محمدی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: امسال ۴۱ میلیارد تومان اعتبار برای اشتغال جامعه عشایری استان در نظر گرفته شده است که تاکنون ۲۳ میلیارد تومان طرح برای دریافت تسهیلات به بانکها معرفی شده اند.
وی گفت: این تسهیلات برای خرید دام برای ترمیم گلههای از دست رفته و اصلاح نژاد دام، تولید گیاهان دارویی، صنایع دستی و بوم گردی اختصاص مییابد.
محمدی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین دغدغههای جامعه عشایری تامین نهادهها است، افزود: از محل تسهیلات ماده ۵۲، تسهیلات سرمایه درگردش با سود ۲۱.۵درصد و به صورت یک ساله به دامداران عشایری اختصاص مییابد تا بتوانند نهاده های مورد نیاز خود را تامین کنند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر قیمت نهاده دامی بالا است و اخذ این تسهیلات برای دامدار صرفه اقتصادی دارد.
این مقام مسئول تصریح کرد: از محل اعتبارات سال ۱۴۰۲ مبلغ همفت میلیارد تومان ابلاغ شده است که دو میلیارد تومان از آن جذب شده و مابقی نیز در حال معرفی به بانکها است.
وی بیان کرد: طی ۶ ماه نخست امسال ۱۲۵ هزار راس بره پرواری توسط عشایر تولید و فروخته شده است که میزان گوشت قرمز تولیدی طی این مدت ۲۵۰۰ تن بوده است.
به گزارش ایسنا، خراسان شمالی ۷۳۰۰ خانوار عشایری دارد که ۲۱ هزار نفر جمعیت دارد. شغل اصلی عشایر خراسان شمالی دامداری است که تعدادی از آنها کشاورزی انجام میدهند.
۶۵۰ هزار راس از دامهای موجود در استان متعلق به جامعه عشایری استان است. یکسوم از دامهای موجود در این استان متعلق به عشایر است و ۳۰ درصد تولید گوشت قرمز در استان توسط این افراد انجام میشود.
انتهای پیام
نظرات