«علیرضا محمدی» با حضور در ایسنا اظهار کرد: حوزه کاری محیط زیست طبیعی به چند بخش مناطق و زیستگاهها و حیات وحش تقسیم میشود که بخش مناطق و زیستگاهها بستر زیست حیات وحش است، آنها را نمیتوان از هم جدا کرد و مدیریت آنها بر عهده معاونت محیط زیست طبیعی است.
وی گفت: در استان ایلام دو نوع منطقه تحت مدیریت ما وجود دارد که یکی مناطق حفاظت شده و دیگری آثار طبیعی ملی دهلران است، همچنین ۴ منطقه حفاظت شده و ۲ آثار طبیعی ملی داریم که جمعاً مساحت ۱۴۳ هزار هکتار، نزدیک به ۷ درصد از مساحت استان را شامل میشوند.
محمدی به افزایش سطح منطقه حفاظت شده کبیر کوه اشاره کرد و افزود: نیاز است که ۲۰ هزار هکتار را به ۴۰ هزار هکتار برسانیم که در سال گذشته کارهای مورد نظر انجام گرفته است، منتظریم که این موضوع در شورای عالی محیط زیست تصویب نهایی شود تا این ۲۰ هزار هکتار باقیمانده نیز به حوزه مدیریت محیط زیست واگذار شود.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره محیط زیست استان ایلام گفت:چهار منطقه حفاظت شده ما شامل، کبیرکوه، کولگ، مانشت قلارنگ و دینار کوه است. همچنین آثار طبیعی-ملی دهلران نیز شامل آبگرم دهلران و غار خفاش آن است.
محمدی تصریح کرد: با رایزنیهای انجام گرفته امسال اعتباراتی برای مطالعه دینارکو اختصاص یافته است، شرکتهایی که در مناقصه شرکت کنند و برنده شوند میتوانند مطالعات خود را آغاز کنند.
وی گفت: نصب تابلوهای هشداری، مبارزه با لورانتوس، آبرسانی به برخی مناطق و تامین و بازسازی آبشخورها از دیگر فعالیتهای انجام شده است.
محمدی ادامه داد: رهاسازی حیوانات تنها در یک صورت امکانپذیر است، مثلا زمانی که زادآوری یکگونه کم شود در آن صورت تعدادی از گونه مورد نظر را در محیط مورد نظر رها میکنند، اگرچه که این انتقال به راحتی انجام نمیگیرد و یک فعالیت سخت محسوب میشود.
وی افزود: به دلیل تنوع آبوهوایی که در استان ایلام وجود دارد همین باعث شده که تنوع جانوری بالایی داشته باشیم، به طوری که تاکنون ۲۰۰ گونه پرنده، ۴۴ گونه پستاندار، ۱۰۰۰ گونه گیاهی، ۴۱ گونه ماهی، ۴۸ گونه خزنده و ۷ گونه دوزیست در سطح استان شناسایی شده است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره محیط زیست استان ایلام گفت: موزه تاریخ طبیعی در بحث تحقیقاتی و آموزش و فرهنگی فعال است و اقشار مختلف مردم از آن بازدید میکنند.
انتهای پیام
نظرات