• سه‌شنبه / ۸ آبان ۱۴۰۳ / ۰۹:۰۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1403080805489
  • منبع : وزارت جهاد کشاورزی

ایران رتبه سوم تولید انار در جهان/ صادرات ۱۷ هزار دلاری در سال گذشته

ایران رتبه سوم تولید انار در جهان/ صادرات ۱۷ هزار دلاری در سال گذشته

معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی، ایران را سومین تولید کننده انار در جهان پس از کشورهای پرجمعیت هند و چین، اما به نسبت سرانه تولید، در مقام نخست جهانی معرفی کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از وزارت جهادکشاورزی محمدمهدی برومندی گفت: هندوستان با سه میلیون تن و چین با یک میلیون و ۶۹۰ هزار تن در رتبه‌های بالاتری از ایران با حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن تولید انار، قرار دارند.

معاون وزیر جهادکشاورزی تنوع ارقام انار ایران و ذخایر ژنتیکی این محصول در کشور را بیش از ۷۶۰ ژنوتیپ به صورت محصولی سالم و ارگانیک معرفی کرد و گفت: دارا بودن مزیت نسبی تولید و کیفیت بالای محصول تولید شده با بازارپسندی جهانی و قابلیت صادرات، تولید ارزش افزوده از محصول درجه ۲ و ۳ از ویژگی‌های انار تولیدی سرزمین چهار فصل ایران است.

برومندی اشتغالزایی در مناطق محروم حاشیه کویر، دارا بودن ارزش غذایی و خواص دارویی، امکان صادرات بالا و ارزآوری، تحمل بالای این میوه در مقابل شرایط نامساعد محیطی، کم‌آبی و تا حدی شوری، تنوع ژنتیکی، وجود دانش بومی در میان تولید کنندگان، امکان افزایش بهره‌گیری از فناوری‌های نوین داخلی و خارجی و افزایش بهره‌وری از عوامل تولید را از فرصت‌های کشور برای حفظ و توسعه اراضی باغات انار دانست.

معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی سطح زیرکشت باغات انار در کشور را ۹۶ هزار و ۶۳۶ هزار هکتار بیان کرد و گفت:  میزان تولید انار در ایران در سال ۱۴۰۱ یک میلیون و ۲۸۱ هزار و ۳۳۲ تن و در سال گذشته یک میلیون و ۳۳۰ هزار تن بود و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری یک میلیون و ۳۴۴ هزار تن برداشت محصول داشته باشیم.

وی عملکرد تولید در هکتار برای محصول انار در ایران را ۱۳ تن و ۹۷۰ کیلوگرم و استان‌های مهم انارخیز ایران را هم به ترتیب استان فارس با ۳۱ درصد، مرکزی ۱۲، یزد ۹، سمنان ۸، خراسان رضوی ۷، اصفهان ۵، لرستان ۵، خراسان جنوبی ۴، قم ۳، مازندران ۲ و سایر استان‌ها را ۱۴ درصد بیان کرد.

برومندی، میزان صادرات این محصول در سال‌های ۱۳۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱  را به ترتیب ۱۱ هزار و ۹۱۷ تن، ۱۷ هزار و ۷۸۵ تن و ۲۱ هزار و ۲۸۵ تن بیان کرد و گفت: سال گذشته نیز ۳۶ هزار و ۹۴۹ تن انار به ارزش بیش از  ۱۷ هزار دلار به کشورهای مختلف صادر شده است.

به گفته وی، ملس ساوه، شیشه کپ فردوس، رباب فارس، نادری بادرود، خزر بردسکن، اردستانی مه ولات، بجستانی و قجاق قم و ملس یزدی از ارقام مهم صادراتی انار ایران است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۸-۰۹ ۱۷:۳۰

پس چرااینقد گرونه

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۰۹ ۱۷:۳۳

هیچ کجامزه انار ایران رو نداره

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۱۱ ۰۷:۱۵

سلام پیشنهاد میکنم ضمن اینکه انار ومانند انار مثلا زیتون گردو فندق وسایر میوه ها که آب زیادی نخواهد ومحصولات کمپوت کنسرو آب انار ساندیس انار ولواشک انار تبدیل شده صنایع غذایی را افزایش داده با صادرات ارز آوری شوند هوش مصنوعی دانش بنیان‌ها دعوت کنید

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۱۱ ۲۰:۳۷

صادرات ۱۷هزار دلار یا ۱۷هزار تن ؟؟؟