اسرائیلی تقریباً به طور کامل خان یونس را کنترل کرده بودند و محاصره آن را به طور موثر اجرا کردند. با این حال وی با حرکت‌های زمینی و زیرزمینی به صورت ایمن به شهر رفح منتقل شد.

پسر برادرش او را رها نکرد

منابع فاش کردند فردی که در طول جنگ یحیی السنوار را ترک نکرد، ابراهیم محمد السنوار بود، یعنی پسر برادرش، محمد، یکی از رهبران برجسته القسام. یحیی و محمد پسران ارشد خود را همین نام گذاشته‌اند.

همین نام این منابع توضیح می‌دهند که ابراهیم محمد السنوار هنگام خروج از دهانه تونل برای شناسایی تحرکات اشغالگران در حالی که نزد عمویش بود، در یک حمله اسرائیلی که او را هدف قرار داد، به شهادت رسید و آن هم در اوت گذشته، در شهر رفح در جنوب نوار غزه بود.

منابع اشاره کردند یحیی السنوار نامه‌ای را برای خانواده برادرش فرستاده و شرایط شهادت ابراهیم را توضیح داد و محل دفن او را در تونل زیرزمینی به آنها نشان داد و السنوار به آنها نوشته بود خودش بر پیکر ابراهیم نماز خواند. خانواده این پیام را ۲ روز پس از شهادت یحیی دریافت کردند، یعنی بیش از ۲ ماه طول کشید تا پیام را به آنها رساندند.

رسیدن پیام به خانواده محمد السنور درباره شهادت پسر بزرگش، ۲ روز پس از شهادت یحیی، نشان می‌دهد که شرایط امنیتی رئیس دفتر سیاسی حماس چقدر سخت و پیچیده بوده است زیرا تحت تعقیب شدید اشغالگران قرار داشته و از این رو اتخاذ تدابیر سختگیرانه برای جلوگیری از باقی گذاشتن روزنه‌ای که صهیونیست‌ها به راحتی بتوانند به او دست یابند، در نظر گرفته شده بود.

حضور السنوار در رفح و کشتار اسرا

منابع فاش کردند یحیی السنوار چندین ماه در رفح ماند و از اواخر ماه مه گذشته در مناطق غربی آن رفت و آمد داشت و در مناطق زیرزمینی و بالای زمینی مستقر بود.

این منابع می‌گویند که وی در طول دوران جدایی از برادرش محمد و همچنین از محمد الضیف و رافع سلامه هر از چند گاهی اما به صورت دوره‌ای نامه‌های کتبی را با استفاده از روش‌های امنیتی خاص که خودش به طور ویژه مشخص می‌کرد و همین روش را درباره ارتباطاتش با مقامات حماس در داخل و خارج نیز اجرا می‌کرد، رد و بدل می‌نمود. به خصوص این روش رد و بدل کردن نامه‌ها درخصوص برقراری ارتباط با میانجی‌ها در مورد هرگونه توافق پیشنهادی در مورد آتش‌بس و تبادل اسرا نیز صدق کرد.

این منابع توضیح می‌دهند که السنوار واقعاً در برخی از تونل‌های رفح از جمله تونلی که در آن ۶ اسیر کشته شده‌اند حضور داشته است.

این منابع فاش می‌کنند که قبل از شهادت، السنوار و کسانی که همراه او بودند، به ویژه در سه روز آخر که هیچ غذایی نخورده‌ بودند، از محدودیت قدرتشان در غذا خوردن‌ رنج می‌بردند زیرا خود را برای درگیری با اسرائیلی‌ها آماده می‌کردند، بنابراین آنها بین چندین ساختمان آسیب دیده در مجاور هم حرکت می‌کردند و بین آنها در رفت و آمد بودند.

این منابع می‌گویند که در پانزده روز آخر، فرمانده گردان تل سلطان، محمود حمدان که یک روز پس از شهادت السنوار شهید شد، تلاش کرد تا او را از آن منطقه خارج کرده و به منطقه امن ببرد اما تلاش‌ها به دلیل شدت عملیات نظامی در منطقه شکست خورد.

این منابع می‌گویند: بارها نیروهای اشغالگر به محل اختفای السنوار نزدیک شدند و این را می‌توان حداقل پنج بار برشمرد که سه بار بالای زمین و ۲ بار در زیر آن بوده و هر بار به دلیل شرایط مختلف، وی با وجود اصرار بر مشارکت عناصر رزمی در درگیری به مناطق دیگر منتقل شد و قبل از خارج کردنش از محل درگیری چندین بار این کار را انجام داد.

هنگامی که از منابع حماس پرسیده شد که آیا حضور وی تا آخرین لحظه در رفح به احتمال بررسی وضعیت در محور فیلادلفیا مربوط می‌شود، به ویژه اینکه محل شهادتش صدها متر از این محور فاصله داشت، منابع این موضوع را تکذیب کردند.

منابع نزدیک به جنبش حماس می‌گویند این ممکن است بخشی از طرحی در ذهن او باشد که در آن امکان پذیرفتن عقب‌نشینی تدریجی اسرائیل از محور فیلادلفیا و تأثیر آن بر روند معامله مبادله‌ اسرا از یک سو و از سوی دیگر واقعیت میدان را بررسی می‌کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha