• شنبه / ۱۲ آبان ۱۴۰۳ / ۰۸:۰۲
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403081208181
  • خبرنگار : 50184

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه:

دستمان برای مرمت سراهای تاریخی کرمانشاه بسته است

دستمان برای مرمت سراهای تاریخی کرمانشاه بسته است

ایسنا/کرمانشاه معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به ظرفیت بسیار خوب سراهای بازار سنتی کرمانشاه برای توسعه گردشگری در این مجموعه تاریخی، گفت: ۹۰ درصد این بناها وقفی هستند و عملا دستمان برای مرمت آنها بسته است.

کیومرث خانی لعل آبادی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به قدمت ۲۰۰ ساله بازار سنتی شهر کرمانشاه، اظهارکرد: این بازار قدیمی یکی از مراکز اصلی خرید مردم کرمانشاه است و روزانه هزاران نفر در آن تردد می‌کنند. 

وی افزود: بازارسنتی کرمانشاه در گذشته یکی از طولانی‌ترین بازارهای سرپوشیده ایران با ۱۸ راسته بازار بوده که بعدها به دلیل توسعه شهری، بخش بخش شده است. 

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه با بیان اینکه این بازار در گذشته دارای بخش‌های زیادی مانند راسته بازار، کاروانسرا، سرا، تیمچه، مسجد، حمام، چهارسوق ، دالان و... بوده، گفت:  در طول سالیان گذشته برخی از بخش‌ها کاربری اصلی خود را از دست داده‌اند و هرچند که در آنها هنوز فعالیت اقتصادی وجود دارد، اما دیگر کاربری گذشته را ندارند. 

وی تصریح کرد: یکی از این بخش‌ها، سراهای تاریخی بازار سنتی کرمانشاه است که از جمله آنها می‌توان به سرای همدانی‌ها، سرای اصفهانی‌ها، سرای وکیل الدوله، سرای نور، سرای کاشانی، سرای حکیم‌الدوله، سرای خرما فروش‌ها، سرای رنگرزها، سرای فراش باشی و سرای سنگ تراش‌ها اشاره کرد. 

خانی لعل آبادی ادامه داد: در حال حاضر از اکثر این سراها به عنوان انباری استفاده می‌شود که در شان این بناها نیست و باید حتما بازسازی شوند و به کاربری گذشته خود بازگردند. 

وی با بیان اینکه بسیاری از سراهای بازار سنتی کرمانشاه به دلیل گذشت زمان فرسوده شده‌اند، عنوان کرد: باتوجه به اینکه حدود ۹۰ درصد از این سراها اوقافی هستند، بنابراین دست میراث فرهنگی استان برای مرمت آنها بسته است، چراکه طبق قانون اعتبار مورد نیاز برای مرمت هر بنای تاریخی دارای مالکیت بخش دولتی باید از سوی همان ارگان مربوطه تامین شود و میراث فرهنگی نیز تنها وظیفه نظارت بر مرمت آن را خواهد داشت. 

معاون میراث فرهنگی استان عنوان کرد: البته گاها در برخی از سراهای دولتی مانند سرای همدانی‌ها که در ماه‌های گذشته بخش‌هایی از آن دچار حریق شد، میراث فرهنگی به واسطه اضطرار پیش آمده مرمت‌هایی را روی بخش‌هایی از این بناها انجام می‌دهد تا از خطر نابودی آنها جلوگیری کند. 

وی با بیان اینکه میراث فرهنگی استان برنامه احیاء سراهای تاریخی بازار سنتی کرمانشاه را در دستور کار قرار داده، عنوان کرد: اگر مالکین بخش خصوصی و اوقاف همکاری کنند، می‌توانیم سراهای بازار سنتی کرمانشاه را دوباره احیاء کرده و به کاربردی گذشته خود بازگردانیم. همان گونه که در سرای همدانی‌ها با همکاری خود مالکین این بخش اقداماتی را آغاز کرده‌ایم. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۴۲

ای کاش این بناها مرمت بشه،خیلی باعث ارز ،اوری میشه ،وخیلی چیزهای دیگر می شود.