• چهارشنبه / ۲۵ مهر ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۷
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1403072519373
  • منبع : نمایندگی اردبیل

مدیر عامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان اعلام کرد:

قابلیت جداسازی بیش از ۲۰ محصول از ضمائم زایمانی

قابلیت جداسازی بیش از ۲۰ محصول از ضمائم زایمانی

ایسنا/اردبیل مدیر عامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان با اشاره به اینکه طبق پیش بینی ما می‌توان بیش از بیست محصول از زباله‌های زایمانی جداسازی کرد که از آن‌ها می‌توان برای درمان بیماری‌ها استفاده نمود، اضافه کرد: فعالیت پالایشگاه محصولات زایمانی برای جلوگیری از دور ریز این ضایعات است.

حسام رسولی، رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل ۲۵ مهر در نشست مدیرعامل شرکت بن یاخته های رویان با پزشکان و مسئولین حوزه سلامت استان که به همت معاونت پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی استان و دفتر نمایندگی بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف رویان اردبیل برگزار شد، با بیان اینکه محققان و پژوهشگران جهاد دانشگاهی در زمینه سلول درمانی در مرزهای دانش حرکت و افتخار آفرینی می کنند؛ افزود: طبیعی است هر مملکتی می‌خواهد پیشرفت کند باید در مسیر علم و فناوری حرکت کند.

وی با اشاره به اینکه دانش و فناوری در حوزه سلامت و درمان یکی از جنبه‌های اقتدار و عزت یک کشور است، تصریح کرد: سلامت از لحاظ اهمیت یکی از حساس‌ترین بخش‌های هر جامعه است و موفقیت در این زمینه به توسعه و ارتقای جایگاه آن  جامعه کمک می‌کند.

رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل ادامه داد: در زنحیره مدیریت دانش سلامت چند حلقه اساسی وجود دارد که شامل تولید دانش، تبدیل دانش به فناوری و تبدیل فناوری به خدمت و ثروت برای جامعه، است، در این میان  پزشکان و متخصصان حوزه درمان در زمینه ترویج دانش های نوین و کاربردی ساختن آن نقش کلیدی دارند  

 رسولی به نقش موثر پزشکان زنان و زایمان در آگاهی‌بخشی و هدایت خانواده‌ها به ذخیره‌سازی خون بند ناف اشاره و خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی استان اردبیل تعامل خوبی با انجمن علمی متخصصین زنان و زایمان استان اردبیل در زمینه درمانی و آموزشی دارد که امیدواریم این همکاری‌ها روز به روز ارتقاء پیدا کند.

وی با بیان اینکه امید داریم نشست با پزشکان و مسئولین حوزه سلامت استان، منشأ خیر و برکت برای استان باشد، گفت: تمام تلاش خود را برای شبکه‌سازی قوی‌تر بین جهاد دانشگاهی و حوزه درمانی استان به کار گرفته‌ایم تا با این همکاری و تشکیل یک زنجیره قوی از علم و خدمت برای این جامعه ادای دین کنیم.

خون بند ناف ظرفیت درمان بیش از ۸۰ درصد بیماری‌ها را دارد

در این نشست مدیر عامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان ضمن تقدیر و تشکر از جهاد دانشگاهی اردبیل و جامعه پزشکی استان به خاطر همکاری خوب با این شرکت در جمع آوری خون بند ناف خاطرنشان کرد: خودنوزایی و تمایز نسبت به سایر سلول‌ها دو ویژگی سلول‌های بنیادی می‌باشد و این ویژگی‌ها به اهمیت ذخیره‌سازی آن‌ها منجر شده است.

دکتر مرتضی ضرابی، جمع‌آوری خون بند ناف، انجام تست‌های میکروبی بر روی نمونه خون، سنجش شاخص‌های ژنتیکی، جداسازی سلول‌های بنیادی خون‌ساز و در ذخیره سازی آن در تانک محتوی نیتروژن مایع منهای ۱۹۶ درجه را مهمترین فعالیت بانک خون بند ناف عنوان و مدت زمان مفید استفاده از آن را بیست و پنج سال اعلام کرد.

وی با بیان اینکه طبق تحقیقات به عمل آمده، خون بند ناف می‌تواند بیش از ۸۰ درصد بیماری‌ها را درمان ‌کند، اضافه کرد: بیماری‌های دارای منشاء خونی مثل تالاسمی، نقص سیستم ایمنی، کم خونی‌های مادر زادی و سرطان‌های مرتبط با خون از جمله این بیماری‌ها هستند.

مدیر عامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان با اشاره به اینکه طبق پیش بینی ما می‌توان بیش از بیست محصول از زباله‌های زایمانی جداسازی کرد که از آن‌ها می‌توان برای درمان بیماری‌ها استفاده نمود، اضافه کرد: فعالیت پالایشگاه محصولات زایمانی برای جلوگیری از دور ریز این ضایعات است و در مرحله اول جمع‌آوری خون بند ناف، بافت بند ناف، پرده آمنیوتیک، سرم خون بند ناف و پلاسمای غنی از پلاکت در اولویت قرار گرفته است.

ضرابی افزود: سلول‌های بنیادی مزانشیمی را نیز می‌توان از بافت بند ناف جداسازی کرد و در درمان بیماری‌های عصبی، غضروفی و استخوانی از پیوند این نوع از سلول‌ها بهره برد.

وی از نگهداری دویست و پانزده هزار نمونه خون بند ناف در بانک خصوصی و پنج هزار و یکصد نمونه در بانک عمومی خون بند ناف رویان خبر داد و خاطرنشان کرد: این بانک، بزرگترین ظرفیت سلول‌های بنیادی در منطقه خاورمیانه است.

 مدیر عامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان با اشاره به اینکه حمایت و راهنمایی‌های پزشکان می‌تواند به توسعه و افزایش ذخیره سازی خون بند ناف کمک شایانی نماید، تاکید کرد: همه خانواده‌ها به ویژه خانواده‌هایی که فرزندان مبتلا به بیماری‌های ژنتیکی و خونی دارند توصیه می‌شود در بارداری دوباره نسبت به ذخیره‌سازی خون بند ناف فرزند خود اقدام نمایند تا در درمان فرزندان بیمارشان از آن استفاده گردد.

کسب رتبه اول دفاتر استانی توسط دفتر نمایندگی بانک خون بند ناف اردبیل

در ادامه این نشست مسئول دفتر نمایندگی خون بند ناف رویان از کسب رتبه اول این دفتر در بین استان‌های متناظر در سال گذشته خبر داد و افزود: هر ساله دفاتر استانی بانک خون بند ناف رویان توسط شرکت فناوری بنیاخته‌های رویان به توجه به جمعیت استان و ظرفیت‌های دفاتر طبقه‌بندی می‌شود که سال گذشته استان اردبیل با ذخیره سازی ۲۵۶ نمونه و افزایش ۴۵ درصدی ذخیره نسبت به سال گذشته توانست رتبه اول را در بین دفاتر استان‌های متناظر کسب نماید.

دکتر رامز نصیری صالح با بیان اینکه آینده دانش پزشکی روی سلول است و ما وظیفه داریم سهم خود را در این زمینه ایفا نماییم تا شرمنده آیندگان نباشیم، افزود: استان‌هایی که نمونه‌های بیشتری ذخیره‌ می‌کنند، می‌توانند در هنگام نیاز بیماران به سلول درمانی به نمونه‌های خوبی دسترسی داشته باشند و میزان موفقیت درمانی را افزایش دهند.  

وی اظهار امیدواری کرد با آگاه‌سازی، اطلاع رسانی مناسب و فرهنگ‌سازی، میزان نمونه‌های فریز شده خون بند ناف استان اردبیل بیشتر شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha