به گزارش ایسنا، خبرگزاری فرانسه به نقل از ۲ منبع آگاه در حماس گزارش داده این جنبش تا زمانی که انتخابات داخلی آتی برگزار نشده، جانشینی برای یحیی السنوار که در رفح به شهادت رسید، تعیین نخواهد کرد و کمیتهای پنج نفره مدیریت امور حماس را به دست خواهد گرفت.
یکی از این منابع آگاه اظهار کرد: تمایل رهبران حماس این است که تا زمان برگزاری انتخابات آتی داخلی جنبش که قرار است در صورت فراهم بودن شرایط ماه مارس برگزار شود، جانشینی برای یحیی السنوار، رئیس این جنبش تعیین نشود.
این منبع گفت: کمیته پنج نفرهای که در ماه اوت پس از ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی سابق حماس در تهران تشکیل شد، هدایت جنبش را در دست خواهد داشت.
کمیته یاد شده برای تسهیل در روند اتخاذ تصمیمات مربوط به جنبش با توجه به دشواریهای موجود در برقراری ارتباط با یحیی السنوار، رئیس دفتر سیاسی در نوار غزه که از بیش از یک سال قبل با جنگی ویرانگر روبهرو است، تشکیل شد.
منبع مذکور افزود: کمیته از رهبران مناطق سه گانه یعنی خلیل الحیه (نوار غزه)، زاهر جبارین (کرانه باختری) و خالد مشعل (خارج فلسطین)، «محمد درویش» رئیس شورای مشورتی حماس و دبیر دفتر سیاسی جنبش که حماس به دلایل امنیتی نامش را فاش نمیکند، تشکیل شده است.
تمامی اعضای کمیته در دوحه هستند و این کمیته به منزله یک کمیته بحران و شورای رهبری برای مدیریت جنگ است.
به گفته منبع یاد شده، این کمیته مسؤولیت مدیریت جنبش را در زمان جنگ، شرایط فوقالعاده و طرحهای آتیاش برعهده دارد و میتواند تصمیمات استراتژیکی را اتخاذ کند.
منبع دیگری در حماس اظهار کرد: رهبری حماس پیشنهادی را که درباره تعیین رئیس دفتر سیاسی آن بدون اعلام نامش در داخل این جنبش ارائه شد، بررسی کردند اما اعضای دفتر سیاسی ترجیح دادند که همان کمیته پنج نفره مدیریت امور را برعهده بگیرد.
به گفته منبع دوم، کمیته بار دیگر الحیه را به عنوان مسؤول روابط خارجه و مذاکرات آتشبس در نوار غزه تعیین کرد.
این گزارش خبرگزاری فرانسه در حالی است که منابع خصوصی دیگری به «عربی ۲۱» تصمیم حماس برای تشکیل شورای رهبری به جای تعیین رئیس جدید دفتر سیاسی این جنبش را تایید کردند.
منابع عربی ۲۱ مدعی شدند شورای رهبری جدید حماس متشکل از محمد درویش، رئیس مجلس شورای جنبش به عنوان رئیس و چهار عضو یعنی خالد مشعل، خلیل الحیه، زاهر جبارین و نزار عوض الله است.
در این راستا روزنامه وال استریت ژورنال نیز به نقل از منابع خود مدعی شد: السنوار به جنبش توصیه کرده بود در صورتی که ترور شد، یک شورا جهت هدایت و مدیریت دوره انتقالی تشکیل شود.
شهید یحیی السنوار از سال ۲۰۱۷ هدایت جنبش حماس در غزه را بر عهده گرفت و پس از شهادت اسماعیل هنیه در تاریخ ۳۱ ژوئیه در تهران، در ماه اوت به عنوان رئیس دفتر سیاسی آن منصوب شد.
شهید السنوار در جریان درگیری با نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی در رفح به شهادت رسید.
انتخابات حماس که در سال ۱۹۸۷ تاسیس شده، هر چهار سال یک بار برای انتخاب اعضای دفتر سیاسی آن برگزار میشود و معمولا به دلیل نگرانیها از پیگردهای امنیتی رژیم صهیونیستی در مناطق سهگانه به صورت سری برگزار میشود و در نهایت اسامی رئیس و اعضای دفتر سیاسی اعلام میشود.
انتهای پیام
نظرات