محمدرضا وحیدی ظهر امروز نهم آبانماه در نشست خبری با محوریت سرشماری عمومی کشاورزی سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۲ آبانماه به مدت ۴۵ روز در سراسر کشور برگزار میشود.
وی کشاورزی را مهمترین بخش اقتصادی کشور دانست و بیان کرد: این بخش با امنیت و سلامت جامعه ارتباط مستقیم دارد بنابراین برای برنامهریزی موثر در این حوزه به آمار دقیق نیاز دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان با بیان این مطلب که سال ۱۳۹۳ آخرین سرشماری عمومی کشاورزی انجام شده است، تصریح کرد: در سراسر جهان این سرشماری صورت میگیرد که در برخی کشورها هر پنج سال و در ایران هر ۱۰ سال یکبار اجرا میشود.
وی خاطرنشان کرد: حدود ۴۰ درصد شاغلین استان در بخش کشاورزی مشغول هستند و سهم این حوزه در ارزش افزوده کرمان حدود ۱۶ درصد است؛ بنابراین باید همه مسئولین استان به بخش کشاورزی توجه ویژهای داشته باشند.
وحیدی از جایگاه کشاورزی استان کرمان در کشور سخن به میان آورد و عنوان کرد: سهم ارزش افزوده بخش کشاورزی استان کرمان در سطح ملی حدود هشت درصد است که رتبه دوم کشوری را در این زمینه دارد.
به گفته وی، ۶.۲ درصد بهرهبرداران کشور در استان کرمان هستند که رتبه چهارم کشور به لحاظ تعداد بهرهبرداران را دارد و حدود ۱۹.۵ درصد مساحت باغهای ایران در کرمان است که رتبه اول کشور در این زمینه دارد.
«سالانه حدود ۷.۹ درصد تولیدات کشاورزی ایران در کرمان تولید میشود که در جایگاه دوم کشور قرار دارد و همچنین با تولید حدود ۱۷ درصد محصولات گلخانهای، رتبه دوم در سطح ملی را دارد.» این آمار را وحیدی داد.
به گفته وی، کرمان با سهم ۲.۴ درصد تولیدات گوشت قرمز و چهار درصدی تولید شیر به ترتیب در جایگاه سیزدهم و نهم کشور قرار دارد.
این مقام مسئول نقش بخش کشاورزی در اقتصاد کشور را بسیار مهم دانست و گفت: باتوجه به دستور ریاست جمهور این طرح در مناطق شهری و روستایی در سراسر کشور انجام میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان پیش بینی کرد که در کرمان حدود ۲۷۵ بهرهبردار و ۶۵۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی وجود داشته باشد که بیانگر سهم قابل توجه استان در بخش کشاورزی است.
وی با اشاره به اینکه از شنبه به مدت ۴۵ روز طرح سرشماری عمومی کشاورزی در استان آغاز میشود، گفت: احصا فهرست همه بهرهبرداران و سن، جنس و سواد آنها از جمله اهداف این سرشماری است.
وحیدی گردآوری آمار مربوط به سطح کشت و میزان تولید محصول زراعی و باغی و پرورش دام و پرورش طیور به روش سنتی و آبزی پروری، زنبور پروری و ... را از دیگر اهداف این سرشماری برشمرد.
بنا به گفته وی، ستاد سرشماری به ریاست استاندار برگزار میشود و در سطح شهرستانها ریاست این ستاد برعهده فرمانداران است. تمهیدات لازم برای اجرای این سرشماری در ۲۵ شهرستان صورت پذیرفته و ۹۲۰ نفر عامل اجرایی در این طرح همکاری میکنند.
طبق اعلام رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، بیش از ۸۰ درصد مامورین آمارگیر در این طرح تحصیلات بالای لیسانس دارند. همه مامورین آمارگیر کارت شناسایی و جلیغه مخصوص دارند و سن آنها بین ۳۰ تا ۴۰ است.
وی با تاکید براینکه این سرشماری ارتباطی به مالیات و یارانه ندارد، عنوان کرد: در سرشماری همه دستگاهها مخصوصاً جهادکشاورزی همکاری موثری داشته باشد.
به اعتقاد وحیدی، یکی از دغدغههای همه بهرهبرداران انتقال محصولات به بازار هدف و فروش است که با اطلاعات به دست آمده در این سرشماری برنامهریزی موثری برای رفع این مشکل صورت خواهد گرفت.
انتهای پیام
نظرات