• یکشنبه / ۲۲ مهر ۱۴۰۳ / ۱۵:۱۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403072217132
  • خبرنگار : 71415

اقدام جنجالی شبکه سی‌بی‌اس بر خلاف جریان حاکم حمایت از رژیم صهیونیستی در آمریکا

اقدام جنجالی شبکه سی‌بی‌اس بر خلاف جریان حاکم حمایت از رژیم صهیونیستی در آمریکا

اقدام شبکه خبری آمریکایی در قبال شهر قدس اشغالی که بر خلاف سیاست مقامات واشنگتن در به رسمیت شناختن این شهر به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی بوده، در آمریکا جنجال آفرین شده است.

به گزارش ایسنا، ماجرا پس از آن شروع شد که وبگاه آمریکایی «فری پرس» فاش کرد «مارک مموت»، مدیر ارشد استانداردها در شبکه «سی‌بی‌اس نیوز» اواخر ماه اوت گذشته یک یادداشت را از طریق ایمیل برای کارکنان این رسانه خبری آمریکایی با موضوع «احتیاط نسبت به صحبت یا نوشتن درباره اخبار مرتبط با جنگ غزه» فرستاد.

در حالی که پیش از این کنگره آمریکا و همچنین دولت «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور سابق این کشور شهر قدس را به «پایتختی اسرائیل» به رسمیت شناخته بودند اما مدیر این شبکه آمریکایی بر خلاف سیاست‌های مقامات این کشور در این یاداشت از کارکنان خواست درباره این شهر به عنوان «بخشی از اسرائیل» اشاره نکنند، چون وضعیت آن «مورد مناقشه» است.

مموت در یادداشت خود خطاب به کارکنان سی‌بی‌اس نیوز نوشت: «به آن به عنوان جایی در اسرائیل اشاره نکنید.»

طبق این گزارش او تایید کرده که این تصمیم را با علم به وجود سفارت ایالات متحده در سرزمین‌های اشغالی در شهر قدس و تصمیم دونالد ترامپ برای به رسمیت شناختن این شهر به «پایتختی اسرائیل» گرفته است.

او در این یادداشت عنوان کرده است: «اما وضعیت این شهر مورد مناقشه است. وضعیت شهر قدس در بطن نزاع بین اسرائیل و فلسطین قرار دارد.»

این در حالی است که رژیم اشغالگر قدس مدعی است که این شهر را «به طور ابدی و تفکیک نشده» پایتخت خود می‌داند.

کنگره آمریکا در سال ۱۹۹۵ در قالب قانون موسوم به «جابجایی سفارت به قدس» این شهر را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت.

«دونالد ترامپ»، رئیس جمهور سابق آمریکا نیز در سال ۲۰۱۷ رسما اعلام کرد که قدس را به عنوان پایتخت صهیونیست‌ها به رسمیت می‌شناسد.

رسانه آمریکایی «نیویورک پست» در گزارشی نوشت: «یادداشت مموت به جای آنکه به خبرنگاران دستور بدهد به قدس به عنوان پایتخت اسرائیل اشاره نکنند، از آنها خواسته که کلا قرار داشتن آن در اسرائیل را به رسمیت نشناسند.»

اقدام این شبکه خبری آمریکایی که بر خلاف سیاست ایالات متحده در حمایت از رژیم صهیونیستی بوده، باعث جنجال رسانه‌های آمریکایی طرفدار رژیم صهیونیستی علیه این شبکه شد. این رسانه‌ها همچنین گزارش دادند که تنش‌ها در این شبکه بعد از آن بالا گرفته که «تونی دوکوپیل» مجری یهودی برنامه «سی‌بی‌اس مورنینگز» چند روز پیش در مصاحبه‌ای که با «تا-نهیسی کوتس»، نویسنده و خبرنگار مشهور درباره یک کتاب ضد اسرائیلی او با نام «پیام» انجام داد این نویسنده سیاهپوست را به «افراطگری» به خاطر ضدیتش با این رژیم متهم کرد.

کوتس در مصاحبه تاکید کرده بود رفتار رژیم صهیونیستی با فلسطینی‌ها نفرت انگیز و قابل مقایسه با بدرفتاری استعمارگران آمریکایی با سیاهپوستان در آفریقا است. اما دوکوپیل ادعا کرد: «کوله پشتی یک فرد افراطگر جای مناسبی برای قرار داشتن کتاب کوتس است.»

کوتس همچنین در این کتاب اقدامات رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی را مصداق آپارتاید می‌داند.

واشنگتن پست گزارش داد که مدیران سی‌بی‌اس نیوز دوکوپیل را بعدا از بابت «تندروی در سوال پرسیدن از کوتس» توبیخ کرده‌اند. این مجری با این وجود روز سه‌شنبه گذشته در نشستی با کارکنان سی‌بی‌اس گفت «متاسف» است که با این پرسش‌ها کارکنان سی‌بی‌اس به ویژه خبرنگاران اعزامی به خارج و مناطق خطرناک را «در موقعیتی دشوار قرار داده است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha