• چهارشنبه / ۲۵ مهر ۱۴۰۳ / ۲۰:۰۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403072519912
  • خبرنگار : 71935

رونمایی زلنسکی از «طرح پیروزی» با اتهام‌زنی به ایران، چین و کره شمالی

رونمایی زلنسکی از «طرح پیروزی» با اتهام‌زنی به ایران، چین و کره شمالی

رئیس‌جمهور اوکراین پس از شکست در جذب حمایت حامیان غربی خود، با اتهام‌زنی به ایران، چین و کره‌شمالی، از «طرح پیروزی» جنجالی خود رونمایی کرد.

به گزارش ایسنا، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین در هفته‌های اخیر، در دیدارهای متعدد با متحدان اروپایی و آمریکایی خود، به‌دنبال جذب حمایت فزاینده از سوی این کشورها بود، اما طبق گزارش رسانه‌های آمریکایی، زلنسکی در ایجاد «اشتیاق» دربین متحدان خود برای حمایت از ‌کی‌یف شکست خورده است.

با این وجود، شبکه آمریکایی «سی ان ان» شامگاه امروز از رونمایی «طرح پیروزی جنجالی» زلنسکی خبر داد و نوشت: «این طرح که از پنج بند مشخص و سه بند محرمانه تشکیل شده است، برای ایجاد پلی بین مسکو و کی‌یف و مذاکرات صلح آینده است.»

طبق گزارش این شبکه آمریکایی، سه بند محرمانه، فقط «با متحدان خاص کی‌یف» در اشتراک گذاشته خواهد شد.

خواست اصلی زلنسکی در طرح پیروزی خود که به ادعای «پایان دادن هرچه سریع‌تر به جنگ اوکراین» نگاشته شده است، «عضویت در ناتو» است. اما همانطور که سی ان ان گزارش می‌کند، حتی نزدیک‌ترین متحدان اوکراین، یعنی آمریکا و کشورهای اروپایی، با ایده عضویت اوکراین در ناتو تا زمانی که این کشور در جنگی علیه روسیه است مخالف هستند، زیرا در صورت عضویت اوکراین در ناتو، «کشورهای عضو وادار به مداخله مستقیم در جنگ علیه روسیه» خواهند شد.

از طرفی، یکی از دلایل اصلی شروع جنگ اوکراین به گفته مقامات روس، خواست اوکراین برای عضویت در ناتو است. در نتیجه، اصلی‌ترین خواسته رئیس‌جمهور اوکراین در طرح «پیروزی» خود، به نوشته سی ان ان چیزی جز «امید واهی» و «تشدید درگیری‌ها» نیست.

در بخش‌های دیگر طرح پیروزی زلنسکی به خواست او برای افزایش توانمندی‌های دفاعی اوکراین و کمک به اقتصاد این کشور نیز ذکر شده است. او خطاب به متحدان خود گفت: «اگر همین لحظه طرح پیروزی را اجرایی کنیم، تا سال دیگر جنگ پایان خواهد یافت.»

ادعای زلنسکی توجه کارشناس سی ان ان را نیز به خود جلب کرده است، به‌طوریکه تحلیل‌گر این شبکه در گزارش خود آورد: «ادعای رئیس‌جمهور اوکراین درحالی است که بسیاری از بخش‌های طرح پیروزی توسط اوکراین اجرا شده یا به کل غیرممکن هستند و به پایان دادن جنگ کمکی نخواهند کرد.»

پیشتر، زلنسکی در دیدار خود با «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در ماه سپتامبر، او از طرح پیروزی خود رونمایی کرد. در طول سفر رئیس‌جمهور اوکراین به آمریکا، دولت بایدن با کمکی به ارزش 375 میلیون دلار به اوکراین موافقت، اما دربرابر خواست زلنسکی برای حمله به اعماق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات غربی مخالفت کرد.

پیش از فرا رسیدن روز نهایی رونمایی از طرح پیروزی اوکراین، زلنسکی این طرح را با رهبران انگلیس، فرانسه، ایتالیا، آلمان، دبیرکل ناتو درمیان گذاشت و هیچ‌یک از مقامات کشورهای مربوطه و ناتو از این طرح حمایت نکردند. 

* بی‌فایده بودن هزینه‌های اروپا برای اوکراین

از طرفی، پیشتر، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین به خبرنگاران در مورد موضع روسیه درباره سخنرانی رئیس‌جمهور اوکراین در پارلمان اوکراین راجع به «طرح پیروزی» اظهار داشت: «ممکن است طرح دیگری وجود داشته باشد که واقعا صلح‌آمیز باشد؛ و این به رسمیت شناختن بیهودگی سیاستی است که رژیم کی‌یف دنبال می‌کند.»

این مقام با بیان اینکه «طرح صلح» مدنظر زلنسکی ممکن است در واقع طرح آمریکایی‌ها باشد تا به موجب آن اوکراینی‌ها تا آخرین نفر به مبارزه با روسیه ادامه دهند، افزود برای دستیابی به صلح، کی‌یف باید بیدار شود و دلایلی را که منجر به درگیری شده است، درک کند.

رونمایی زلنسکی از «طرح پیروزی» با اتهام‌زنی به ایران، چین و کره شمالی
 «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین

سخنگوی کرملین همچنین گفت مسکو امیدوار است که مقامات کشورهای اروپایی در نهایت بی‌فایده بودن هزینه کردن برای کمک به اوکراین را درک کنند.

* پنج بند شفاف‌سازی شده طرح پیروزی زلنسکی

رئیس جمهور اوکراین در بند اول طرح پیروزی خود، خواستار عضویت اوکراین در ناتو و اتحادیه اروپا شده است. او در بند دوم طرح خود، خواستار تعمیق توانمندی‌های دفاعی اوکراین، از جمله پدافندهای هوایی این کشور و حمله به اعماق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات غربی شده است.

همانطور که ذکر شد، همواره متحدان اوکراین با استفاده از تسلیحات غربی توسط کی‌یف برای حمله به اعماق خاک روسیه مخالفت کرده‌اند. از طرفی، طرح پیروزی زلنسکی درحالی مطرح می‌شود که به اذعان سی ان ان، نیروهای روسیه درحال پیشروی «گسترده» در شرق اوکراین هستند و انتظار می‌رود با فرا رسیدن فصل سرما، شرایط میدانی نبرد بیشتر از گذشته به نفع روسیه تغییر کند.

با این وجود، زلنسکی در بند سوم طرح خود، خواستار تشکیل «عملیات دفاعی مشترک با متحدان اوکراین در اروپا برای هدف قرار دادن پهپادها و موشک‌های روسی» شده است، اما در گذشته، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل وقت ناتو با این طرح مخالفت کرد و گفت : «ناتو هرگز در این جنگ ورود پیدا نخواهد کرد.»

زلنسکی همچنین در بند چهارم طرح خود خواستار «ادامه یافتن عملیات اوکراین در کورسک روسیه» شده است. در اوایل ماه اوت، نیروهای اوکراین به منطقه کورسک، واقع در غرب روسیه حمله کردند. به باور تحلیل‌گران، «قمار زلنسکی» در حمله به کورسک برای کسب «اهرم فشار» علیه روسیه در هرگونه مذاکره احتمالی بود.

اما، پیشتر منابع انگلیسی و آمریکایی گزارش کردند که نیمی از مناطق تحت تصرف اوکراین در کورسک، آزاد شده‌اند و این مسئله «ارتش اوکراین را در آستانه شکست» قرار داده است.

زلنسکی همچنین در طول سخنرانی خود، ضمن بیان خواست خود برای اجرای «بسته بازدارندگی غیرهسته‌ای گسترده در خاک اوکراین» مدعی شد که افزایش «فشارها» علیه روسیه می‌تواند مسکو را «وادار» به پذیرش راهکار دیپلماتیک کند.

او جزئیاتی از طرح بازدارندگی غیرهسته‌ای خود را اعلام نکرد و این مسئله با انتقادات رسانه‌های آمریکایی روبرو شده است.

* طرح ادعای بی‌اساس علیه ایران، چین و کره‌شمالی

از طرفی، رئیس‌جمهور اوکراین بدون ارائه هیچ‌گونه سند آشکاری، در اظهاراتی خصمانه، ضمن انتقاد علیه ایران، چین و کره‌شمالی بابت «حمایت» خود از روسیه، مدعی شد: «ائتلاف مجرمان در کنار پوتین (رئیس‌جمهور روسیه)، کره شمالی را شامل می‌شود.»

او افزود :«همگی کمک ایران و چین به روسیه را می‌بینند.»

اظهارات خصمانه زلنسکی درحالی است که او از سوی کشورهای جهان جنوب و مسکو به تبلیغ دیدگاه‌های «نازیسم» و «مشارکت در جنگ نیابتی غرب علیه روسیه» متهم است و مقامات ایران و چین همواره ادعاهای کی‌یف را رد کرده و همگی خواستار دستیابی به راهکار دیپلماتیک برای پایان دادن به مناقشه اوکراین شده‌اند.

از طرفی، طرح پیروزی زلنسکی با انتقادات داخلی نیز روبرو شده است. خبرنگاران اوکراینی در وصف طرح او نوشته‌اند: «امیدی به اجرایی شدن این طرح شکست خورده نیست. اما، غم‌انگیزتر از هرچیزی، عدم وجود بندی پیرامون صلح، آزادی اوکراین یا راهکاری عملی برای پایان دادن به جنگ در این طرح است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha