یونس رنجکش مدیر مسئول روزنامه معین در این مراسم با اشاره به اهداف برگزاری این برنامه، چنین محافلی را گامی در مسیر رویدادسازی با محوریت شخصیتها و مشاهیر کشور و تقدیر و معرفی آنان به جامعه عنوان و اظهار کرد: پس از شبی با امیر که اختصاص به یادبود استاد امیرفخر موسوی از شاعران و هنرمندان گیلانی داشت دومین برنامه را در این مسیر به تجلیل از شخصیتی دیگر اختصاص دادیم که چهرهای نام آشنا در محافل ادبی کشور و از نویسندگان روزنامه معین نیز هستند.
وی افزود: در کنار رسالت اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه به عنوان کار حرفهای روزنامه، توجه به تولید رویدادهای فرهنگی و هنری میتواند نقش مهمی در احیاء بهتر فضای فرهنگی در جامعه داشته باشد.
رنجکش، ثبت خاطرات و تاریخ شفاهی را از دیگر اهداف برگزاری این برنامه جانبی روزنامه یاد کرد که در گذر عمر و سپری شدن زمان ممکن است بسیاری از خاطرات و رویدادها و نکتههای نهفته در زندگی شخصیتها به فراموشی سپرده شود که در چنین محافلی بازیابی و به ثبت میرسد که بخشی از میراث معنوی جامعه ایرانی است.
وی با بیان اینکه عباس مهری آتیه شخصیتی برجسته در حوزه شعر و ادبیات و نقد هستند که در طول مسیر زندگی خویش تاثیر بسزایی در فرهنگ و ادبیات منطقه داشته و آثار بسیاری از ایشان منتشر شده است، گفت : پرداختن به شخصیتهایی چون مهری آتیه را توجه به یک دوره تاریخی و تاثیر این چهرهها در تعالی فرهنگ و ادب عنوان و خواستار پردازشهای متنوع از سوی متولیان فرهنگی به اینگونه شخصیتهای ادبی و هنری شد.
یونس رنجکش شاعر و پژوهشگر گیلانی تصریح کرد: نکوداشت شخصیتها در زمان حیات آنان از ارزشمندی بسیاری برخوردار است و نقش مهمی در امید آفرینی در جامعه دارد. در همین راستا شایسته است در برنامههای آینده شبهای معین برای سایر شخصیتها نیز نشست همدلانه با برنامهریزیهای بهتر برگزار شود.
علی پورحسن -شاعر و پژوهشگر گیلانی- نیز در این برنامه نفس این کار را بسیار زیبا توصیف و خاطرنشان کرد: فکر می کنم دستگاههای متولی، کمتر به مقوله پیشکسوتان در این مدت پرداختهاند و به گونهای مقوله نکوداشت و بزرگداشت به ویژه در این ایام مدتی مغفول مانده است.
وی برگزاری چنین محفلهایی را که عدهای به هر بهانهای در کنار هم باشند ایجاد انگیزه در آنان توصیف کرد و افزود : این محافل میتواند صاحبان هنر، قلم و اندیشه را احیا و اینها را به نسل جوان معرفی کند و به نوعی چنین گردهماییهایی کار بسیار نیکویی است که باید از دکتر رنجکش و روزنامه معین تقدیر کرد.
علی پورحسن درباره شخصیت مهری آتیه نیز گفت: ایشان شخصیتی چند وجهی است که هم در نویسندگی و شاعری و هم در شعر گیلکی آثار حائز اهمیت و خوبی برجای گذاشتهاند. مجموعه اشعار آئینی عباس مهری آتیه برخاسته از سوز دل است که اثرگذاریهای بسیار دارد.
دکتر رضا ترنیان دیگر شاعر و پژوهشگر دانشگاهی در این نشست گفت: هرجا که محفل ادبی و نشست ادبی باشد و حضور واژه ، کلمه و ادبیات باشد خودش یک معنا آفرینی است و باعث میشود که جامعه و وفاق ملی ایجاد شود زیرا زبان است که محور اصلی ارتباط بین اقوام و اقشار مختلف جامعه است.
این استاد و محقق حوزه ادبیات، برگزاری هر چه بیشتر این جور محفل های ادبی را در جامعه چه به صورت جلسات خصوصی و یاعمومی موثر دانست و بیان کرد: این محفلهای فرهنگی و ادبی چه با حمایت دولت و چه بدون حمایت و توسط اشخاص که به بقای زبان بومی و رسمی کشور کمک میکند قابل دفاع است.
دکتر ترنیان جلسه « شبی کنار آتیه » را همدلانه و تخصصی توصیف کرد که به کارهای زبان وادبیات مهر آتیه پرداخته شده است و این نشست در واقع کرامت گذاشتن به مفاخر فرهنگی کشور ما بود که بخشی از مفاخرباستانی و نوعی میراث ملموس ما هستند و هم کافی است که کار ارزشمند باشد زیرا کرامت گذاشتن به افرادی است که عمری را پای ادبیات گذاشتند؛ با برگزاری چنین نشستهای فرهنگی و ادبی اتفاقهای خوبی رقم خواهد خورد.
شاهین رهنما شاعر و محقق حوزه ادبیات نیز گفت: مطمئناً در این فضای امروز جامعه که اتفاقهایی در این قالب که مخصوصاً در این سالهای کمرنگ شده است، کسی با هزینههای شخصی این چنینی محفلی را راه بیندازد کاری بزرگ و ارزشمند انجام داده که و صد البته تاثیر خودش را خواهد گذاشت.
وی با بیان اینکه آقای رنجکش جریان خوبی را شروع کرده است، ادامه داد: آقای رنجکش سالیان درازی است که در عرصه فرهنگی فعالیت دارند و کارهای خود را پیش میبرند و مطمئنیم که با برگزاری چنین نشستهای فرهنگی و ادبی اتفاقهای خوبی رقم خواهد خورد.
رهنما نقدهای مطرح شده را سلیقهای عنوان و اظهار کرد: بخشی از اساتید دانشگاهی تلاش میکنند از اصول خود پایین نیایند و ذوقگراها هم تلاش میکنند روی ذوق خود راه بروند من هزار درصد به دانشگاهیان احترام میگذارم ولی ذوقگراها را بیشتر میپسندم.
دکتر رحمان کاظمی از دیگر چهرههای حاضر در این مراسم بود که به نقد آقار استاد مهری آتیه پرداخت.
وی با اشاره به کتاب همسایه سایه که پردازشی به اشعار هوشنگ ابتهاج داشت به شرح مباحث این اثر پرداخت.
در ادامه این برنامه استاد عباس مهری آتیه با حضور در جایگاه و در سخنان کوتاهی در قدردانی از مجموعه روزنامه معین برای برگزاری این نکو داشت به شرح تاریخچه چگونگی تولید چند اثر خویش و مشکلات و چالشهای انتشار آنها پرداخت. وی از اینکه مجالی یافته تا در این مراسم همدلانه در کنار دوستان قدیم باشد اظهار رضایت کرد و به خاطراتی از دوران گذشته حضور در محافل ادبی و همنشینی با جوانان و اساتید ادبی پرداخت.
به گزارش ایسنا، شعر خوانی چند تن از شخصیتهای حاضر در جلسه از دیگر برنامههای دومین شبهای معین در کنار آتیه بود.
انتهای پیام
نظرات