احمد اسدی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به علت وقوع رگبارهای پراکنده متناوب در استان اظهار کرد: وجود رگبارهای پراکنده به علت حرکت ابرهای جوششی و هم رفتی شکل میگیرد و بسته به نوع تشکیل ابر بارش رگباری در هر منطقه ایجاد میشود.
وی در پاسخ به اینکه به چه علت در سطح استان در یک بازه زمانی در برخی مناطق بارش رگباری وجود دارد و در برخی مناطق تنها ابر مشاهده میشود، افزود: در حالت کلی، ابرهایی که رشد عمودی آنها زیاد است موجب ناپایداری جوی میشود و در مناطقی که ابرهایی که رشد عمودی آنها بیشتر است رطوبت آن مناطق نیز افزایش مییابد و جریانات افقی موجب افزایش ابر میشود.
معاون توسعه و پیشبینی اداره کل هواشناسی استان با اشاره به اینکه ابرهای گل کلمی بیشتر در جریانهای عمودی مشاهده میشود افزود: بارشهای رگباری از ابرهای جوششی و جریانات عمودی ایجاد میشود که با توجه به جریانات جوی وحجم ابرهای ایجاد شده در هر منطقه رگبار و بارش مشاهده میشود.
اسدی در پاسخ به اینکه میزان بارشها در استان چگونه بوده است، خاطرنشان کرد: میزان بارشها برای کشت پاییزه در استان مناسب بوده است و با شروع فصل زراعی جدید میانگین بارش از مهرماه ۸۰ میلیمتر بوده و میزان بارشها از اول مهر ماه مناسب ارزیابی شده است.
وی گفت: سال زراعی گذشته میزان بارش ۷۰ میلیمتر بوده که نسبت به مدت مشابه در میانگین دراز مدت ۷ درصد افزایش داشت.
انتهای پیام
نظرات