• سه‌شنبه / ۱ آبان ۱۴۰۳ / ۰۷:۵۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403080100027
  • خبرنگار : 71402

کشورهایی که حضورشان در بریکس اتحادیه اروپا و ناتو را خشمگین می‌کند

کشورهایی که حضورشان در بریکس اتحادیه اروپا و ناتو را خشمگین می‌کند

یکی از سیاستمداران سرشناس فرانسوی تاکید کرد که کشورهای غربی باید کشورهای بریکس را به‌عنوان یک «تهدید وجودی» تلقی نکنند و اگر غرب نمی‌خواهد از بین برود، باید گفت‌وگو با این ائتلاف را آغاز کنند. او همچنین گفت که حضور برخی کشورها در بریکس، خشم اتحادیه اروپا و ناتو را در پی خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، «فلوریان فیلیپو» سیاستمدار فرانسوی از کشورهایی نام برد که مشارکت آنها در بریکس خشم اتحادیه اروپا و ناتو را به همراه خواهد داشت. او که رهبر حزب میهن‌پرستان فرانسه است، به «نووستی» گفت: «حضور سایر کشورها در اجلاس بریکس مانند صربستان یا ترکیه باعث خشم اتحادیه اروپا و ناتو خواهد شد و این نشانه اعتراض به نظم جهانی غرب است.»

او تاکید کرد: «حضور سایر کشورها مانند صربستان یا ترکیه در اجلاس بریکس باعث خشم اتحادیه اروپا و ناتو خواهد شد. این نشانه نافرمانی است، اعتراضی به نظم جهانی غربی و آمریکایی. لازم است تا حد ممکن حاکمیت و مستقل باشیم.»

این سیاستمدار ابراز تاسف کرد که فرانسه استقلال خود را از دست داده و تصور حضورش در نشست امروز بریکس دشوار است.

پیش از این، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در حاشیه مجمع اقتصادی شرق، از «الکساندر وولین» معاون نخست‌وزیر صربستان خواسته بود که به «الکساندر ووجیچ» رئیس‌جمهور این کشور سلام برساند و ابراز امیدواری کرد که او در رویدادهای اطلاع‌رسانی به‌عنوان بخشی از اجلاس بریکس در کازان شرکت کند. علاوه بر این، ترکیه مشتاق عضویت در بریکس است و رسما درخواست داده است.

«یوری اوشاکوف» دستیار رئیس‌جمهور روسیه پیشتر به خبرنگاران گفته بود که تعداد کشورهایی که مایل به همکاری با بریکس به هر شکلی از جمله عضویت در این انجمن هستند، به ۳۴ کشور رسیده و نشست سران انجمن در کازان بزرگترین رویداد سیاست خارجی است که تاکنون در روسیه برگزار شده است.

اگر غرب می‌خواهد از بین نرود، به رایزنی با بریکس نیاز دارد

از سوی دیگر «فلوریان فیلیپو» رهبر حزب میهن‌پرستان فرانسه به نووستی گفت: «ایجاد بریکس قبل از هر چیز، تغییر شکل نظم جهانی، چالشی اساسی برای امپریالیسم آمریکا و سیستمی است که آن ایجاد کرده است؛ در درجه اول بر اساس ناتو از منظر نظامی و دیپلماتیک و اتحادیه اروپا، به منظور وابسته کردن این قاره اروپایی به ایالات متحده.»

او افزود: «ظهور بریکس همه اینها را متزلزل می‌کند، بنابراین کشورهای غربی یا به درون خود و لفاظی‌های فزاینده طرفدار جنگ خود عقب‌نشینی خواهند کرد و این منجر به پایان آنها خواهد شد؛ یا کشورهایی مانند فرانسه دست به سوی بریکس دراز کرده و به سمت گفت‌وگو خواهند رفت.»

به گفته فلوریان فیلیپو، فرانسه که دارای روابط تاریخی دیرینه با روسیه است، می‌تواند نقش یک رابط با کشورهای بریکس را ایفا کند، زیرا این کشور همچنین صاحب سرزمین‌های ماوراء بحری است که به لطف آن با بسیاری از کشورهای این اتحاد به دلیل مرزهای زمینی یا دریایی مشترک ارتباط دارد.

او در پایان گفت: «سوال امروز این است که آیا ما حاضریم به نفع امپریالیسم آمریکا نابود شویم یا اینکه بریکس را یک تهدید وجودی ندانیم و آن را فرصتی برای توسعه آینده خود بدانیم.»

به گزارش اسپوتنیک، اجلاس بریکس از ۲۲ تا ۲۴ اکتبر در کازان روسیه برگزار می شود. بریکس یک انجمن بین دولتی است که در سال ۲۰۰۶ ایجاد شد.

روسیه در اول ژانویه ۲۰۲۴ ریاست بریکس را بر عهده گرفت. امسال با الحاق اعضای جدید به این انجمن آغاز شد؛ علاوه بر روسیه، برزیل، هند، چین و آفریقای جنوبی، اکنون شامل مصر، اتیوپی، ایران، امارات و عربستان سعودی است. ریاست بریکس روسیه با شعار تقویت چندجانبه‌گرایی برای توسعه و امنیت عادلانه جهانی برگزار می‌شود. به‌عنوان بخشی از ریاست خود، فدراسیون روسیه بیش از ۲۰۰ رویداد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را سازماندهی خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha