• یکشنبه / ۱۳ آبان ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403081309353
  • منبع : نمایندگی فارس

ابداع روشی نو برای ساخت دریچه در عمل قلب باز توسط پزشک شیرازی

ابداع روشی نو برای ساخت دریچه در عمل قلب باز توسط پزشک شیرازی
عکس تزئینی است

ایسنا/فارس موفقیت احمدعلی امیرغفران، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و فوق تخصص جراحی قلب و عروق در ابداع روشی نو برای ساخت دریچه در عمل قلب باز، در کنگره انجمن جراحان قلب اروپا، جایزه نخست تکنولوژی‌های پیشرفته در این رویداد علمی بین المللی در سال ۲۰۲۴ میلادی را به همراه داشت.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در توضیح بیشتر این موفقیت، با اشاره به تلاش‌های چندین ساله  برای توسعه علمی روش‌های نوین درمان‌های جراحی قلب باز، موفقیت در ساخت دریچه ریوی (پولمونری) که تا کنون برای بیش از ۲۰۰ بیمار با موفقیت مورد استفاده قرار گرفته است را از جمله این تلاش‌ها برشمرد و افزود: همچنین در سال گذشته نیز ساخت دریچه سه لختی (تریکوسپید) در دانشگاه علوم پزشکی شیراز به کسب عنوان برترین ابداع و تکنیک نوآورانه در جراحی قلب انجامید.

به گفته این فوق تخصص جراحی قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نقطه عطف این موفقیت‌ها که در سال جاری به وقوع پیوست، طراحی و ساخت استنت‌های از پیش آماده شده است که با نصب بافت مورد نظر بر روی آن‌ها در هنگام عمل جراحی، دریچه‌ای با عملکرد مناسب و از جنس بدن خود بیمار ساخته شده و همزمان در داخل قلب جایگذاری می‌شود. 

امیرغفران ادامه داد: این دریچه‌ها با هدف استفاده از بافت بدن خود بیمار برای ساخت دریچه‌های قلبی صورت می‌گیرد که انتظار می‌رود منجر به افزایش مدت زمان کارایی و بهبود عملکرد دریچه برای بیمار شود.

این پزشک فوق تخصص جراحی قلب و عروق با بیان اینکه تمامی مراحل ایده‌سازی، طراحی، ساخت و اجرای این روش جراحی در شیراز انجام شده است، گفت: در حال حاضر برای تعویض دریچه‌های قلبی، اغلب از دریچه‌های مکانیکی که نیاز به مصرف دائمی داروهای ضد انعقادی دارد و یا دریچه‌های بیولوژیکی با بافت حیوانی استفاده می‌شود که به دلیل عدم همخوانی با بدن بیمار طول عمر محدودی دارد، در حالی که با ساخت دریچه جدید که از نظر بیولوژیکی با بدن بیمار سازگاری دارد؛ امید است که این مشکلات برطرف شود.

وی با ابراز امیدواری نسبت به کارایی این استنت و دریچه در درازمدت و حتی تا پایان عمر بیمار، موفقیت اجرای این ایده در کنگره انجمن جراحان قلب اروپا و کسب عنوان برتر تکنولوژی‌های پیشرفته، این رویداد علمی را موفقیتی برای جامعه پزشکی و جراحی قلب کشور و شیراز دانست و از استقبال گسترده پزشکان دنیا از این ایده خبر داد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، این فوق تخصص جراحی قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن قدردانی از همکاران خود در گروه قلب در پیشبرد و اجرای این ایده، استفاده از این روش نوین جراحی را آغاز مسیری نو و افقی تازه در جراحی‌های قلب و عروق ارزیابی کرد که امید است فرآیند جراحی و درمان بیماران را به نحو ویژه‌ای بهبود بخشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha