• سه‌شنبه / ۱ آبان ۱۴۰۳ / ۱۵:۰۶
  • دسته‌بندی: فضا
  • کد خبر: 1403080100659
  • منبع : پژوهشگاه فضایی

پیگیری روند توسعه ماهواره «پژوهش ۲» و طرح‌های اکتشافات فضایی در ماه

پیگیری روند توسعه ماهواره «پژوهش ۲» و طرح‌های اکتشافات فضایی در ماه

رئیس سازمان فضایی و سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران در بازدید از طرح‌های فضایی دانشگاه تهران، روند توسعه ماهواره پژوهش ۲ و پروژه‌های اکتشافات فضایی در ماه شامل مدارگرد ماه، محموله ماه‌نشین و ماه‌نورد را پیگیری کرد.

به گزارش ایسنا، توسعه ماهواره پژوهش ۲ و پروژه‌های اکتشافات فضایی در ماه (شامل مدارگرد ماه، محموله ماه‌نشین و ماه‌نورد) در دانشگاه تهران در حال اجرا است.

ماهواره پژوهش ۲ از جمله ماهواره‌های تحقیقاتی پژوهشگاه فضایی ایران به شمار می‌رود که اجرای آن در یک شرکت خصوصی برخاسته از دانشگاه تهران در حال انجام است. پروژه اکتشافات فضایی در ماه نیز به‌عنوان یک برنامه کلیدی در راستای اهداف سازمان فضایی ایران به کارفرمایی این سازمان در دانشگاه تهران پیگیری می‌شود.

به نقل از پژوهشگاه فضایی ایران، حسن سالاریه در نشستی که با همین موضوع با حضور اساتید و مدیران پژوهشکده خودرو، سوخت و محیط زیست دانشگاه تهران برگزار شد، بر هم‌افزایی بین دانشگاه‌ها و سازمان‌های دولتی برای پیشبرد برنامه‌های علمی و پژوهشی تاکید کرد و استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و به‌کارگیری دانش نوین در فرآیندهای مدیریتی و صنعتی را دارای نقشی کلیدی در توسعه پایدار کشور دانست.

وی با بیان اینکه سازمان فضایی ایران با جدیت در مسیر تقویت زیست‌بوم فضایی کشور در بخش خصوصی گام برمی‌دارد، افزود: این سازمان به‌دنبال واگذاری پروژه‌های طراحی و ساخت ماهواره‌های سری پژوهش در قالب مناقصه به شرکت‌های خصوصی دانش‌بنیان است. 

سالاریه تصریح کرد، سازمان فضایی ایران در نظر دارد که در راستای تربیت نیروی انسانی خبره حوزه فضایی و دستیابی به فناوری‌های نوین فضایی، پروژه‌های راهبردی و کلانی را در حوزه علوم و اکتشافات فضایی به دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی واگذار کند.

رئیس سازمان فضایی تاکید کرد که ایجاد یک شبکه ارتباطی منسجم میان دانشگاه‌ها و سازمان‌های فضایی با محوریت پژوهشگاه فضایی می‌تواند به تسریع در پیشرفت پروژه‌ها و افزایش کیفیت آموزش و پژوهش در زمینه فضایی کمک کند. 

در این نشست، ابتدا گزارشی جامع از روند اجرای پروژه‌های ماهواره پژوهش ۲ و ماه نورد - ماه گرد توسط مجری این پروژه‌ها ارائه شد.

اساتید حاضر در جلسه نیز در ادامه به بیان موضوعات و نقطه نظرات خود در حوزه آموزش و پژوهش پرداختند و پیشنهاداتی را برای بهبود فرآیندهای پژوهشی و تسهیل ارتباطات بین دانشگاه‌ها و صنعت فضایی ارائه دادند. همچنین، راهکارهایی برای جذب استعدادهای جوان و بهبود امکانات پژوهشی در دانشگاه‌ها مطرح شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha