• یکشنبه / ۲۹ مهر ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403072921968
  • خبرنگار : 71610

برگزاری انتخابات پارلمانی اقلیم کردستان عراق

برگزاری انتخابات پارلمانی اقلیم کردستان عراق

فرآیند رای‌گیری عمومی انتخابات پارلمانی اقلیم کردستان عراق امروز یکشنبه ۲۰ اکتبر ۲۰۲۴ آغاز شد.

به گزارش ایسنا، براساس اعلام کمیساریای عالی مستقل انتخابات در عراق، شمار کل رای دهندگان در اقلیم کردستان عراق به ۳.۸ میلیون نفر می‌رسد و در این انتخابات چهار حوزه انتخابیه: اربیل، سلیمانیه، دهوک و حلبچه وجود دارد.

منابعی در کمیسیون عالی مستقل انتخابات به العربی الجدید گفتند که نتایج اولیه روند رای‌گیری عصر دوشنبه اعلام می‌شود.

این منابع اشاره کردند دستگاه‌های شمارش آرا هم اکنون آماده انتشار نتایج با حضور ناظران بین‌المللی و داخلی و نمایندگان طرف‌های رقابت در اقلیم هستند.

شعبه‌های رای گیری در این منطقه که تعداد آنها بیش از ۱۲۰۰ شعبه است، در ساعت هفت صبح به وقت محلی باز شد و در ساعت ۶ بعد از ظهر بسته می‌شود تا یکصد نماینده پارلمان را انتخاب کنند. بیش از ۳۰ درصد نامزدها را زنان تشکیل می‌دهند.

به موجب قانون انتخابات در اقلیم کردستان عراق، فراکسیون اکثریت که دارای بیشترین کرسی در پارلمان است، رئیس جدید اقلیم و تشکیل دولت را برعهده دارد.

طبق گزارش میدل ایست نیوز، روز جمعه رای گیری ویژه در انتخابات پارلمانی اقلیم کردستان عراق برگزار شد.

نتایج اولیه شمارش آرای رای‌دهندگان ویژه در انتخابات پارلمانی اقلیم کردستان عراق، نشان‌دهنده پیشتازی حزب دموکرات در استان‌های اربیل و دهوک و پیشروی اتحادیه میهنی در استان سلیمانیه است.

کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق اعلام کرد که میزان مشارکت در انتخابات ویژه ۹۷ درصد بوده و شمار رای‌دهندگان به ۲۰۸ هزار و ۵۲۱ نفر رسیده است.

آخرین انتخاباتی که در اقلیم کردستان عراق برگزار شد، مربوط به سال ۲۰۱۸ بود که در آن اکثریت کرسی‌های پارلمان به حزب دموکرات کردستان عراق رسید.

در سایه ضعف احزاب اپوزیسیون، ۲ حزب بزرگ کردستان عراق، حزب دموکرات کردستان به رهبری خانواده بارزانی و اتحادیه میهنی کردستان به رهبری خانواده طالبانی، احتمالا به تقسیم قدرت خود که تا کنون بیش از سه دهه ادامه داشته است، ادامه خواهند داد.

علیرغم بسیج شدید ۲ حزب که در هفته‌های اخیر تجمعات انتخاباتی زیادی برای حمایت از پایگاه‌های انتخاباتی خود برگزار کردند، کارشناسان به ناامیدی طبقه سیاسی در شرایط سخت اقتصادی اشاره کردند. انتخابات که در ابتدا برای پاییز ۲۰۲۲ برنامه ریزی شده بود به دلیل اختلافات سیاسی چهار بار به تعویق افتاد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha