• چهارشنبه / ۱۸ مهر ۱۴۰۳ / ۰۸:۵۹
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1403071813993
  • خبرنگار : 30057

بر اساس گزارش سالانه انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر اعلام شد

سرمایه‌گذاری خطرپذیر ۳۲۰۲ میلیارد تومانی در اکوسیستم نوآوری کشور

سرمایه‌گذاری خطرپذیر ۳۲۰۲ میلیارد تومانی در اکوسیستم نوآوری کشور

بر اساس گزارش سالانه انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر کشور، این انجمن بیش از ۹ هزار میلیارد تومان سرمایه ثبتی دارد و حجم سرمایه‌گذاری خطرپذیر آن به ۳۲۰۲ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ و حجم ارائه تسهیلات توسط اعضای انجمن در سال ۱۴۰۲ به عدد ۲۱۵۳ میلیارد تومان افزایش‌ یافته است. 

به گزارش ایسنا، انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر کشور در محل نمایشگاه بین‌المللی اصفهان از گزارش سالانه عملکرد اعضای خود رونمایی کرد. این گزارش، باهدف انعکاس شفاف وضعیت تأمین مالی نوآوری و ارائه آمار و تحلیل‌های جامع در سرفصل‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر، تسهیلات، ضمانت‌نامه و جمع‌سپاری مالی به همت انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر تهیه‌ شده است.

در این مراسم عباسعلی کارشناس، دبیر انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر، ماهیت این گزارش را شرح داد و گفت: انجمن، این گزارش را با توجه به اهمیت داده‌های نظام تأمین مالی برای کارآفرینان و مدیران بنگاه‌های اقتصادی کشور از سال ۱۳۹۱ به‌صورت سالیانه تهیه و منتشر می‌کند. این گزارش شامل چهار بخش اصلی است و داده‌های آن بر اساس خوداظهاری اعضای انجمن تهیه می‌شود. بخش اول به توصیف تعداد، تنوع و ویژگی‌های بازیگران تأمین مالی عضو انجمن اختصاص دارد. بخش دوم به عملکرد اعضای انجمن در حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر در چهار محور سرمایه‌گذاری خطرپذیر مستقیم، سرمایه‌گذاری خطرپذیر غیرمستقیم، سرمایه‌گذاری در پروژه و سایر سرمایه‌گذاری‌ها می‌پردازد. در بخش سوم، عملکرد اعضا در زمینه ارائه انواع تسهیلات به زیست‌بوم نوآوری (قرض‌الحسنه، جعاله، لیزینگ و استصناع) و همچنین منابع تأمین آن بیان می‌شود. در نهایت، بخش چهارم به بیان عملکرد اعضا در حوزه صدور انواع ضمانت‌نامه (ارجاع کار، انجام تعهدات، پیش‌پرداخت، گمرکی و تعهد پرداخت) می‌پردازد.

دبیر انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر با بیان اینکه مجموع سرمایه ثبتی اعضای انجمن به بیش از ۹ هزار میلیارد تومان رسیده است که حاکی از اهمیت این مجموعه‌ها در راهبری زیست‌بوم نوآوری و فناوری کشور است، اظهار کرد: تأسیس شرکت‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر و جذب منابع دولتی و غیردولتی در این نهادها باعث افزایش حجم سرمایه‌گذاری خطرپذیر به ۳۲۰۲ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ شده است، همچنین حجم ارائه تسهیلات توسط اعضای انجمن در سال ۱۴۰۲ به عدد ۲۱۵۳ میلیارد تومان افزایش‌ یافته است. 

کارشناس، به بیان میزان داده‌های مربوط به صدور ضمانت‌نامه‌ها پرداخت و افزود:  مهم‌ترین رشد و افزایش را می‌توان در حجم ضمانت‌نامه‌های اعضای انجمن مشاهده کرد که در سال ۱۴۰۲ رشد ۱۶۲ درصدی نسبت به سال قبل را تجربه کرده و به ۲۰۲۹۱ میلیارد تومان رسیده است. ازجمله اسناد بالادستی مهم در این زمینه، اصلاح آیین‌نامه تضمین معاملات دولتی و تصویب قانون جهش دانش‌بنیان است که تأثیر آن بر افزایش حجم ضمانت‌نامه‌ها به‌ویژه از سال ۱۳۹۹ به بعد مشهود است.

وی از افزوده‌شدن بخش‌هایی به گزارش، بر اساس نیاز روز زیست‌بوم خبر داد و در این باره گفت: در گزارش امسال بخشی به معرفی خروج‌های سرمایه‌گذاران خطرپذیر اختصاص‌ داده‌ شده و با توجه به افزایش عملکرد سکوهای تأمین مالی جمعی در تأمین مالی بنگاه‌های زیست‌بوم نوآوری کشور در سال ۱۴۰۲، پیوست ویژه‌ای برای گزارش عملکرد و داده‌های آنها در گزارش اختصاص‌ یافته است. همچنین با انعکاس خلاصه‌ای از فعالیت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی، بر جامعیت این گزارش افزوده‌ایم.

سید محمدحسین سجادی نیری، رئیس هیات‌مدیره انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر نیز در این مراسم ضمن تشریح اهمیت این گزارش گفت: در سال گذشته، صنعت ما با چالش‌ها و فرصت‌های بسیاری روبه‌رو بود. این گزارش به ما کمک می‌کند تا نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کرده و در جهت بهبود تلاش کنیم. ما در انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر کشور وظیفه خود می‌دانیم برای ارتقای جایگاه دیده‌بانی و تصمیم‌سازی انجمن تلاش کنیم و امیدواریم با هم‌افزایی و مشارکت اعضا، در شکل‌دادن به داستان‌های موفقیت آینده توفیق پیدا کنیم.

رئیس هیات مدیره انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر در ادامه به فعالیت‌های یک سال اخیر انجمن پرداخت و گفت: انجمن در یک سال گذشته چالش‌هایی داشت، اما ترجیح می‌دهم ناظر به آینده صحبت کنم. ما تلاش کرده‌ایم تعاملات را به حداکثر برسانیم و این گردهمایی که اتفاق مبارک خروج از تهران را رقم زد، مصداق این تلاش‌ها و حاصل همراهی اکوسیستم اصفهان است. ازنظر من انجمن، چیزی جز جمع شما و این هم‌افزایی‌ها نیست و اثرگذاری انجمن منوط به همت جمع ماست. در این میان، علاوه بر روال سابق عضوگیری، تلاش کردیم علاوه بر حضور ارزشمند اعضای قدیمی‌تر به‌طور فعالانه از مجموعه‌های اثرگذار برای عضویت در انجمن دعوت کنیم. از جمله برآیندهای این پویایی در عضوگیری، شکل‌گیری کمیسیون صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی در انجمن در بدو مجوزگیری این صندوق‌ها بود. تمام تلاش ما در این گام، گشودن مسیرهای تازه‌ای از تعامل اعضا و شکل‌گیری ساختارهای مشارکت، اثربخش بوده است و برای برداشتن گام‌های بعدی به استقبال یاری تک‌تک بازیگران تأمین مالی کشور می‌رویم.

سجادی نیری سه اولویت اول انجمن را تقویت کمیسیون‌ها، اثرگذاری در نهادسازی و بهره‌برداری مثبت از جایگاه انجمن در کارگروه شورای دانش‌بنیان دانست و گفت: تقویت کمیسیون‌ها برای پیگیری مسائل خوشه خاص اعضاست که با توجه به تنوع فعالیت‌های اعضا این نیاز را احساس کردیم و ساختار تمرکززدای کمیسیون‌ها را بازطراحی کردیم. برنامه یک سال آینده ما هم ادامه این مسیر است و همت جمعی می‌طلبد. کمیسیون‌ها باید فعالانه وارد عمل شوند و چالش‌های خود را با ارائه پیشنهاد و راهکار به کارگروه دانش‌بنیان انتقال دهند.

در ادامه این نشست، مهدی خالقی، معاون پارلمانی صندوق نوآوری و شکوفایی گزارشی از اقدامات و برنامه‌های صندوق ارائه کرد و گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی در همکاری با ۲۴ صندوق ، ۹۰۰ میلیارد تومان هم‌سرمایه‌گذاری داشته است و در حوزه تامین مالی جمعی نیز با اقدامات ترویجی مانند برنامه شکوفا، به ارتقای این حوزه کمک کرده است.

معاون پارلمانی صندوق نوآوری و شکوفایی با تأکید بر اهمیت مشارکت‌جویی بازیگران زیست‌بوم نوآوری در همکاری با این صندوق گفت: روزی که در سال ۱۳۹۱ صندوق نوآوری و شکوفایی شروع به کار کرد، فقط وام تعریف‌ شده بود؛ اما درحال‌حاضر بالای هفتاد ابزار مالی و خدمت در صندوق وجود دارد. امروز نیز از پیشنهادها و نوآوری‌ها در این زمینه استقبال می‌کنیم.

متن کامل این گزارش در لینک https://irvc.ir/IRVC-Report-1402 است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha