به گزارش خبرنگار ایسنا، محمدثمری امروز (هشتم آبان) در مراسم افتتاح چهاردهمین نمایشگاه سراسری صنایعدستی در استان کرمانشاه، با اشاره به قدمت و پیشینه تمدنی کهن کرمانشاه، اظهارکرد: در این استان آثار تاریخی فراوان و بزرگی مانند بیستون و تاق بستان وجود دارد که اکثر ایرانیان آنها را میشناسند.
وی افزود: بخش زیادی از این آثار تاریخی که امروزه ما به آنها میبالیم و به عنوان میراث فرهنگی آن را در اختیار داریم، حاصل دسترنج و سرپنجه دست هنرمندان صنایعدستی خوش ذوق اعصار مختلف در این دیار بوده است.
این فعال حوزه صنایع دستی تصریح کرد: یکی دو قرن پیش، بخشی از هنرمندان کرمانشاهی در بازار سنتی این شهر و ۱۸ راسته بازار آن همچون قلمزنها، زرگرها و ... حضور داشتند که نشان میدهد هنر و صنایع دستی در این شهر پویایی بالایی داشته است.
وی تاکید کرد: در داخل راسته بازار زرگرها، قاپی شاه نجف - یکی از دربهای حرم امیرالمومنین علی(ع)- در ورودی مسجد عمادالدوله قرار دارد که اثری متعلق به دوره صفویه است و در زمان قاجار بانی این مسجد آن را از شهر نجف اشرف به کرمانشاه آورد و به جای آن هنرمندان توانمند کرمانشاهی درب دیگری ساختند و آن را به حرم امیرالمومنین(ع) اهداء کردند.
این دکترای پژوهش و هنر خاطرنشان کرد: این موارد نشان میدهد که هنر و صنایعدستی در کرمانشاه قدمت و غنایی بالا دارد. امروز نیز هنرمندان بزرگ و سرآمدی در دنیا داریم، اما متاسفانه حمایتهایی که انتظار میرود از هنرمندان صنایعدستی استان صورت نمیگیرد.
وی با بیان اینکه از ظرفیت هنرمندان صنایع دستی در وزارت میراث فرهنگی هم چندان استفاده نمیشود، عنوان کرد: در جایی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برای هر کدام از گروههای فرهنگی و هنری زیرمجموعه خود مانند تئاتر و... بخشهایی را در وزارتخانه به صورت اختصاصی قرار دادهاند و نمایندگانی از این گروهها مستقر هستند، اما متاسفانه در وزارت میراث فرهنگی و به تبع در اداره کل میراث فرهنگی کرمانشاه چنین ساختاری برای هنرمندان رشتههای مختلف تعریف نشده است.
ثمری خواستار توجه بیشتر مسئولین دولتی به هنرمندان صنایع دستی شد و گفت: مقام معظم رهبری امسال را سال «شعار جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردهاند و اگر میخواهیم این شعار تحقق پیدا کند، یکی از نمودهای آن در حوزه صنایع دستی است که میتوان از ظرفیت هنرمندان این حوزه استفاده کرد.
وی با بیان اینکه طرحها و ایدههای بسیار خوبی برای رونق تولید و ایجاد اشتغال در استان داریم، اما این مسئله نیاز به حمایت مسئولین دارد، عنوان کرد: اگر از طرحها و ایدههای ما حمایت شود، میتوانیم در کاهش دو درصدی نرخ بیکاری استان موثر باشیم.
انتهای پیام
نظرات