• دوشنبه / ۱۶ مهر ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۱
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1403071612357
  • خبرنگار : 50189

ارائه هر نوع خدمات به کشاورزان منوط به دریافت سند مالکیت است

ارائه هر نوع خدمات به کشاورزان منوط به دریافت سند مالکیت است

ایسنا/کرمان مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان با اشاره به اجرایی شدن قانون الزام از سوم تیرماه امسال، گفت: تبصره ۹ ماده ۱۰ قانون الزام، ارائه هرگونه خدمات مانند بذر، سم، کود و سوخت از سوی جهاد کشاورزی و نیز سایر دستگاه‌های مربوطه از جمله شرکت آب منطقه‌ای، بانک‌ها، صنعت بیمه و ... به کشاورزان را منوط به ارائه سند یا ارائه گواهی از ادارات ثبت اسناد مبنی بر تشکیل پرونده برای دریافت سند باغ یا زمین کشاورزی نموده است.

سیدمهدی هاشمی ۱۶ مهرماه در نشست با جمعی از دهیاران جیرفت با اشاره به نقش قابل توجه تثبیت مالکیت‌ها در ایجاد امنیت معاملاتی و بهداشت قضایی، حدنگاری و هویت‌بخشی به همه پهنه‌های استان را یکی از برنامه‌های اولویت‌دار اداره کل ثبت اسناد و املاک کرمان و جزء ۱۲ محور پیشران توسعه استان توصیف کرد.

وی بیان کرد: با توجه به مشکلات ناشی از معاملات قولنامه‌ای املاک، قانون الزام به ثبت رسمی معاملات تصویب و ظرف حداکثر پنج سال، از اسناد عادی اعتبارزدایی و ارائه خدمات نیز مشروط به اخذ سند می‌شود.

هاشمی افزود: اراضی ملی و منابع طبیعی استان که تا پیش از این در معرض دست‌درازی زمین‌خواران و کوه‌خواران قرار داشت با صدور بیش از ۹۹ درصدی اسناد مالکیت حدنگار، تثبیت مالکیت شده و در سال جاری بخش عمده برنامه عملیاتی ما معطوف به صدور اسناد مالکیت حدنگار اراضی کشاورزی است.

مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان بیان کرد: صدور اسناد رسمی مالکیت علاوه بر جلوگیری از بروز اختلافات ملکی و ایجاد امنیت خاطر مالکان، برای اراضی و املاک ارزش افزوده ایجاد و نیز زمینه بهره‌مندی از تسهیلات بانکی را فراهم می‌کند که این مهم برای کشاورزان که نیاز به تامین مالی برای بکارگیری تجهیزات نوین کشاورزی دارند، بسیار حائز اهمیت است.

وی ضمن اشاره به عقب‌ماندگی سنواتی در زمینه صدور اسناد مالکیت پهنه‌های مختلف استان به ویژه اراضی کشاورزی گفت: صدور اسناد مالکیت، اقدامی متقاضی‌محور است که بخشی از جامعه به واسطه تصورات اشتباه از جمله بیم قطع یارانه و یا اخذ مالیات در صورت سنددار شدن اراضی و املاک، تمایل چندانی به این امر از خود نشان نداده‌اند.

هاشمی ادامه داد: در استان کرمان از ابتدای برنامه دوم توسعه بیش از ۱۳۰ هزار فقره سند مالکیت روستایی و صدها هزار فقره سند در بافت مسکونی شهری  صادر شده اما یک مورد هم اخذ مالیات به واسطه مالکیت یا قطع یارانه افراد به علت اخذ سند صورت نگرفته است.

عضو شورای قضایی استان کرمان یادآور شد: با توجه به مشکلات ناشی از معاملات قولنامه‌ای املاک، قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول تصویب و از سوم تیرماه امسال لازم‌الاجرا شده و همانگونه که از نام قانون پیداست، مالکان اراضی و املاک را ملزم به دریافت سند نموده و برای این امر، ضمانت اجراهای محکمی تعیین کرده است.

هاشمی تصریح کرد: به موجب ماده ۱۰ قانون الزام، ظرف یک‌سال سامانه ساماندهی اسناد عادی راه‌اندازی می‌شود و از این تاریخ، اشخاص دو سال فرصت دارند نسبت به ثبت اسناد قولنامه‌ای و ادعاهای خود در سامانه اقدام و ظرف مدت دو سال از ثبت مدارک، نسبت به تنظیم سند انتقال رسمی یا طرح دعاوی قضایی یا تشکیل پرونده برای صدور سند اقدام نمایند.

 وی افزود: پس از گذشت این مواعد و عدم ثبت اسناد قولنامه‌ای در سامانه، هیچ ادعایی در خصوص اراضی دولتی و عمومی و نیز ادعا علیه اشخاص ثالثی که بدون اطلاع از وجود معامله معارض، سند مالکیت حدنگار دریافت کرده‌اند، قابل استماع نیست.

هاشمی در بخش دیگری از سخنانش گفت: ضمانت اجرایی دیگر قانون در حوزه دستگاه‌های اجرایی است، بدین معنا که تبصره ۹ ماده ۱۰ قانون الزام، ارائه هرگونه خدمات مانند بذر، سم، کود و سوخت از سوی جهاد کشاورزی و نیز سایر دستگاه‌های مربوطه از جمله شرکت آب منطقه‌ای، بانک‌ها، صنعت بیمه و ... به کشاورزان را منوط به ارائه سند یا ارائه گواهی از ادارات ثبت اسناد مبنی بر تشکیل پرونده برای دریافت سند باغ یا زمین کشاورزی نموده است.

مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان بیان کرد: به منظور حمایت از کشاورزان و برداشتن بخش عمده هزینه‌های حدنگاری از دوش کشاورزان، برای قریب به ۱۰۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان قرارداد تهیه نقشه رایگان و تطبیق و مستندسازی منعقد شده است.

 وی با اشاره به اینکه سهم شهرستان جیرفت از قراردادهای نقشه‌برداری بالغ بر ۴۲۰۰ هکتار است، اظهار کرد: از این مقدار تاکنون صرفاً مالکان ۶۹۰ هکتار از اراضی زراعی با شرکت‌ها همکاری نموده‌اند که از همه مسئولان به ویژه دهیاران به عنوان نمایندگان دولت، انتظار می‌رود برای توسعه روستاها همکاری لازم را با شرکت‌های مشاور به عمل آورند و نسبت به تبیین ضرورت صدور اسناد رسمی اقدام کنند و از فرصت ۶ ماهه تا پایان مدت قرارداد، استفاده لازم را ببرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۶ ۱۴:۵۷

میخوان بااینکارازکشاورزبدبخت هم مالیات بگیرند!!!

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۶ ۱۶:۰۶

با دهیار به مشکل خوردیم امضا نمیده گاز بگیرم سند بگیرم ...اول تخصصی بررسی کنید بعد قانون بزارید ...سم وکود که هیچ برای هکتار چقدر مگه کود میدید..سوخت هم با گرفتن پلاک به تراکتور میدهید .

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۶ ۱۶:۲۱

سلام ای کاش فکری هم برای اراضی کشاورزی وصنعتی استان چهارمحال وبختیاری هم میکردید . اکثرزمینهاقولنامه ای است وبدون اجازه ازصاحبان اصلی خریدوفروش میشه که بعضی ازبنگاه داران مقصراصلی این خرید وفروش های غیرقانونی هستند .

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۶ ۱۶:۳۰

وام۲۴درصدی خدمت بود یا کودشیمیایی باقیمت نجومی؟

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۶ ۱۶:۴۵

آقای مدیر من در منطقه ملارد هستم هر ساله به جهاد مراجعه میکنم و دریغ از ارایه خدمات حتی در حد مشاوره چه برسد به سم ، کود ، بذر و...

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۶ ۱۷:۴۲

سلام زمین اجدادم بیش از ۹۰ سال هست که سند سهم هست زمان شاه این سند هر سهم هشت هتکار هست الان میگن هر سهم یک هتکار ما چکار کنیم زمین بین عموها تقسیم شده سهم من اززمین ۲۰ هتکار هست هر وقت میرم جهاد کشاورزی و مناب طبیعی میگه باید ۱۵ سال از ما اجره بگیری

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۶ ۱۷:۲۵

سلام آقای مدیر کل لطف کنند به وظیفه محوله در صدور اسناد موضوع قانون تعیین تکلیف تسریع کنند

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۶ ۲۰:۲۱

مگر به کشاورزان هم خدمت می دن ؟

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۶ ۲۰:۴۹

خدمات در حد صفر مباشد به یک باغ میگید در حریم رود است به یکی میگید در حریم منابع طبیعیه پس همه طبیعی ایست ما اصلا سند نمیخوام فقط بزارید کشاورزی خود را کنیم

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۶ ۲۱:۴۶

برای کشاورز چه خدمتی به غیر از مالیات داری

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۶ ۲۲:۱۱

این چه حرفیه مگه ارائه خدمات برای تولید محصولات کشاورزی را میشه مشروط کرد. مشکلات مالکیت مردم در اخذ سند زیاده

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۶ ۲۲:۲۰

انسان شریف و کار بلدی هستن جناب مدیر کل

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۷ ۰۷:۴۳

سندار شدن خوبه فقط باید ی مامور بفرستیدمحل به محل با تایید شوراودهیاروریش سفید محل شخص وزمین راتاییدومراحل سند اجرا بشه الان ما نمی دانیم کجا بریم چی لازمه.....

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۷ ۰۰:۰۷

مگر خدا که زمین را آفرید سند مالکیت داشت؟؟؟

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۷ ۰۰:۴۶

با این حرف کشاورز بیچاره شد این آقا انگار از خارج آمده و هیچی در مورد خدماتی که به کشاورز میدن را نمیدونه انگار نمیدونه کشاورز هیچ خدماتی دریافت نمیکنه

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۷ ۰۱:۱۹

مگه به کشاورز خدمات هم میدن؟؟

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۷ ۰۷:۲۷

زمین بدون سند هیچ کود و... داده نمی شود بازاری های بیچاره و فقیر زمین هارو از متصرفین خریده و سالهاست از همه چیزش استفاده می کنند

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۷ ۰۷:۴۸

در مورد دامداری ا هم اعمال شود زیرا با اسناد مالکیت مشکل دار براحتی وام میگیرند با یک سیلوی کوچک در زمین چند هزار متری به دروغ فعالیت دامداری اعلام کرده و تسهیلات میگیرند ضمن اینکه در همان سند تکلیف یکی از مالکین از مالکیت در بخشی از زمین نادیده میگی

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۷ ۰۷:۵۱

سنددارکردن‌ارزش‌زمین‌رابالامی‌برد.رفاواسایش‌زیادوقانون‌نیزحمایت‌می‌کند.ارامش‌روانی‌وحق‌مالکیت،تثبیت‌می‌شود.اعتبارمی‌بخشدوسروسامان‌میگیرد،اگرمالیات‌هم‌بگیردارزش‌دارد. مثل‌خانه‌های‌روستای‌که‌سندمالکیت‌داردوجاب‌بی‌سند.

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۷ ۰۷:۵۲

همین آقا میتونه توضیح بده چندمورد ازخدمات ناچیز به کشاورزان رو نام ببره؟؟!!!

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۷ ۰۸:۱۴

راهی‌که‌برای‌جلوگیری‌از‌تبدیل‌‌کاربری‌زمینهای‌کشاورزی‌ویا‌خرد‌شدن‌آنها‌در‌مرور‌زمان‌‌اتخاذ‌شده‌‌‌، سم و کود و غیره‌بهانه‌است‌.

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۷ ۰۸:۵۱

خیلی‌ازاملاک‌کشاورزی‌به‌صورت‌موروثی‌بوده‌وهیچ‌اقدامی‌جهت‌سند‌نشده‌ونسل‌به‌نسل‌به‌فرزندان‌رسیده‌مخصوصا‌زمین‌هایی‌که‌دیم‌کاری‌شدند‌وطی‌۳دهه‌قبل‌به‌دلیل‌خشکسالی‌های‌پی‌درپی‌بعضی‌سالها‌کشت‌شده‌وبعضی‌سالها‌کشت‌نشده‌وبا‌توجه‌به‌روستانشین‌بودن‌وعدم‌اطلاع‌از

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۷ ۱۱:۱۶

دیگه. چیزی از کشاورز نیست کود. سم بذر. دیگر اقلام مصرفی را. به دلار حساب میکنید. وخرید گندم ذرت. محصولش را. ریال میخرید. اگه یک روز از وام. ۳۰. درصدی. بگذر. پدر کشاورز در میارید. ولی پول ذرت گندمش. بعد. یک سال. اونم. قطره چکانی..