به گزارش ایسنا، سید مجتبی خیام نکویی - معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات و ترویج کشاورزی - در اولین همایش ملی اخلاق در کشاورزی و غذا، اظهار کرد: ما در تدوین سند امنیت غذایی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، میزبان ۲۶ دستگاه بودیم و این سند یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است.
وی افزود: ایجاد هماهنگی در سیاست گذاری تامین، تولید، عرضه و مصرف غذای حلال و سالم در کل زنجیره از پیش تولید تا مزرعه و سیاست کرامت انسانی افراد در دسترسی به غذای کافی، حاکمیت فرهنگ مطلوب غذایی و پرهیز از اسراف، ارتقای شاخصهایی که کیفیت و سلامت غذا در کل اجزای زنجیره از جمله اهداف مهم و اصلی است بنابراین این نشست قدم موثری در اجرایی شدن برخی از سیاستهای مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در یکی از بهترین اسناد مصوبه سند امنیت غذایی دانشبنیان کشور، نقش مهمی دارد.
خیام نکویی ادامه داد: تمام گرفتاریهای بشر امروزه علیرغم پیشرفتهای حیرتآور و شگفت انگیز در برخی ابعاد این است که اخلاق وجود نداشته و این پیشرفتها همچون فناوری هستهای بر ضد بشر است. این امکان که در اختیار استکبار جهانی قرار میگیرد، به یک سلاح بیولوژیک علیه جامعه بشری تبدیل میشود در صورتی که میتواند در حوزه امنیت غذایی اتفاقات کمنظیری را از لحاظ افزایش تولید در واحد بهرهوری و افزایش کیفیت رقم زند.
وی افزود: هوش مصنوعی کلمهای است که این روزها، بارها به گوش میخورد. یکی از مهمترین امور کاربردی در حوزه امنیت غذایی، فناوری هوش مصنوعی است اما امروزه از این فناوری علیه بشر به کار گرفته میشود. در غزه و لبنان از این فناوری برای کشتار دسته جمعی استفاده میشود چرا که اخلاق وجود ندارد. بنابراین هر کجا ما از اخلاق فاصله گرفتیم، همانجا نقطه سقوط بشر است.
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات و ترویج کشاورزی ادامه داد: نکته بسیار مهم این است که به طور متوسط ۲۵ تا ۳۰ درصد از تولیدات ۱۳۳ میلیونی بخش کشاورزی به اسراف و ضایعات تبدیل میشود چراکه اخلاق در فرهنگ نفوذ نکرده است. اگر روزانه ۹۰ میلیون ایرانی، یک دانه برنج را دور ریز کنند، غذای ۲۳ هزار نفر در آن روز ضایعات میشود و اگر روزانه یک قاشق دور ریز شود، در واقع طی آن روز غذای ۵۰۰ هزار نفر تبدیل با ضایعات میشود. اخلاق، قابلیت ایجاد تحول در ابعاد مختلف زندگی بشر را دارد.
وی افزود: امروزه تمام تلاش ما این است که کشاورزی را به مفهوم واقعی یک امر دانشبنیان کنیم. میوه دانش بنیان شدن کشاورزی بهرهوری است که پس از کیفیسازی رخ میدهد. جایگاه اخلاق در این دانشبنیان شدن کشاورزی، حفظ منابع پایه آب و خاک و ذخایر ژنتیکی را در نظر بگیریم. این اخلاقی نیست که به هر قیمتی منابع خود را از بین ببریم ما جزو کشورهایی هستیم که با کمال تعصب رتبه دوم را در فرسایش خاک در دنیا داریم و منابع آبی چندان مناسبی نیز برای بهرهبرداری نداریم.
خیام نکویی در پایان تصریح کرد: بنابراین دانش بنیان شدن کشاورزی باید با رعایت مبانی اخلاقی و اهداف بلند مدت به جایگاه امنیت غذایی دست یابد. امیدواریم که بتوانیم با رعایت اخلاقیات کشور را به جایگاهی برسانیم که کمترین ضایعات و اسراف در منابع صورت گیرد.
انتهای پیام
معاون وزیر کشاورزی عنوان کرد
تبدیل ۳۰ درصدی تولیدات کشاورزی به ضایعات
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات و ترویج کشاورزی با تاکید بر بکارگیری هوش مصنوعی در حوزه امنیت غذایی اظهار کرد: به طور متوسط ۲۵ تا ۳۰ درصد از تولیدات ۱۳۳ میلیونی بخش کشاورزی به اصراف و ضایعات تبدیل میشود.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات