• سه‌شنبه / ۱۷ مهر ۱۴۰۳ / ۱۳:۴۳
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1403071713524
  • خبرنگار : 71567

وزیر بهداشت:

ادامه تحصیل در مقاطع مختلف پزشکی تبدیل به یک معضل شده است

ادامه تحصیل در مقاطع مختلف پزشکی تبدیل به یک معضل شده است

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه ادامه تحصیل در مقاطع مختلف پزشکی تبدیل به یک معضل شده است، گفت: یعنی وقتی فردی که می خواهد درس بخواند باید در مقاطع مختلف، تعهد خدمت خارج از مرکز را بگذراند و وقتی فوق تخصص می شود، سن او بالا و دارای خانواده است که حتی ممکن است همسر او در شهری دیگر باشد؛ باید این معضلات را به تدریج کاهش دهیم چراکه فشار تحصیلی بیش از حد، منجر به فرار می شود.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا ظفرقندی در آیین تکریم و معارفه معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت اظهار داشت: اساس دین، حکمت و فلسفه رسالت انبیا به ویژه حضرت محمد(ص)، ارتقای مکارم اخلاقی در سطح جامعه بوده است و این ارتقای اخلاق بدون همکاری معاونت فرهنگی و دانشجویی با سایر حوزه ها، موفقیت آمیز نخواهد بود.

وی تصریح کرد: اخلاق حرفه ای با توصیه و نصحیت شکوفا نمی شود بلکه باید در دوران تحصیل به تدریج از رفتار و برخورد اساتید، ملکه ذهن و رفتار دانشجویان شود. بعدا همانگونه که استاد با دانشجو و بیمار برخورد کند، دانشجو نیز همین رفتار را با بیمار تکرار می کند.

دکتر ظفرقندی ادامه داد: در دوره ای که مسئول دانشگاه علوم پزشکی تهران بودم، یکی از فارغ التحصیلان به بنده مراجعه و برای استخدام و فعالیت، ابراز علاقه کرد. وقتی پرونده و وضعیت تحصیلی او در دانشگاه و مدرسه را نگاه کردم، همه نمرات بالا بود اما در پرونده وی نوشته شده بود که با بیماران برخورد تندی دارد از او دلیل این رفتار را سوال کردم که علت آن را تکرار و یادگیری رفتار استادش عنوان کرد.

وزیر بهداشت با تاکید بر این که اخلاق حرفه ای در عمل باید جاری شود، گفت: در مبحث اخلاق باید به اخلاق حرفه ای و عمومی توجه ویژه ای کنیم. باید به دانشجویان یاد بدهیم که غصه، درد و رنج بیماران و مردم، غصه، درد و رنج آنها هم باشد. باید با همدیگر و همکاران مهربان باشیم و محیط کار، سرشار از الفت و مهربانی باشد.

وی خواستار واگذاری مسئولیت امور فرهنگی و دانشجویی به دانشجویان شد و تاکید کرد: اینکه ما مسئول باشیم و دانشجویان را به اردو، مراسم و فعالیت های ورزشی ببریم، درست نیست بلکه آنها باید مسئول این کارها باشند و ما هم همراهی کنیم. دانشجویان بیشتر دوست دارند که با اساتید خود در فعالیت های فوق برنامه، ورزشی و فرهنگی شرکت کنند که آنجا می شود اثرگذاری کرد و کار باید در مسیر رهرویی انجام شود.

دکتر ظفرقندی افزود: یکبار که خدمت مقام معظم رهبری رسیده بودیم ایشان ابراز خوشحالی کردند از اینکه ما با دانشجویان مان فعالیت های ورزشی و اردویی داشتیم و با آنها همراهی می کردیم.

وزیر بهداشت با تاکید بر اهمیت تقویت تعلق ملی بین دانشجویان، خاطرنشان کرد: باید تعلق به این کشور و آب و خاک را در بین دانشجویان تقویت کنیم و یاد بدهیم تا ملکه ذهن آنها شود. این ضعف ماست که دانشجو بعد از اتمام تحصیل، به راحتی وطن خود را ترک کند این مهاجرت ها، سوخت سرمایه است؛ با چه تلاش و زحمتی این سرمایه ها را تولید کرده و پرورش می دهیم بعد میوه و محصول آن نصیب کشور دیگری می شود.

وی تصریح کرد: برای کاهش مهاجرت نخبگان و نیروهای انسانی، باید مشکلات آنها را شناسایی و برطرف کنیم. مشکلات آنها هم کم نیست و ابعاد اجتماعی و اقتصادی دارد. ادامه تحصیل در مقاطع مختلف پزشکی تبدیل به یک معضل شده یعنی وقتی فردی که می خواهد درس بخواند باید در مقاطع مختلف، تعهد خدمت خارج از مرکز را بگذراند و وقتی فوق تخصص می شود، سن او بالا و دارای خانواده است که حتی ممکن است همسر او در شهری دیگر باشد؛ باید این معضلات را به تدریج کاهش دهیم چراکه فشار تحصیلی بیش از حد، منجر به فرار می شود.

دکتر ظفرقندی ایجاد محیط کار جذاب برای فارغ التحصیلان و نیروهای انسانی را مهم ارزیابی و عنوان کرد: تامین معیشت فارغ التحصیلان و افزایش تسهیلات از مهمترین اقداماتی است که باید انجام دهیم که تقویت معیشت و تسهیلات، به ماندگاری نیروها کمک زیادی می کند.

وزیر بهداشت بر لزوم تقویت خوابگاه های متاهلین در دانشگاه های علوم پزشکی تاکید کرد و گفت: تقویت این خوابگاه ها علاوه بر نقش مهم در جوانی جمعیت، تسهیل در ادامه تحصیل است؛ در حال حاضر 41 هزار دانشجوی متاهل در دانشگاه های علوم پزشکی مشغول به تحصیل هستند اما کل خوابگاه های متاهلین یک هزار و 169 باب است که در بودجه سال آینده، اعتبار مناسبی برای این کار در نظر گرفته ایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۷ ۱۹:۳۰

انشاالله من ارشد بگیرم راه باز میشه یاعلی💦🌿

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۷ ۲۲:۲۳

به فکر رزیدنتهای سال اول باشید که سال بالایها پوستشون رو می کنند و باعث انصراف خیلی ها می شوند

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۷ ۲۲:۲۴

اقای وزیر شما فکری بحال کمبود بودجه دانشگاهها کنید. میدانید بعضی از بیمارستانها در کشور حتی پول غذای بیمار را هم ندارند و این و غیر قابل قبول هست. غذا اولین نیاز بشر برای زنده ماندن هست پس لطفا طی بخشنامه به سراسر کشور دستور فرمایید غذا مقدم بر داروس

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۸ ۰۰:۲۵

چرا ب اینترن و رزیدنت حقوق خوب در حدی ک بتونن بدون دغدغه ب تحصیل خود مشغول باشن نمیدین..یه جوون ک از همه‌ی تفریحات خود گذشته و کل جوونیش شده درس خوندن چقد باید درس بخونه و دستش تو جیب خونوادش باشه بنظر من معیشت دانشجوی پزشکی و رزیدنتی از هر موضوعی مهمتره

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۸ ۰۰:۰۵

واقعا بودجه باید بطورعالی برای این امر که خیلی خیلی خیلی مهمه زیاد مقرربشه توی مجلس تصویب بشه وواقعاقشری ی که باسواد های مملکتن وباجونشون وخون دل به این رشته های علوم پزشکی انواعش کلا واردشدنداختصاص داده بشه این قشر دانشجویان سرمایه های کشورند

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۸ ۰۰:۲۴

من خودم یک پزشک متخصص داخلی هستم که الان فقط دلم خوش است پس از ۲۵ سال از گرفتن مدرک پزشکی عمومی و ۱۸ سال از گرفتن مدرک تخصصی فقط دو روز در هفته می‌روم یک درمانگاه دولتی پس از دوران عمومی رفتم سربازی و پس از تخصص رفتم طرح و الان مشکل اعصاب شدید دارم

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۸ ۰۱:۱۰

گفته ها و نظرات جناب وزیر جدید بهداشت و درمان بسیار متین و سازنده می باشد امید است که اجرایی گردد، انشاالله.

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۸ ۰۱:۱۸

جناب آقای وزیر بنده نه دانشجو هستم و نه فرزند دانشجو رشته پزشکی دارم . خداوکیلی شرایط کار و ادامه تحصیل پزشک متعهد خدمت مناطق محروم ناحق است .معنی ندارد ۷سال تحصیل ۱۰سال در منطقه محروم .عدم شرکت برای تخصص.

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۸ ۰۳:۰۵

اینا با وجودیکه پزشگ هستن اصلا انگار گذرشون به دانشگاه و بیمارستان نیفتاده و تازه بعد از چهل سال دارن یاد برخی خطاهایی میفتن که نه تنها غیر انسانیه بلکه دودش مستقیم توی چشم خودشون هم میره ... بیفایده اس ، نسل پزشکای قربانی میانسالی رو هم رد کردن

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۸ ۰۵:۰۰

سلام جناب ظفر قندی رفع تبعیض بین مدرک دکترای ژنتیک وزارت بهداشت و وزارت علوم را حل کنید.‌فارغ‌التحصیلان وزارت بهداشت می توانند مجوز آزمایشگاه بگیرند در صورت که فارغ‌التحصیلان مدرک دکترای وزارت علوم هیچ امتیازی ندارند.۹۸ درصد آزمایشگاه ها توسط تکنسین

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۸ ۰۷:۰۳

درود به یه نکته ای جالبی اشاره کرد فشار زیاد موجب فرار میشه .واین از فشار کاری نیست از برخورد بد است .که این اتفاق می افتد

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۸ ۱۰:۳۰

با درود به استحضار وزیر بهداشت برسانید چرا وزارت بهداشت محدودیت تحصیل در دو یا چند رشته تخصصی را برای پزشکان را هنوز اعمال می‌کند یکی از علل مهاجرت همین است