در مهرماه امسال، جمهوری اسلامی ایران پاسخی به این اقدام غیرقانونی و خلاف حقوق بینالملل رژیمصهیونیستی داد و با انجام عملیات وعده صادق ۲، موشکهای خود را روانه سرزمینهای اشغالی کرد. نهایتا در بامداد روز شنبه پنجم آبان، رژیم صهیونیستی اقدام به حمله به نقاطی در ایران کرد و طی این حمله اگرچه ۴ تن از دلاورمردان پدافند ارتش به شهادت رسیدند، اما پدافند هوایی به بهترین شکل ممکن از خاک کشور دفاع کرد.
اسرائیل ادعا میکند که حمله بزرگی ترتیب دادند، اما چیزی که در واقعیت میبینیم این است که عملا اتفاقی در کشور ما نیفتاده است؛ یا این ادعا دروغ است یا واقعا حمله قوی بوده، اما نیروهای پدافند ما بسیار قوی با آن مقابله کردهاند.
برای جویا شدن از نظرات مردم راجع به این حمله، سری به دانشگاه زدیم و با تعدادی از دانشگاهیان و دانشجویان به گفتوگو نشستیم.
وارد دانشگاه علوم پزشکی میشویم؛ دانشگاهی که به برکت دلاوریهای نیروی پدافند ارتش، در امنیت کامل است؛ مانند تمام نقاط دیگر این شهر؛ مانند تمام نقاط دیگر این کشور.
با تعدادی از دانشجویان در مورد دیدگاهشان نسبت به حمله بامداد شنبه اسرائیل صحبت کردیم. عمدتا نگاهی منطقی به این اتفاق داشتند و آن را تنها یک نمایش تبلیغاتی ازسوی اسرائیل میدانستند که تناسبی هم با تبلیغات هفتههای اخیر رژیم نداشت و ضعیفتر از چیزی بود که رژیم پیشتر برای مصرف داخلی خود وعده داده بود.
از سمت دیگر عملکرد فوقالعاده و بینظیر پدافند ارتش نیز حتی بسیاری از رسانهها و روزنامههای خود رژیم صهیونیستی را به تعجب واداشته بود و بازتابهای گستردهای در جهان پیدا کرد. در سطح سیاسی نیز تقریبا تمام کشورهای منطقه و برخی از کشورهای اروپایی نظیر سوئیس، اقدام رژیم صهیونیستی را محکوم و آن را تعدی به تمامیت ارضی ایران عنوان کردند.
حسین مورفی دانشجوی ترم ۲ پزشکی نیز در مورد مقایسه حمله بامداد شنبه رژیم صهیونیستی و مقایسه آن با عملیات وعده صادق بیان کرد: در واقع یک پروپاگاندای تبلیغاتی اتفاق افتاد و رژیم صهیونیستی بیشتر در فضای رسانه عمل کرد، اما در واقعیت هیچ اتفاق عملیاتی خاصی نیفتاد و من شبکههای مختلف از جمله ایکس را که چک کردم هیچ خبر موثقی راجع به برخورد و ایجاد خسارت گسترده ندیدم. در صورتی که در عملیات وعده صادق ۲ ایران به صورت مستند گفت کدام نقطهها را موشک زده است و فیلمهای منتشرشده نیز کاملاً قابل استناد بود. اما این بار از طرف آنها کاملاً میبینیم که بیشتر اخبار زرد پخش میشود که هیچکدام هم قابل استناد نیستند.
وی ادامه داد: عملکرد سامانههای پدافندی ایران بسیار قدرتمندانه و دقیق بود و طبق اخباری که منتشر شد، سامانههای ما با کمترین خطا عمل کردند. متاسفانه در این عملیات شهدایی دادیم و لذا عملیات دشمن را سادهانگاری نمیکنیم، اما بزرگانگاری هم نمیکنیم و انشاءالله به موقع خودش جواب خواهیم داد.
امیرمهدی وزیری دانشجوی پزشکی در مورد حجم حمله بامداد شنبه و عدم تناسب آن با وعدههای از قبل دادهشده، گفت: این عدم تناسب به مردم ایران و جهان نشان داد که رژیم پوشالیتر از چیزی است که بقیه فکر میکردند و حتی حجم آتش ایجادشده، از ایام چهارشنبهسوری در ایران نیز کمتر بود و به مردم اثبات شد که اسرائیل، مثل آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند.
هادیاکبریزاده، دانشجو دکتری فیزیک پزشکی با اشاره به جانفشانیهای نیروهای پدافند ارتش، عنوان کرد: اگر امروز کشور ما در آرامش است و به راحتی زندگی میکنیم، تکتک این لحظات را مدیون و مرهون خون این عزیزان هستیم و تشکر میکنیم از آنها که در قالب کلمات گنجانده نمیشود. اگر امروز به راحتی در سطح شهر حرکت میکنیم و انگار نه انگار که اتفاقی افتاده است قطعاً مدیون زحمات و تلاشهای این بزرگواران هستیم.
نیلوفر ناظمی، از دیگر دانشجویان دانشکده پزشکی نیز ضمن تشکر از خانواده ارتش، اظهار کرد: از هفته گذشته در مورد حمله و رژیم صهیونیستی صحبت میشد و با دوستان و همکلاسیهای خودم که صحبت میکردم، بیشتر آنها مثل خودم حس خوبی نسبت به این موضوع نداشتند و یک نوع حس ناراحتی و استرس بین ما مشترک بود. به یکی از دوستانم که به او استرس عصبی وارد شده بود هم گفتم که نباید اخبار جنگ را دنبال کند و این خبرها انرژی منفی دارد و در زندگی روزمره اثر میگذارد. اما امروز واقعا بیشتر از همیشه حس غرور و سربلندی دارم و با افتخار اخباری که در مورد رشادتهای ارتش کشورم در دنیا مخابره شده را دنبال میکنم. البته که قطعا همه ما بابت شهادت عزیزانی که در این حادثه از دست دادیم، سوگواریم.
مصطفی زاهدی، از فعالین دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در مورد ادعاها و تبلیغات هفتههای گذشته رژیم صهیونیستی علیه ایران، گفت: خود آنها ادعا میکنند که حمله بزرگی ترتیب دادند، اما چیزی که در واقعیت میبینیم این است که عملا اتفاقی در کشور ما نیفتاده است و مردم مثل سابق روال عادی زندگی آرام خود را دارند. یا این ادعاها دروغ است یا واقعا حمله قوی بوده، اما نیروهای پدافند ما بسیار قوی با آن مقابله کردهاند. عملکرد خوب نیروهای پدافند ما این نکته را به اسرائیل فهماند که کش مکش کردن با ایران میتواند تاوان سنگینی برایش داشته باشد.
وی در مورد بازدارندگی پدافند ارتش و ضرورت تشکر و قدردانی از نیروهای پدافند افزود: نیروی پدافندی یعنی بازدارندگی و چیزی که باعث تفاوت بین آسمان ایران و کشورهایی مثل لبنان و سوریه که اسرائیل به راحتی به مواضع آنها آسیب میزند شده، همین توان پدافندی ماست.
محمد نصرتی، مسئول بسیج دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در مورد عکسالعمل مردم در سطح جامعه و اطمینانی که به توان پدافندی ایران وجود دارد، بیان کرد: مردم وقتی اقتدار پدافند جمهوری اسلامی را میبینند دلگرمی میگیرند و طبیعتاً به زندگی عادی خود ادامه میدهند. حتی کوچکترین تأخیر و تعللی در کارهای روزمره مردم ایجاد نشد و حتی شوخیهایی با این اتفاق در فضای مجازی صورت گرفت.
وی اضافه کرد: به خانوادههای شهدای این حمله تبریک و تسلیت عرض میکنم. پیامهایی که یکی از شهدای بزرگوار پدافند در لحظات آخر عمر خود ردوبدل کرده بود نشاندهنده ایستادگی و دفاع تا آخرین لحظه بود. از خانوادههای شهدای بزرگوار میخواهم که دعا کنند ما هم ادامهدهنده راه این عزیزان باشیم.
دانشجویان سایر دانشگاههای مشهد نیز نظرات مشابهی دارند و به کارکنان پدافند ارتش دستمریزاد میگویند. صالحی، دانشجوی حقوق دانشگاه آزاد مشهد است که در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: رفتار صهیونیستها نشاندهنده این است که عملیات کوچکی انجام ندادند و در واقع عدم ایجاد خسارت ناشی از عملکرد بسیار خوب پدافند ما بود.
وی افزود: صهیونیستها به دنبال تخریب یا آتشسوزی در نقاطی از تهران بودند، اما خوشبختانه به خاطر عملکرد خوب نیروهای پدافند موفق نشدند و حتی مجبور شدند یک سری تصاویر جعلی از ایجاد تخریب یا آتسسوزی در ایران منتشر کنند، زیرا میخواهند پاسخگوی افکار عمومی داخلی خود باشند و فشار و بحرانهای داخلی خود را کنترل کنند، اما طبق اظهارات خود سیاستمداران صهیونیست و رسانههای غربی، عملکرد سیستم پدافند ایران بسیار خوب بوده است.
این دانشجو اضافه کرد: باید هوشیار باشیم. جنگ فقط با سلاح و هواپیما و موشک نیست، در جنگ شناختی با اخبار و اطلاعات غلط و شایعات هم میشود ذهنها و قلبها را تسخیر کرد. لذا قبل از باور کردن هر چیزی، باید صحتش را از منابع معتبر بررسی کنیم.
شیرین یوسفی نیز، دانشجوی فیزیک دانشگاه فردوسی نیز ضمن تشکر از نیروهای پدافند ارتش، اظهار کرد: با توجه به دو عملیات وعده صادق که ایران انجام داد و باعث شد ابهت و رژیم صهیونیستی بیش از پیش زیر سوال برود، بسیار نگران نوع پاسخ رژیم بودم، خصوصا که در رسانههای خود وعده داده بودند که شدیدا به ایران پاسخ خواهند داد. در حمله بامداد شنبه دیدیم که اوج توان اسرائیل برای مقابله با ایران، تنها انجام عملیاتی محدود و بدون خسارت است. البته که قطعا دلاوران ارتش نقشی اساسی در خنثیسازی حمله رژیم داشتند، اما به طور کلی به نظر نمیرسد اسرائیل جرات انجام عملیاتی چندان گسترده در ایران را داشته باشد.
همچنین احمد مولودی، عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی نیز در مورد ضرورت وجود قدرت بازدارندگی در کشور، بیان کرد: پس از عملیات ترور شهید هنیه و با توجه به حجم حملهای که در عملیات وعده صادق۲ از طرف جمهوری اسلامی ایران انجام شد، برای اسرائیل این مسئله قابل تحمل نبود و پیشبینی میشد که حرکتی از طرف این رژیم انجام شود. اما خب به دلیل آمادگی که در کشور ما در مجموعههای نظامی جهت مقابله با این تهدیدها وجود داشت، نیروهای مسلح عزیز ما در حالت آمادهباش قرار داشتند.
وی ادامه داد; خدا را شکر آسیب این حمله نسبت به چیزهایی که از طرف رسانههای اسرائیلی از قبل گفته میشد بسیار کمتر بود و طبق فرمایشات مقام معظم رهبری ما این اتفاق را نه بزرگنمایی میکنیم و نه کوچکنمایی و کاملاً واقعبینانه به آن نگاه میکنیم. در مورد ضرورت وجود قدرت نظامی هم برای ما اثبات شد که هر چه قدر قدرت بازدارندگی ما بیشتر باشد نقشهها و تفکرات دشمن بیشتر نقش بر آب خواهد شد.
با توجه به اینکه این اقدام شرارتبار از طرف رژیم صهیونیستی انجام شده است، جمهوری اسلامی ایران از نظر فقه، قانون اساسی و حقوق بینالملل تحت عنوان مصادیقی مانند دفاع مشروع حق پاسخ را برای خود محفوظ میداند و زمان و کیفیت پاسخ نیز به صلاحدید سران عالی نظام خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات