• چهارشنبه / ۹ آبان ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۶
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403080906625
  • خبرنگار : 50177

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان:

جایگزینی برای آنتی‌بیوتیک‌ در مرغداری‌ها و واحدهای آبزی‌پروری پیدا شود

جایگزینی برای آنتی‌بیوتیک‌ در مرغداری‌ها و واحدهای آبزی‌پروری پیدا شود

ایسنا/لرستان رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: علیرغم اینکه میلیاردها دلار صرف واردات آنتی‌بیوتیک حوزه طیور می‌شود، ضرورت دارد جایگزینی برای آن پیدا کنیم.

بهرام دلفان امروز (نهم آبان ماه) در مراسم روز جهانی غذا که در سالن آمفی‌تئاتر دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان برگزار شد، بیان کرد: در حوزه سلامت هزینه‌های گزافی برای پیشگیری از بیماری‌ها صرف می‌شود.

وی اضافه کرد: به لحاظ تخصصی و آزمایشگاهی به مساله غذا برای در دسترس بودن، تنوع و ایمنی غذا توجه شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه عادات غذایی غلط به انسان آسیب می‌زند، بیان کرد: دسترسی غذا در کشور مناسب است، اما آنچه که مواد غذایی طبیعی را تهدید می‌کند آلودگی محیطی همچون استفاده از سرب، آنتی‌بیوتیک‌ها و پسماند سموم است، حتی گوجه، خیار، سیب‌زمینی و کاهویی که در سبد غذایی روزانه هر فردی هست در معرض خطر قرار دارند.

دلفان گفت: آنتی‌بیوتیک‌هایی که به صورت مداوم در مرغداری‌ها و طیور استفاده می‌شود در اروپا از سال ۲۰۱۲ منسوخ شده، اما در کشورمان استفاده می‌شود و باید به طور جدی به عنوان گفتمانی برای دولت‌مردان مورد اهتمام قرار بگیرد و جایگزینی برای آنتی‌بیوتیک‌ در مرغداری‌ها و واحدهای آبزی‌پروری پیدا کنیم، یکی از خطرات پسماند آنتی‌بیوتیک این است که بدن انسان را مقاوم می‌کند و مقاومت در مقابل تدریج ایجاد می‌کند و توان بشر در پیدا کردن آنتی‌بیوتیک جدید در مقابل سرعت مقاوم شدن کم شده است.  

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تاکید براینکه مراقب پسماند، آنتی‌بیوتیک‌ها، فلزات سمی باشیم، تصریح کرد: از سوی سودجویان  تقلب‌هایی در مواد غذایی انجام می‌شود که باید هوشیار باشیم و از مراکز مطمئن مواد غذایی تهیه شود.

دلفان تاکید کرد: مواد غذایی وارداتی قاچاق خسارت زیادی به مساله اقتصادی و سلامت جامعه کار می‌کند.  

وی در ادامه بر حمایت از تولیدکنندگان صنایع تبدیلی و فراوری مواد غذایی تاکید کرد و با بیان اینکه همکاران همراهی لازم را برای صدور مجوزها داشته باشند، گفت: یکی از دلایل شکست تولیدکنندگان مواد غذایی موانع اداری است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه ظرفیت اشتغال در حوزه صنایع غذایی خوراکی و آشامیدنی زیاد است، اما لرستان از آن استفاده نکرده است و این امر نیازمند یک همت جمعی است، گفت: لرستان ظرفیت خوبی در حوزه‌های کشاورزی، دامپروری و آبزی‌پروری دارد، اما تولیدات به صورت خام‌فروشی به بازار عرضه می‌شود. در حالی که با فرآوری آنها می‌توان اشتغال را تقویت کرد.

در این مراسم از واحدهای تولیدی مواد غذایی و بهداشتی آرایشی برتر تجلیل شد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha