«خدابخش داودینصر» در گفت وگو با ایسنا در این خصوص اظهار کرد: طرح جهش تولید در دیمزارهای استان ایلام که ماهیتاً طرح مشترکی است بین جهاد کشاورزی به عنوان مجری و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) بهعنوان حامی مالی و ناظر، در سال زراعی ۱۴۰۲- ۱۴۰۳ سومین سال اجرای خود را با سطح ابلاغی ۱۰۰ هزار هکتار در محدوده ۱۲ شهرستان ، ۲۱ مرکز جهاد کشاورزی، ۶۳۶ آبادی و اعتبار مصوب ۳۲۶ میلیارد ریال با مشارکت ۱۶۹۳۷ کشاورز استان ایلام گذرانده است.
وی خاطرنشان کرد: کل میزان برداشت در این سال از مجموع ۵ گروه محصولات غلات، حبوبات، دانههای روغنی، گیاهان دارویی و نباتات علوفهای ۱۵۷ هزار و ۴۸۷ تن محصول بوده که نسبت به سال قبل از آن، رشدی معادل ۱۴.۶ درصد داشته است.
وی ادامه داد: میزان تولید گندم با سطح زیر کشت ۶۳ هزار و ۶۰۶ هکتار، ۱۱۸ هزار و ۶۷۵ تن تولید، جو با سطح ۲۲ هزار و ۴۴۷ هکتار، ۳۲ هزار ۹۶۱ تن، حبوبات با سطح ۵ هزار ۶۶۳ هکتار، ۴ هزار و ۸۵۸ تن، دانههای روغنی (کلزا گلرنگ و کاملیا) با سطح ۷۲۰ هکتار و ۵۵۷ تن، نباتات علوفهای با سطح ۱۴۵ هکتار و ۴۰۹ تن و گیاهان دارویی با سطح ۲۱۲ هکتار و ۲۱ تن بوده است.
ناظر استانی طرح ملی جهش تولید در دیمزارهای استان ایلام بیان کرد: میزان تناوب یا کشت محصولات تناوبی غیر از گندم و جو به منظور کاهش سطح آیش و جلوگیری از کشت مداوم و تکراری غلات، ۷.۳ درصد بوده است و در طول سه سال اجرای برنامه در استان خوشبختانه سطح آیش از ۱۲۷ هزار هکتار به حدود ۶۰ هزار هکتار رسیده که کاهش ۵۳ درصدی را نشان میدهد.
داودینصر گفت: یارانه این طرح برای بیمه محصولات به ازای هر هکتار ۱۲۵۰ هزار ریال، برای مبارزه با آفات و بیماریها و علفهای هرز، ۸ میلیارد ریال و برای آموزش کشاورزان و کارشناسان و تأمین تجهیزات رایانهای ویژه مراکز کم برخوردار، ۱۰ میلیارد ریال بوده است.
وی افزود: این طرح برای تأمین و توزیع بذر گواهی شده و کود بذرمال نیز یارانههایی داشته است و در زمینه جذب و توزیع ادوات ویژه دیمزار با اعتبار مصوبی معادل ۱۹۲۷۰۰ میلیون ریال به صورت قرض الحسنه و بازپرداخت ۷ ساله، کشاورزان را برای خرید ۱۴۷ دستگاه انواع ادوات، مورد حمایت قرار داده است .
داودینصر دستاوردهای عمده طرح را شامل کاهش هزینههای تولید از طریق رعایت تناوب و پرهیز از کشت تکراری و مداوم غلات، کاهش سطح اراضی آیش و بهرهگیری بیشتر از اراضی موجود، ترویج کشت محصولات در بقایای گیاهی حاصل از کشت محصولات قبلی، توسعه ادوات کشاورزی ویژه دیمزار، ترویج استفاده از بذر گواهی شده و کشت مکانیزه برشمرد.
انتهای پیام
نظرات