• دوشنبه / ۱۶ مهر ۱۴۰۳ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1403071612472
  • خبرنگار : 71290

طوفان‌الاقصی، آغاز ناکامی‌های اسرائیل

طوفان‌الاقصی، آغاز ناکامی‌های اسرائیل

کارشناس مسائل اسرائیل با بیان اینکه رژیم صهیونیستی از لحاظ دکترین و تفکر نظامی تصور نمی کرد که حماس بتواند به خود جرات دهد و دست به عملیاتی مانند طوفان الاقصی بزند، گفت: اسرائیل به طور مشخص در غزه  نتوانست به اهدافی چون آزادی اسرا و یا نابودی حماس دست پیدا کند.

به گزارش ایسنا، ۷ اکتبر سالروز بزرگ‌ترین شکست اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی از زمان تاسیس این رژیم تا به امروز است. شکستی که طی یک سال گذشته همچنان این رژیم از آن رنج می‌برد و نه تنها در این مدت نتوانست بر اهداف تعیین شده خود دست یابد بلکه روز به روز دستپاچه و سرخورده‌تر از قبل مسیری نامعلوم را با حمایت تمام قد، پشتیبانی و حامی همیشگی خود یعنی ایالات متحده آمریکا دنبال می‌کند. 

عملیات غافلگیرانه‌ای که توسط جنبش مقاومت اسلامی حماس انجام شد همچنان رژیم صهیونیستی را در بهت فرو برده که تا سال‌ها امکان برون رفت از این بحران برای این رژیم وجود ندارد. 

طوفان‌الاقصی، آغاز ناکامی‌های اسرائیل
عملیات طوفان الاقصی

جنبش مقاومت فلسطین (حماس) سال گذشته در چنین روزی پس از آغاز حمله به سرزمین‌های اشغالی در بیانیه‌ای اعلام کرد که گردان‌های عزالدین قسام دست به عملیات دفاع از مردم، سرزمین و مقدسات زد و رژیم اشغالگر مسئول تمام و کمال پیامدهای جنایاتش در حق مسجدالاقصی و در شهر قدس و نیز علیه مردم ما در کرانه باختری و سراسر فلسطین اشغالی است.

حماس در ادامه بیانیه خود تاکید کرد: اولویت این عملیات حفاظت از قدس، مسجدالاقصی و توقف طرح‌های رژیم اشغالگر برای یهودی‌سازی آن و نیز ایجاد آنچه «هیکل سلیمان» می‌خواند روی ویرانه‌های قبله اول مسلمانان جهان است.

در واقع عملیات طوفان‌الاقصی پس از آن آغاز شد که مسجد الاقصی با یورش‌های گسترده شهرک‌نشینان تندرو صهیونیست مواجه شد. گروه مقاومت حماس در پاسخ به اقدامات جنایت‌کارانه رژیم صهیونیستی حملات سنگین راکتی و موشکی خود را در مجاورت نوار غزه انجام داد و از سوی فرمانده گردان‌های القسام شاخه نظامی جنبش حماس عملیات طوفان‌الاقصی آغاز شد.

طوفان الاقصی در مخیله رژیم صهیونیستی نمی‌گنجید

«سید هادی برهانی» در گفت‌وگو با ایسنا در تحلیل خود از علل غافلگیری اسرائیل در عملیات طوفان الاقصی و تحولات یک سال گذشته گفت: واقع مساله این است که دلایل متعددی برای این غافلگیری وجود دارد. اولا حقیقتا اسرائیل غافلگیر شد، اسرائیل در این ۷۰ سالی که با کشورهای عربی و اسلامی جنگیده در مقاطع محدودی غافلگیر شده یکی درجنگ ۱۹۷۳ و دومی هم در عملیات طوفان الاقصی و حمله حماس بود. من با سایر نظریاتی که در این باره مطرح می‌شود و منکر غافلگیری است موافق نیستم.

وی تصریح کرد: پیش از این، این اسرائیل بود که معمولا کشورهای اسلامی را با حملات ناگهانی خود غافلگیر می‌کرد، اما این بار غافلگیر شد که دلایل متعددی می‌تواند داشته باشد. من علت اصلی را یک فاکتور مهم می‌بینم: اسرائیل از لحاظ دکترین و تفکر نظامی تصور نمی‌کرد که حماس بتواند به خود جرات دهد و دست به چنین عملیاتی بزند، به طرف پایگاه‌های سرتا پا مسلح ارتش اسرائیل حمله کند، شهرها را تصرف نماید. این‌ها در مخیله رژیم صهیونیستی نمی‌گنجید که حماس بتواند چنین عملیات جسورانه‌ای را انجام دهد. لذا علائمی که تفسیر آن می‌توانست پیش‌بینی حمله حماس باشد را نادیده می‌گرفت یا به گونه دیگری تفسیر می‌کرد.

طوفان‌الاقصی، آغاز ناکامی‌های اسرائیل
عملیات طوفان الاقصی

ارتش اسرائیل در غزه امنیت ندارد

این کارشناس مسائل اسرائیل در مورد تحولات سال گذشته پس از عملیات طوفان الاقصی گفت: طی یک سال اخیر تحولات زیادی اتفاق افتاد، فراز و نشیب‌های زیادی داشتیم هم در جبهه جنوب و هم در شمال. به طور مشخص در جبهه غزه، اسرائیل حملات زیادی انجام داد و بخش اعظم غزه را نابود کرد. دهها هزار نفر را کشت، تعدادی از نیروهای حماس را به شهادت رساند، برخی از تونل‌ها را خراب کرد، اما نهایتا اسرائیل به طور مشخص در غزه  نتوانست به اهدافی چون آزادی اسرا و یا نابودی حماس دست پیدا کند. درواقع همچنان حماس اسرای اسرائیلی را در اختیار دارد و همچنان به حملات خود علیه ارتش اسرائیل ادامه می‌دهد و از این ارتش تلفات می‌گیرد و به آن خسارت می‌زند. به دلیل همین حملات ارتش اسرائیل از همه نوار غزه به جز ۲ محور فیلادلفیا و نتساریم عقب‌نشینی کرده است. این ارتش در غزه امنیت ندارد و هر جا به جز ۲ محور مزبور  عملیات کند، سریعا عقب‌نشینی می‌کند.

طوفان‌الاقصی، آغاز ناکامی‌های اسرائیل
ناکامی ارتش اسرائیل در غزه

حزب‌الله فداکاری بزرگی کرد

این استاد دانشگاه درباره تحولات جبهه شمال نیز تاکید کرد: واقعیت این است که اوضاع در جبهه شمال کمی متفاوت است. در این جبهه حزب‌الله یک سال است ک با اسرائیل می‌جنگد. این جنگ با تصمیم فداکارانه حزب‌الله برای حمایت از مردم غزه شروع شد. حزب‌الله واقعا فداکاری بزرگی کرد و امنیت خود را به خطر انداخت و متاسفانه به دلیل اشراف اطلاعاتی اسرائیل و استفاده این رژیم از تکنولوژی‌های جدید ضرباتی خورد و رهبری و فرماندهان درجه یک خود را از دست داد. در مقایسه حماس توانست شاکله اصلی رهبری و فرماندهی خود در غزه را حفظ کند و ۲ تن از رهبران این سازمان در خارج از غزه و در تهران و بیروت ترور شدند.

طوفان‌الاقصی، آغاز ناکامی‌های اسرائیل
بن‌بست اسرائیل در غزه

اسرائیل در جبهه غزه به بن‌بستی جدی رسیده است

وی ادامه داد: این تغییر و تحولات و افت و خیزها همچنان ادامه دارد و داستان هنوز تمام نشده است. اسرائیل در جبهه غزه به بن‌بستی جدی رسیده و نتوانسته به اهدافش دست یابد و معلوم نیست که دیگر چه کاری از آن ساخته است. البته در جبهه شمال اوضاع کمی متفاوت است. حزب‌الله ضربه خورده، اما نیروها و حامیان آن همچنان به اهداف حزب وفادار هستند. اگر حزب‌الله بتواند از این ضرباتی که خورده عبور کند و منبع اشراف اطلاعاتی اسرائیل را مشخص و خنثی کند، می‌تواند ورق را برگرداند. البته حزب‌الله در همین مدت در جنگ زمینی موفق بوده و توانسته تلفات جدی به نیروهای صهیونیستی وارد نماید.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha