• سه‌شنبه / ۸ آبان ۱۴۰۳ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403080805794
  • خبرنگار : 50160

مدیرکل حفاظت‌ محیط‌ زیست استان زنجان:

آهوان سهرین در حال سرشماری هستند

آهوان سهرین در حال سرشماری هستند

ایسنا/زنجان مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان از سرشماری آهوان در دشت حفاظت‌شده سهرین زنجان خبر داد.

محمدرضا یافتیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: سرشماری آهوان در دشت حفاظت شده سرخ‌آباد زنجان آغاز شد و محیط‌بانان و کارشناسان این اداره‌کل در گروه‌های دو تا چهار نفره به‌صورت موتوری و خودرویی دیروز و امروز به شکل سرشماری دشتی انجام شده است و در سه روز آینده سرشماری کوهستانی را انجام خواهیم داد.

وی با بیان اینکه در سرشماری امسال علاوه بر پایش مستقیم با دوربین‌های چشمی از تجهیزات دیگر هم استفاده می‌شود، ادامه داد: با توجه به نظارت‌های مستمر، پیش‌بینی می‌کنیم امسال شاهد ثبات در گله‌های این حیوانات زیبا باشیم.

یافتیان با بیان اینکه امسال از ۲۵ نفر از نیروها در این سرشماری استفاده شد که برای انتقال تجربیات سعی کردیم از تعدادی از محیط‌بانان بازنشسته برای سرشماری دعوت کنیم، افزود: این کار در کنار بهره‌مندی از تجربیات افراد ماهر باعث ایجاد روحیه در بین محیط‌بانان جوان نیز می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست استان زنجان با ابراز خوشحالی از وضعیت نسبتا خوب آهوان و برآورد آن در سرشماری‌ها، گفت: البته با توجه به اینکه در منطقه سرخ‌آباد شاهد وجود مستثنیات هستیم و تعداد آهوان در منطقه فیله خاصه بیشتر شده است و با توجه به مشکل کم‌آبی در این محل، در آینده‌ای نه‌چندان دور مجبور به تعبیه تعداد بیشتری آبشخور در این منطقه خواهیم بود و انتظار داریم برای رفع مشکل حقابه محیط‌زیست در برنامه‌ریزی‌ها لحاظ شود.

به گزارش ایسنا، دشت سهرین زنجان تنها مأمن و زیستگاه آخرین بازمانده آهوی ایرانی در شمال‌غرب کشور محسوب می‌شود.منطقه دشت سهرین، در فاصله ۱۵ کیلومتری شمال‌غرب زنجان قرار دارد این دشت زیبا با وسعتی بیش از سی هزار هکتار در قسمت شمال شهر زنجان و تنها مأمن آهوان شمال‌غرب کشور است. در این دشت با چشمان غیر مسلح نیز می‌توان اعمال و نحوه زندگی آهوان را مشاهده کرد.

این اکوسیستم دشتی در گذشته از نظر اکولوژیکی به عنوان یک زیستگاه تابستانی و مهاجرتی برای آهوان محسوب می‌شد و این حیوانات به طور پراکنده از خردادماه تا آذرماه هر سال در این منطقه دیده می‌شوند اما به علت توسعه راه‌ها، خطوط انتقال برق و گاز و توسعه شهرها و مراکز مسکونی، روند گذر آهوان را مختل و اثرات سوء خود را نمایان ساخت و لزوم حفاظت این منطقه اجتناب‌ناپذیر شد و در نهایت در بهمن ۵۷ با مصوبه شورای عالی حفاظت محیط زیست در قالب بخشی از منطقه حفاظت شده سرخ‌آباد تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفت.

وحوش و پستانداران دیگری نظیر گرگ، شغال، روباه معمولی، رودک، تشی، گراز، خرگوش و پرندگانی چون باقرقره شکم سیاه، کبوتر چاهی، کبک معمولی، سارگپه پابلند، عقاب طلایی، بحری، دلیجه، انواع چکاوک، زنبورخوار، جغد کوچک، سار صورتی و طرلان علاوه بر این آهوی زیبا در این زیستگاه زندگی می کنند. اقلیم منطقه از نوع خشک و سرد بوده و دمای متوسط این منطقه ۱۰ درجه سانتی‌گراد، حداکثر دمای مطلق هوا ۳۸ درجه و حداقل دمای آن ۲۹ درجه سانتی‌گراد و متوسط رطوبت نسبی این منطقه سالانه ۷۱ درصد است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha