• جمعه / ۲۷ مهر ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403072720568
  • خبرنگار : 71661

فیدان: چین و برزیل از پیوستن ترکیه به «پلتفرم صلح» اوکراین استقبال می‌کنند

فیدان: چین و برزیل از پیوستن ترکیه به «پلتفرم صلح» اوکراین استقبال می‌کنند

وزیر امور خارجه ترکیه با بیان اینکه برزیل و چین از مشارکت آنکارا در پلتفرم صلح اوکراین استقبال می‌کنند، گفت ترکیه گسترش بریکس را هم با دقت تحت نظر دارد.

به گزارش ایسنا، «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه گفت کشورهای چین و برزیل مایل هستند که ترکیه به «پلتفرم صلح» اوکراین بپیوندد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، در اواخر ماه سپتامبر، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین اعلام کرد این کشور، برزیل و کشورهای دیگر در جهان جنوب قصد تشکیل پلتفرمی به نام «دوستداران صلح» را دارند که هدف آن حل‌وفصل بحران اوکراین است.

وزیر خارجه ترکیه در این باره گفت: «چین و برزیل اکنون متحد شده و یک پلتفرم صلح درباره اوکراین را با حضور ۶ کشور تشکیل داده و به پیوستن ما به این فرآیند نیز علاقه‌مند هستند.»

در ماه مه، چین و برزیل سندی به نام «تفاهمات مشترک بین چین و برزیل در مورد حل سیاسی بحران اوکراین» منتشر کردند که در آن حمایت خود را از مذاکرات صلح به‌عنوان تنها راه‌حل ممکن برای بحران اوکراین اعلام و از یک کنفرانس صلح بین‌المللی مورد تأیید هر مسکو و کی‌یف حمایت کردند.

وزیر خارجه ترکیه همچنین گفت این کشور سیاست گسترش و توسعه فرآیندهای بریکس را با دقت دنبال می‌کند.

یک مقام روس پیش‌تر اعلام کرد تعداد کشورهایی که مایل به همکاری با بریکس هستند به ۳۴ کشور رسیده و اجلاس آتی بریکس در کازان بزرگ‌ترین رویداد سیاست خارجی برگزارشده در روسیه خواهد بود. او همچنین اشاره کرد که ترکیه برای مشارکت کامل در بریکس درخواست داده و «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه در اجلاس آتی بریکس شرکت خواهد کرد.

وزیر امور خارجه ترکیه در این باره گفت: «ما علاقه‌مندی خود به بریکس را اعلام کرده‌ایم. روند این است که قصد خود برای عضویت را اعلام می‌کنید، و آن‌ها از شما دعوت می‌کنند تا به‌عنوان شریک یا یک عضو کامل به بریکس بپیوندید. سپس شا باید تصمیم بگیرید.»

فیدان ادامه داد: «می‌بینیم که کشورها برای پیوستن به بریکس علاقه زیادی دارند. ما این موضوع را با دقت دنبال می‌کنیم و با آن‌ها در تماس هستیم. همچنین بررسی می‌کنیم که استراتژی رشد بعدی چه خواهد بود. در شرایطی که همکاری‌های اقتصادی در حال افزایش است، محبوبیت بریکس هم بیشتر می‌شود.»

بریکس یک اتحادیه جهانی است که در سال ۲۰۰۶ با حضور پنج عضو اصلی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی آغاز شد و اجلاس بعدی سران بریکس از ۲۲ تا ۲۴ اکتبر با حضور سران کشورهای عضو این گروه در شهر کازان روسیه برگزار خواهد شد.

در سال میلادی جاری که روسیه ریاست دوره‌ای بریکس را بر عهده گرفته، کشورهایی مانند مصر، اتیوپی، ایران، امارات متحده عربی و عربستان سعودی نیز به عضویت بریکس درآمدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha