به گزارش ایسنا، «دمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین، امروز(جمعه) گفت که روسیه با تمامی طرفین ذینفع در درگیریهای منطقه غرب آسیا در تماس و آماده کمک به حلوفصل این مساله است.
خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که پسکوف به شبکه تیآرتی ترکیه گفت: روسیه کشوری است که با تمامی طرفین دخیل، از جمله ایران اسرائیل، لبنان و فلسطینیها در تماس است.
او افزود: اگر کاری از دستمان برای این بحران بربیاید، آمادگی انجام دادن آن را خواهیم داشت.
اظهارات پسکوف در پی این مطرح میشود که سیاستهای اشغالگرانه رژیم صهیونیستی که انگیزه اقدامات تروریستی و متجاوزانه آن در منطقه قرار گرفته، نگرانیها درباره وقوع یک جنگ تمامعیار منطقهای را افزایش داده است.
در این راستا «ولادیمیر پوتین»، رئیسجمهور روسیه از «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی خواست تا طرحهای صلحی را که روسیه در حال حاضر پیشنهاد و پذیرفته است، تایید کند.
یک هیئت بلندپایه روسی نیز پنجشنبه وارد تلآویو شد تا در مورد احتمال دستیابی به توافق مبادله اسرا بین اسرائیل و جنبش حماس در سایه اظهارات «موسی ابومرزوق»، از رهبران حماس در مورد احتمال آزادی ۲ اسیر دارای تابعیت روسیه به عنوان بخشی از هر معاملهای که در آینده منعقد میشود، گفتوگو کند.
با گذشت بیش از یک سال از عملیات طوفان الاقصی در هفت اکتبر ۲۰۲۳ توسط جنبش حماس علیه اراضی اشغالی و آغاز جنگ غزه، حملات هوایی و عملیات زمینی رژیم صهیونیستی در نوار غزه با هدف ادعایی «نابودی حماس» ادامه دارد. قربانیان اصلی این حملات نزدیک به ۴۳ هزار نفر غیرنظامی بودهاند که بیشترشان کودکان و زنان هستند.
رژیم صهیونیستی با نقض قوانین جنگی و قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل، اماکن و زیرساختهای غیرنظامی غزه را نیز از جمله محلههای مسکونی، بیمارستانها و اماکن مردمی و امدادی وابسته به سازمان ملل را نیز هدف قرار داده است.
تحویل کمکهای انسانی به غیرنظامیان غزه به دلیل تبدیل شدن گذرگاههای مرزی اصلی به مناطق جنگی، به کندی انجام میشود که نگرانیها درباره بروز فجایع انسانی، از جمله قحطی قطعی و افزایش مرگومیر به دلیل شیوع بیماریهای واگیردار و نبود دارو و تجهیزات پزشکی افزایش یافته است.
حزبالله لبنان اولین جبهه خارجی بود که به جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه پاسخ داده و از روزهای اول جنگ با آن به تبادل آتش در مرزهای شمالی اراضی اشغالی پرداخت. بیش از ۶۰ هزار نفر از ساکنان این منطقه آن را ترک کردهاند.
رژیم صهیونیستی طی ماه گذشته، با هدفی که آن را تضمین بازگشت ساکنان مناطق شمالی اراضی اشغالی به خانههایشان عنوان کرده، حملات هوایی علیه جنوب لبنان را افزایش داده و از ۱ اکتبر نیز عملیات زمینی در آن را آغاز کرده است.
این حملات شامل ترور هدفمند و به شهادت رساندن برخی مقامات حزبالله لبنان، از جمله شهید سیدحسین نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان بوده است.
از سوی دیگر، تنشها میان رژیم صهیونیستی و ایران در پی عملیات «وعده صادق۲» که پاسخ نظامی مشروع ایران به اقدامات متجاوزانه و تروریستی این رژیم در منطقه افزایش یافته است.
سفر رهبر کره شمالی به روسیه
اسپوتنیک نوشت که پسکوف درباره احتمال سفر «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی به روسیه در سال ۲۰۲۵ گفت: مسلما، همسایگان نزدیک، مدام سفرهای بلندپایه متقابل انجام میدهند.
او افزود که روسیه و کره شمالی در حال توسعه همکاریهای دوجانبه در تمامی حوزهها هستند.
رئیسجمهور روسیه در ژوئن، سفری به کره شمالی داشت و در دیدار با رهبر کره شمالی، معاهدهای درباره شراکت راهبردی جامعه امضا کردند.
رقابتهای انتخاباتی آمریکا
خبرگزاری اسپوتنیک در ادامه گزارش داد که پسکوف، امروز، در جمع خبرنگاران گفت که کشمکشهای سیاسی در رقابتهای انتخاباتی آمریکا بدتر شده است.
او در واکنش به ادعای تماسها میان رئیسجمهور روسیه و «ایلان ماسک» میلیاردر آمریکایی حوزه فناوری و حامی جمهوریخواهان این کشور که در روزنامه وال استریت ژورنال مطرح شده، گفت: احتمالا، این اطلاعات (درباره تماسها میان پوتین و ماسک) اخبار کذب دیگری در میان کشمکشهای شدید سیاسی در مسائل انتخاباتی است. این رقابت انتخاباتی به مرحله آخر خود رسیده و مسلما، رقبا از هیچ کاری فروگذار نمیکنند.
روزنامه وال استریت ژورنال مدعی شده که ماسک از سال ۲۰۲۲ با رئیسجمهور روسیه در تماس بوده است.
سخنگوی کرملین گفت: این حقیقت ندارد. اطلاعات مطلقا نادرستی است که در گزارش وال استریت ژورنال مطرح شده است.
ملزومات اجرایی شدن توافق غلات
پسکوف در این باره گفت: وقتی بحث احتمال از سرگیری توافق غلات دریای سیاه مطرح است، لازم است به یاد داشته باشیم که این توافق مستلزم اجرای شروط طرفین توافق است.
«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در سپتامبر در نیویورک با «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین دیدار و بر آمادگی آنکارا برای تلاش در جهت احیای توافق غلات و آتشبس در اوکراین تاکید کرد.
پسکوف بیان کرد: ولادیمر پوتین گفت که این توافق مستلزم اجرای شروط طرفین است. تجربه قبلی چندان موفقیتآمیز نبود و کارهایی که باید برای ما انجام میشد، انجام نگرفته.
اتهامات علیه روسیه درباره اعمال نفوذ بر انتحابات مولداوی و گرجستان
سخنگوی کرملین در پاسخ به سوالی درباره اتهامات علیه روسیه مبنی بر تلاش آن برای اعمال نفوذ در انتخابات مولداوی و گرجستان گفت: ما به هیچ طریق تلاشی برای اعمال نفوذ بر تحولات روند انتحاباتی در این کشورها انجام نمیدهیم و فرصت آن هم وجود ندارد.
جنگ اوکراین
پسکوف به خبرنگاران گفت که مسکو «عملیات ویژه نظامی» خود در اوکراین را تا انجام شدن ماموریتها و رسیدن به اهدافش ادامه میدهد.
انتهای پیام
نظرات