منصور بیجار در گفت وگو با ایسنا، افزود: مطابق قانون، دولت موظف است نیاز سالانه مسکن کشور را بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی در مناطق شهری و روستایی تأمین نماید و با برنامهریزی، نظارت و ایجاد هماهنگی بین دستگاهها، تصمیمات اتخاذ شده در حوزه مسکن را اجرایی تا متقاضیان واجد شرایط خانه دار شوند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سیستان و بلوچستان با اعلام اینکه اراضی مورد نیاز برای همه متقاضیان واجد شرایط تأمین شده، افزود: اجرای تمام طرح های تأمین مسکن در استان تداوم خواهد داشت و همه دستگاههای اجرایی مطابق قانون موظف به انجام امور محوله هستند.
وی افزود: تعدادی از بانک های عامل در اعطای تسهیلات به متقاضیان معرفی شده از سوی دستگاه متولی در خصوص طرح نهضت ملی مسکن زمانبر عمل نموده و این موضوع بار مالی برای متقاضیان در بر خواهد داشت که قابل قبول نیست و باید هر چه سریعتر نسبت به مدیریت این موضوع اقدام نمایند.
عطا ء اله اکبری، دبیر شورای مسکن سیستان و بلوچستان همچنین به ایسنا گفت: تاکنون زمین برای ساخت ۷۵ هزار و ۵۶۶ واحد ویلایی در قالب طرح نهضت ملی مسکن در سطح ۲۶ شهرستان سیستان و بلوچستان تامین شده است که در مجموع بیشترین واگذاری ها اراضی ویلایی به ترتیب با ۱۴ هزار و ۸۰۳ واحد به شمال استان و هفت هزار و ۷۵۹ واحد به جنوب استان اختصاص دارد.
وی یکی از اهداف اجرای طرح نهضت ملی مسکن را بسترسازی برای رونق تولید در حوزه مسکن و ساختمان و برقراری تعادل بین عرضه و تقاضا اعلام و تصریح کرد: ساخت مسکنهای ویلایی که به الگوی ایرانی- اسلامی نزدیکتر است و مورد رضایت شهروندان است بطوری که با استقبال عمومی سرعت و کیفیت ساخت افزایش پیدا کرده است.
دبیر شورای مسکن سیستان و بلوچستان همچنین کاهش هزینههای ساخت واحد مسکونی و تعدیل قیمت مسکن را از مهمترین مزایای ساخت خانههای ویلایی ذکر کرد و افزود: در حال حاضر با توجه به موقعیت جغرافیایی استان و شرایط اقلیمی و موضوعات فرهنگی در کنار اراضی مورد نیاز تامین شده در همه شهرهای این استان بجز زاهدان و چابهار واحدهای طرح نهضت ملی مسکن به صورت ویلایی ساخته میشود.
اکبری سرعت بالای ساخت مسکنهای یک طبقه به نسبت چند طبقه را از دیگر مزایای ساخت واحدهای ویلایی عنوان کرد و گفت: در پروژههای یک طبقه سازی به دلیل اینکه پروژهها به صورت موازی شروع میشوند ساخت هیچ یک از واحدها وابسته به واحدهای دیگر نیست و به صورت مستقل شروع به کار میکنند و نیز اگر متقاضی به هر دلیلی نتواند آورده خود را تکمیل کند ساخت بقیه واحدها متوقف نخواهد شد.
وی تاکید کرد: اولویت اول واگذاری زمین به خود مردم است، مورد بعدی خود مالکانی است که زمین دارند و تسهیلات ساخت مسکن را از طریق طرح نهضت ملی مسکن در اختیارشان قرار داده میشود.
وی با بیان اینکه یکی از راهکارها برای ایجاد رونق در صنعت مسکن ساخت و ساز در شهرهای کوچک است، تصریح کرد: ساخت خانههای حیاطدار و یک طبقه در این مناطق میتواند انگیزه لازم را برای مردم با هدف ساکن شدن ایجاد کند.
انتهای پیام
نظرات