دکتر مصطفی اکبری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، از آلزایمر به عنوان یکی از اختلالات مغزی در دوران سالمندی نام برد و اظهار کرد: گسترش زندگی ماشینی و عدم استفاده مناسب از مغز باعث شیوع این بیماری در جوامع شده است.
وی افزود: دمانسها(فراموشیها) انواعی دارد که حتی ممکن است در سنین جوانی هم پیش آید، اما آلزایمر یکی از انوع مهم آن است که در سنین پیری به شکل تدریج ایجاد میشود.
این متخصص آسیبهای ورزشی تصریح کرد: هر میزان که افراد به دوره سالمندی نزدیک میشوند، باید آموزشهایی را برای مراقبت بهتر از مغز به آنها داد.
وی با بیان اینکه افراد مبتلا به آلزایمر در شروع بیماری حافظه کوتاه مدت خود را از دست میدهند، عنوان کرد: برای نمونه یک فرد سالمند ممکن است خاطرات دوران جوانی خود را به یاد داشته باشد، اما فراموش کند که چند ثانیه پیش عینک خود را کجا گذاشته است.
اکبری مهمترین راه مقابله با آلزایمر را پیشگیری از آن دانست و گفت: باتوجه به اینکه این بیماری درمان چندانی ندارد، بنابراین باید از آن پیشگیری کرد و بهترین راه پیشگیری داشتن یک زندگی سالم شامل تغذیه سالم، خواب مناسب، کاهش استرس و ورزش منظم است.
وی با بیان اینکه ورزش میتواند در پیشگیری از شیوع این بیماری موثر باشد، عنوان کرد: ورزش همانطور که باعث افزایش گردش خون در کل بدن میشود، به افزایش گردش خون در مغز، افزایش نورونهای مغز و بالا بردن سطح نشاط فرد کمک میکند و در نتیجه باعث میشود تا فرد دیرتر دچار فراموشی شود.
این عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه رازی کرمانشاه در ادامه در خصوص ورزشهایی که به پیشگیری از ابتلا افراد به آلزایمر کمک میکند نیز گفت: افراد سالمند باید متناسب با سن خود برخی ورزشها مانند پیاده روی در طبیعت، کوهنوردی، شنا و طبیعت گردی، بویژه به صورت گروهی را در برنامههای روزانه خود قرار دهند.
وی تاکید کرد: اگر فرد از نظر جسمی توانایی انجام برخی ورزشها را ندارد، بهتر است از ورزشهای فکری مانند شطرنج و یا حل پازل استفاده کند که در پیشگیری از ابتلاء به آلزایمر موثر هستند.
انتهای پیام
نظرات