«معصومه بلوچی» مدیر بانک خون بندناف ایلام امروز دوشنبه ۷ آبانماه ۱۴۰۳، در این نشست در خصوص اهمیت ذخیرهسازی خون بند ناف و کاربرد آن در درمان اظهار کرد: خون بندناف حاوی سلولهای بنیادی است که توانایی درمان بیماریهای صعبالعلاج مانند سرطان خون، لوسمی، لنفوم، تالاسمی، اوتیسم، فلج مغزی و بیماریهایی که سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکنند و همچنین کمخونی مادرزادی را دارد اما متأسفانه در روز تولد به عنوان زباله بیولوژیکی دور ریخته میشود.
وی با بیان اینکه تحقیقات بر روی درمان تعداد دیگری از بیماریها با خون بند ناف مثبت اعلام شده است، افزود: به زودی درمان بیماریهایی مانند از دست دادن شنوایی اکتسابی، دیابت، بیماری پوستی برص (لک و پیس پوستی) از طریق استفاده از سلولهای بنیادی امکانپذیر خواهد شد.
مدیربانک خون بندناف استان ایلام در خصوص بهترین زمان ثبت نام ذخیره خون بند ناف، گفت: از هفته ۳۴ بارداری و با پر کردن پرسشنامه پزشکی میتوان ذخیره کردن یا منع ذخیره اطلاع پیدا کرد بدین صورت که با انجام آزمایشاتی از سلامتی مادر برای ذخیره خون بند ناف اطمینان حاصل میشود؛ در غیر این حالت والدین از ذخیره بند ناف منع میشوند.
بلوچی ادامه داد: در حالتی مانند بیماری که مادر در طول زندگی به آن مبتلا بوده است مانند هپاتیت ب، مادر از داروهای مانند سرم البومین که منشاً انسانی دارد استفاده کرده باشد، یا مادر در دو سال ما قبل بارداری به بیماری تیروئید پرکار مبتلا شده و داروی متیمازول استفاده کند، یا بیماری که مادر، یک سال قبل از بارداری به آن مبتلا شده مانند بیماری ناشی از حجامت، تتو و دریافت خون، همچنین بیماریهایی که در طول دوران بارداری مانند اهدا تخمک و اسپرم اهدایی متوجه مادر میشود از مواردی هستند که منع قرارداد دارند و امکان ذخیره خون بند ناف نوزاد وجود ندارد.
وی ادامه داد: در زمان زایمان از مادر آزمایشهایی گرفته میشود که اگر مواردی چون ایدز، هپاتیت، CMV و HTLV تشخیص داده شود از ذخیرهسازی خون بند ناف امتناع میشود.
مدیر بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی ایلام با بیان اینکه ذخیره سازی بند ناف فقط برای خود کودک نیست و در درمان دیگران نیز کارساز است، گفت: برای پیوند سلول بنیادی ۶ شاخص تطابق ژنتیکی در نظر گرفته شده که اگر ۴ شاخص بین دهنده و گیرنده وجود داشته باشد تطابق ژنتیک حاصل شده و شرایط برای پیوند فراهم است.
انتهای پیام
نظرات