علی حسین بیرانوند در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: صنوبرهای بومی تاج و شاخههای آنها نسبت به تنه اصلی فاصله دارد و در واقع باز هستند که امر باعث گره میشود و کیفیت چوب پایین میآید.
وی خاطرنشان کرد: Populus یا تبریزی در استانهای آذربایجان غربی و شرقی تولید و در استانهای زاگرس نشین نیز خوب جواب داده است.
عضو پارک علم و فناوری لرستان اضافه کرد: این درخت صنوبری است که تاج بسته و خود هرس است یعنی وقتی به شکل انبوه کشت میشود شاخههای پایین در سنوات رشد خشک و درخت چوب یکدست، منظم و خوبی را تحویل میدهد.
بیرانوند با بیان اینکه صنوبر تبریزی رشد بالایی دارد، افزود: صنوبر یک گونه آبدوست است و بهترین مکانهای که صنوبر را میتوان درآنجا کشت کرد اراضی رسوبی کنار رودخانهها است.
وی بیان کرد: صنوبر گونهای کمتوقع است آب سرد خنک روان حاوی اکسیژن بهترین شرایط و خاستگاه صنوبر است که در کنار رودخانهها و جویبارها و جویهای آب و کانالهای آبرسانی و مسیرهای که قابل کشت نیستند، میتوان کشت صنوبر را انجام داد.
عضو پارک علم و فناوری لرستان تصریح کرد: از میان درختان سریع الرشد، صنوبر در دوره زمانی کوتاهمدت و میانمدت و داشتن مصارف مختلف در صنایع چوبی و سلولوزی از جایگاه ممتازی برخوردار است.
بیرانوند یادآور شد: توسعه سطح زیر کشت اینگونه در شهرستان بروجرد و نقش آن در تنظیم بازار چوب و پویایی صنایع وابسته و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه و افزایش درآمدزایی برای روستاییان بیشازپیش از اهمیت و جایگاه والایی برخوردار است.
انتهای پیام
نظرات