• شنبه / ۱۴ مهر ۱۴۰۳ / ۰۸:۱۹
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403071410454
  • خبرنگار : 50177

معاون قضایی دادگستری استان خبر داد:

اجرای قانون جدید شوراهای حل اختلاف در لرستان

اجرای قانون جدید شوراهای حل اختلاف در لرستان

ایسنا/لرستان معاون قضایی دادگستری لرستان از اجرای قانون جدید شوراهای حل اختلاف در استان خبر داد.

یارالله کاکولوند در خصوص قانون جدید شوراهای حل اختلاف در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: قانون جدید شوراهای حل اختلاف لرستان از ۱۵ مردادماه امسال در بخش‌های استان، اول شهریورماه در شهرستان‌های غیر از مرکز استان اجرایی شد و از ۱۵ مهرماه به بعد در خرم‌آباد اجرایی می‌شود.

وی با بیان اینکه قانون شوراهای حل اختلاف رویه را در رسیدگی به شوراهای حل اختلاف تغییر داد، افزود: تا قبل از این قانون شوراهای حل اختلاف دو وظیفه داشتند یکی اینکه حکم صادر می‌کردند و دیگر اینکه صلح و سازش انجام می‌دادند. در قانون جدید وظیفه ذاتی و اصلی را به شوراهای حل اختلاف همان صلح و سازش دادند و وظیفه صدور حکم را به دادگاه‌ها دادند؛ برای دادگاه‌ها سیستم جدیدی به اسم دادگاه‌های صلح در نظر گرفته شده است.

رسیدگی تمام صلاحیت‌های حکمی شورای حل اختلافدر دادگاه‌های صلح انجام می‌شود

رئیس شورای حل اختلاف لرستان گفت: اکنون در سیستم قضایی دادسرا، دادگاه‌های صلح، حقوقی، کیفری و تجدیدنظر، خانواده و دادگاه انقلاب داریم یعنی یک سیستم جدید وارد سیستم قضایی ما شد به اسم دادگاه صلح که رسیدگی آن مانند دادگاه‌های عام سابق است که هم کیفری هم حقوقی رسیدگی می‌کند و تمام صلاحیت‌های حکمی شورای حل اختلاف امروز در دادگاه‌های صلح مورد رسیدگی قرار می‌گیرند.

کاکولوند اضافه کرد: در این بین شوراهای حل اختلاف زیر نظر دادگستری هم ارجاعات دادسرا، دادگستری و دادگاه‌های صلح را رسیدگی می‌کند و شوراهای حل اختلاف به آن وظیفه ذاتی و اصلی خود برگشتند.

وی گفت: انتظاری که داریم این است که با توجه به چینش جدید دادگاه‌های صلح و شورای حل اختلاف، مردم بدانند که صلاحیت دادگاه‌های صلح عام است و جرائم درجه هفت و هشت، دعاوی مالی و غیرمالی تا سقف یکصد میلیون تومان در دادگاه‌های مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

۵۰ درصد ورودی دادگستری‌ها در دادگاه‌های صلح  رسیدگی می‌شوند

معاون قضایی دادگستری لرستان بیان کرد: بررسی‌های انجام شده حاکی از آن است که ۵۰ درصد ورودی دادگستری‌ها در دادگاه‌های صلح مورد رسیدگی قرار گرفته است.

کاکولوند اضافه کرد: دادگاه‌های صلح بازویی تحت عنوان شوراهای حل اختلاف دارند که سیاست مرکز شوراهای حل اختلاف اکنون، بیشتر بحث صلح و سازش است.

وی ادامه داد: در کنار شوراهای حل اختلاف اکنون نوآوری‌های جدیدی هم آورده که سبغه قانونی خیلی زیادی دارند مثل نهاد میانجی‌گری، این نهاد زیر نظر معاونت شوراهای حل اختلاف است و پرونده‌های درجه شش، هفت و هشت به آن برای صلح و سازش ارجاع می‌شود.

رئیس شورای حل اختلاف لرستان با بیان اینکه میانجی‌گران کسانی هستند که در آزمون شرکت کرده مصاحبه و گزینش شدند و مانند وکلا و کارشناسان دادگستری در بیرون از دادگستری دفتر دارند و تعرفه‌ای برای آنها در نظر گرفته شده و براساس تعرفه‌ای که می‌گیرد وظیفه دارد بین طرفین صلح و سازش ایجاد کند؛ رسیدگی بین دو طرف دعاوی به صورت محرمانه است، گفت: چنانچه دعاوی منجر به صلح نشد در اختیار دستگاه قضایی برای ادامه رسیدگی قرار می‌گیرد.

کاکولوند افزود: شوراهای حل اختلاف در اینها، نهاد داروری با سابقه ۷۰ تا ۸۰ ساله در سیستم قضایی دارد که فراموش شده بود و مرکز شوراهای حل اختلاف آن را احیا کرد و الان به نهاد داوری قاضی خصوصی یا تحکیم گفته می‌شود.

وی بیان کرد: در لرستان به ۶۰ تا ۷۰ نفر پروانه داوری داده شده است و اینها داوران حرفه‌ای عمومی و داوران حرفه‌ای تخصصی هستند، داوران حرفه‌ای عمومی تحصیل کردگان فقه و حقوق دارند و داروان حرفه‌ای تخصصی تنها یک تخصص دارند مثل عمران، پزشکی، خانواده و ... ؛ داور نقش مصلح  دارد و تمام پرونده‌های حقوقی از صفر تا صد( منقول و غیرمنقول) را می‌شود برای رسیدگی در اختیار داوران قرار داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha