• یکشنبه / ۱۵ مهر ۱۴۰۳ / ۱۶:۱۴
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403071511953
  • خبرنگار : 50040

ترویج فرهنگ کشاورزی با استفاده از سموم بیولوژیک

ترویج فرهنگ کشاورزی با استفاده از سموم بیولوژیک

ایسنا/گیلان رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: به واسطه آسیب های وارد شده به محیط زیست، شاهد از بین رفتن بسیاری از پرندگان و حشرات و موجودات مفید در باغات و شالیزارها هستیم؛ در واقع با برهم زدن چرخه زیستی، کاهش جمعیت دشمنان طبیعی آفات و بیماری ها را سبب شده ایم و لذا برای بازگشت به حالت عادی باید استفاده از سموم بیولوژیک را به عنوان فرهنگ کشاورزی ترویج کنیم.

صالح محمدی امروز، ۱۵ مهرماه در همایش کنترل و نظارت بهداشتی بر سموم و مواد شیمیایی استان که در راستای اجرای برنامه ملی پیشگیری از خودکشی با قرص برنج برگزار شد، با اشاره به اهمیت سلامت تولید محصولات کشاورزی، اظهار کرد: رویکرد استفاده از نرم افزارهای توزیع سموم کشاورزی را در سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان آغاز کرده ایم و به زودی اجرایی می شود.

وی کلیه کلینیک ها و داروخانه های گیاه پزشکی استان که نهاده های گیاه پزشکی را در اختیار تولیدکنندگان قرار می دهند را موظف به استفاده از نسخه الکترونیکی دانست و افزود: گیلان دارای رطوبت و شرایط خاص اقلیمی و آب و هوایی است و لذا برای استفاده از انواع سموم و قارچ کش ها و حشره کش ها و علف کش ها حتما باید از مشاوره های کارشناسان و متخصصان گیاه پزشکی و توصیه های مراکز خدمات دولتی و غیردولتی کشاورزی جهت کنترل بیماری های قارچی و ویروسی گیاهان استفاده کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان نسخه های الکترونیکی گیاه پزشکی را دارای پشتوانه علمی و کارشناسی دانست و عنوان کرد: کلینیک ها و داروخانه های گیاه پزشکی با این نسخه ها مسئولیت کار را به عهده خواهند گرفت.

محمدی با بیان اینکه گیلان باید استان پیشرو در تایید سلامت تولیدات کشاورزی باشد، گفت: به واسطه توسعه زیرساخت های حمل و نقل ریلی و دریایی، در آینده نزدیک شاهد افزایش مبادلات کالاهای غذایی و گیاهی از گیلان به اتحادیه اوراسیا خواهیم بود و لذا تولید محصولات کشاورزی سالم در ارتقای جایگاه صادراتی این استان بسیار مهم و اثرگذار است.

وی با تاکید بر لزوم استفاده از سموم استاندارد در بخش کشاورزی با همکاری کشاورزان و تولیدکنندگان، ادامه داد: به واسطه آسیب های وارد شده به محیط زیست، شاهد از بین رفتن بسیاری از پرندگان و حشرات و موجودات مفید در باغات و شالیزارها هستیم؛ در واقع با برهم زدن چرخه زیستی، کاهش جمعیت دشمنان طبیعی آفات و بیماری ها را سبب شده ایم و لذا برای بازگشت به حالت عادی باید استفاده از سموم بیولوژیک را به عنوان فرهنگ کشاورزی ترویج کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه سموم آسیب زا باید از چرخه توزیع کلینیک ها و داروخانه های گیاه پزشکی خارج شود تا برای سلامت افراد و محیط زیست مشکل ایجاد نکند، گفت: امروزه با تغییر اقلیم مواجه هستیم که موجب افزایش جمعیت آفات و بیماری ها در کل کشور شده لذا نگاه علمی کارشناسان و متخصصان حوزه گیاه پزشکی می تواند بر کنترل میزان خسارت به محصولات کشاورزی موثر باشد.

وی با اشاره به ظرفیت دستگاه های تحقیقاتی استان در حوزه گیاه پزشکی، یادآور شد: در تولید مواد غذایی باید از عوامل تهدیدکننده کشاورزی و سلامت مردم جلوگیری کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha