• پنجشنبه / ۱۰ آبان ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۴
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403081007481
  • خبرنگار : 50653

استاندار اصفهان:

«مجمع شهرهای تاریخی ایران» جانی دوباره به سنت می‌بخشد

«مجمع شهرهای تاریخی ایران» جانی دوباره به سنت می‌بخشد

ایسنا/اصفهان استاندار اصفهان گفت: اجلاس «مجمع شهرهای تاریخی ایران» می‌تواند شروع خوبی برای بازگشت شهرهایی باشد که بافت سنتی خود را از دست داده‌اند. درواقع، شروعی است تا بتوانند دوباره به حیات تاریخ خود ادامه دهند و بازآفرینی اتفاق بیفتد.

مهدی جمالی‌نژاد در «نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی ایران» که با حضور مسئولان ملی و استانی، شهرداران شهرهای تاریخی و مدیران شهری، امروز پنجشنبه (۱۰آبان‌ماه) در خانه مشروطیت اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: ۱۴۶۰ شهر در کشور داریم که هر یک موزه‌ای‌ بدون سقف است. به تبع آن روستاهای ما نیز به همین صورت است و می‌توان گفت تنها دوسوم آن‌ها مورد استفاده و مابقی خالی از سکنه شده است.

وی با بیان اینکه شهرهایی در ایران داریم که با اصالت هستند و ریشه در تاریخ دارند، ادامه داد: با تلاش وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها این اجلاس برگزار شد. اجلاس «مجمع شهرهای تاریخی ایران» می‌تواند شروع خوبی برای بازگشت شهرهایی باشد که بافت سنتی خود را از دست داده‌اند. درواقع، شروعی است تا بتوانند دوباره به حیات تاریخ خود ادامه دهند و بازآفرینی اتفاق بیفتد.

استاندار اصفهان توضیح داد: در یک زمانی شهرها تنها خدمات شهری را بر عهده داشتند. سپس در کنار خدمات شهری در حوزه کاربری نیز دست به اقداماتی ‌زدند. امروزه برخی از شهرها در کنار این موارد، مسائل فرهنگی را نیز اضافه کرده‌اند.

جمالی‌نژاد سپس اظهار کرد: شهرها باید نوآور باشند. شهرها باید تا جایی به بلوغ و تکامل برسند که شهرداری‌ها خودشان برای شهرها تصمیم‌گیری و جدا از حاکمیت برنامه‌ریزی کنند.

وی یکی از مصادیق موضوع اخیر را در تثبیت اصل حکمت در شهرها یافت و تصریح کرد: ریشه، ذات و اصالت شهر باید حفظ شود. شهرهای تاریخی نیازمند قیام قوی و همه‌جانبه برای سرزندگی بافت‌های تاریخی هستند. میراث فرهنگی و شهرداری در این عرصه از هم جدا نیستند. شهرداری‌ها باید در کنار معماری‌های نوین این فرصت را داشته باشند تا اقدامات ارزشمندی درخصوص بافت تاریخی رقم بزنند.

استاندار اصفهان با اشاره به اینکه استان اصفهان باید به ۳ قطب اصلی تبدیل شود، گفت: یکی قطب گردشگری است که شامل تمامی حوزه‌های فرهنگی از جمله گردشگری تاریخی، میراث فرهنگی و صنایع دستی می‌شود. قطب دوم، قطب هوش مصنوعی است که تا ۴ سال‌ آینده امیدواریم این مهم در مدیریت شهری رقم بخورد. قطب سوم قطب انرژی خورشیدی است که تا ۴ سال آینده انجام خواهد شد.

جمالی‌نژاد با نظر به برنامه‌های ۴ سال پیش رو ادامه داد: در این مدت، باید به شهرهای کوچک، میانی و روستاها توجه ویژه‌ای داشته باشیم. جریان مهاجرتی را که از شهرهای کوچک به سوی اصفهان است، باید کُند و متوقف کرد. با توجه به جمعیت موجود باید بازاندیشی برنامه‌های آینده و بازخوانی برنامه‌های جدید را مد نظر قرار دهیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم با همدلی، هم‌افزایی، وفاق و انسجامِ همه مجموعه‌ها استان اصفهان استانی سرزنده و آباد باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha