محمد جواد امانی امروز ۹ آبان ماه در همایش جامع آشنایی با فرصتهای مشترک تجاری و سرمایهگذاری خوزستان و اقلیم کردستان در اهواز اظهارکرد: هیات تجاری اقلیم کردستان عراق از زیرساختهای اقتصادی و فرصتهای مختلف سرمایهگذاری در استان خوزستان بازدید کردهاند.
وی نشستهای تجاری انجامشده این هیات با فعالان اقتصادی استان را یکی از دستاوردهای این سفر عنوان کرد و افزود: در تلاش هستیم که بتوانیم با پذیرش و اعزام هیاتهای تجاری مختلف، زمینه توسعه تجارت خارجی استان خوزستان را با شتاب بیشتری همراه کنیم.
راهبرد اقتصادی خوزستان افزایش سهم استان در بازارهای تجاری است
در ادامه شهلا عموری نائب رییس اول اتاق بازرگانی اهواز با تاکید بر اینکه افزایش سهم خوزستان در بازارهای تجاری راهبردی اقتصادی استان است، اظهار کرد: این چشمانداز با مشارکت بخش خصوصی و حمایت دولت محقق خواهد شد.
وی افزود: حضور اعضای اتحادیه واردات و صادرات اقلیم کردستان در خوزستان و برگزاری چنین رویدادهایی، گامی موثر برای دستیابی به بازارهای جدید و همچنین توسعه ارتباطات اقتصادی بیشتر است.
عموری ادامه داد: خوزستان به عنوان سرزمین فرصتها، با دارا بودن ۲ مرز زمینی مشترک با عراق و جامعه هدف میلیونی، نقش بسزایی در توسعه اقتصادی و روابط پایدار ۲ کشور دارد.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق بیان کرد: پیش از ارتباطات تجاری، آنچه ما را به کشور عراق پیوند داده زبان، مراودات فامیلی و همچنین تعاملات و رفتارهای اجتماعی است. فعالان تجاری خوزستان با استانهای میسان و بصره عراق روابط اقتصادی خوبی دارند. توسعه این مراودات با اقلیم کردستان نیز به چشمانداز و راهبرد تجاری در استان تبدیل شده است.
نایب رییس اتاق بازرگانی اهواز در خصوص حجم صادرات کالا از خوزستان به عراق گفت: ارزش کالاهای صادراتی خوزستان به این کشور از ابتدای سال جاری تاکنون حدود یک میلیارد و ۵۰۰ هزار دلار است.
قائم مقام دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان با تاکید بر اینکه با سفر اولین هیات تجاری اقلیم کردستان عراق به خوزستان پنجرهای جدید در حوزه توسعه صادرات غیرنفتی استان ایجاد شده است، افزود: اقلیم کردستان به واسطه همجواری با ایران، ترکیه و سوریه نقش بی بدیل و بسزایی در استفاده از ترانزیت کالا ایفا میکند.
وی اظهار کرد: بخش انرژی در اقلیم کردستان با سرمایهگذاری مهمترین شرکتهای عمان و کویت توسعه یافته است.
نائب رییس اول اتاق بازرگانی اهواز مهمترین دستاوردهای سفر هیات تجاری اقلیم کردستان عراق را توافق برای راهاندازی دبیرخانه مشترک، ایجاد شبکه ارتباطی گسترده برای برگزاری نمایشگاه مشترک و تلاش برای برپایی نمایشگاه دائم در محل اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان اقلیم عنوان کرد و گفت: اقتصاد یک ارتباط پایاپای است که اگر دستاورد آن بر مبنای "برد برد" نباشد، تداوم نخواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات