آیتالله علیرضا اعرافی در مراسم گرامیداشت شهید سید حسن نصرالله که امشب از سوی رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد با بیان اینکه مالکاشتر از نگاه امیرالمؤمنین (ع) کوه یگانهای است که سر به آسمان کشیده و اگر بخواهیم او را به سنگ تشبیه کنیم سنگ محکم و مقاومت و نشکن است، اظهار کرد: مالکاشتر قله علم و فضیلت، اخلاق و معنویت، رشادت و شجاعت و ازخودگذشتگی و ایثار در راه خدا است که پرندگان تیز پرواز هرگز به بلندای او نرسیدهاند و پای کوهنوردان هرگز به آن راه نیافته است.
وی افزود: ما باید افرادی مانند مالکاشتر را الگو و معیار قرار دهیم و ۶۰ سال است که مردم ما همراه با امامین انقلاب حرکت کردهاند و پیرو مسیر نورانی بودهاند که اسوه آن مالکاشتر است و این ویژگیها در سید حسن نصرالله هم وجود داشت.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه شخصیت سید حسن نصرالله برای ما الهامبخش بود، گفت: سید حسن از یک اخلاق ممتاز فردی، حسن خلق، معاشرت نیکو، ارتباط قوی و یک جاذبه فردی بسیار ممتاز برخوردار بود که از ویژگیهای مؤمن در قرآن کریم و مجامع روایی است.
وی با تأکید بر اینکه اخلاق خوب دشمن را هم مجذوب میکند، افزود: جاذبه سید حسن یک جاذبه ایمانی و اخلاقی ممتاز بود و ممکن نبود کسی با ایشان بنشیند و در شعاع جذب او قرار نگیرد.
اعرافی با بیان اینکه دومین ویژگی سید حسن نصرالله عبادت، ذکر، دعا و معنویت بود، اظهار کرد: شخصیت بزرگی که در صحنه سیاسی پشت قدرتهای عالم را میلرزاند و موازنات و معادلات دشمن را تغییر میداد، اهل ایمان، ذکر، معنویت و اتصال به خدا بود.
وی با بیان اینکه ما در سید حسن نصرالله یک موحد میبینیم، تصریح کرد: این هنر مردان خدا است که همزمان با نقشآفرینی اجتماعی و سیاسی از عالم درون غافل نمیشوند و سید حسن نصرالله روح توحیدی، خداپرست و خداجو داشت و در حقیقت بنده خدا بود.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر اینکه سید حسن نصرالله به امدادهای غیبی معتقد و باورمند بود، گفت: سید حسن نصرالله درباره جنگ ۳۳ روزه که پشت اسرائیل را به زمین زد، تصورات آمریکا و اسرائیل را محو کرد و قدرت اسلام را نشان داد گفت که ما با دعا، توسل، توجه به خدا و دعای مردم ایران و سراسر جهان امدادهای غیبی را دیدیم که بخشی از آنها منتشر شده ولی بخشی از آن هرگز بیان نشده است؛ زیرا از این نگران هستم که مردم گمان کنند که من مبالغه میکنم.
وی ادامه داد: جبهه حق همواره متکی و بهرهمند از امدادهای غیبی الهی است و مبادا فریب بخوریم و حرف دشمن را باور کنیم؛ انقلاب اسلامی و محور مقاومت به فضل خدا رو بهپیش خواهد بود و با این حوادث هرگز شکست نخواهد خورد.
اعرافی سعهصدر، صبوری و تحمل بارهای سنگین را از ویژگیهای سید حسن دانست و گفت: اولین ویژگی پیامبران و رهبران بزرگ الهی صبوری، شکیبایی و از جا در نرفتن در مسیر آرمانهای بزرگ بود. سید حسن در طول ۳۲ سال رهبری حزبالله صدها و هزاران مشکل را دید و با سختیهای فراوان دستوپنجه نرم کرد؛ ولی خم به ابروی سید نیامد.
وی با بیان اینکه شجاعت، دلیری، خطرپذیری و روح انقلابی و جهادی در سراسر زندگی سید حسن نصرالله موج میزد، یادآور شد: سید حسن آنگاه که طلبهای بود در حوزه نجف تحصیل میکرد انسان انقلابی و با روحی جهادی بود و وقتی به قم آمد روح سید حسن نصرالله روح شجاع و نشکن و با عیار بالا بود و دستورهایی که ایشان در حفاظت خود رعایت میکرد از جهت شرعی و در مواردی با دستور رهبری معظم انقلاب بود.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت تاکید کرد: شنیدم همین اواخر به ایشان پیشنهاد شده بود که اوضاع منطقه خطرناک است و شما در تیررس قرار دارید و هدف اولیه مستکبران عالم و صهیونیستها هستید و پیشنهاد شد از ضاحیه بروید؛ ولی سید گفت من همینجا میمانم؛ سید حسن بارها فرمود اگر من کشته شوم و سوزانده شوم و هزار بار این داستان تکرار شود باز در راه امام و انقلاب اسلامی استوارم و این شجاعت بود که جهان را تکان داد و آن همه آثار به بار آورد.
وی حکمت، عقلانیت و خردورزی را پنجمین ویژگی سید حسن نصرالله دانست و گفت: سید حسن نصرالله درعینحال که شجاع، دلیر، صفشکن و بنبست شکن بود، اهل علم، دانش و خرد بود و محاسبات دقیق داشت و انقلابیگری عقلانی و منطقی در او موج میزد.
اعرافی سید حسن نصرالله را دارای اندیشه راهبردی و شناخت عمیق معادلات و بواطن سیاست توصیف کرد و گفت: با این که جایی تحصیل سیاست نکرده بود؛ ولی از همه مردان راهبردی راهبردیتر بود.
وی جهانشناسی و شناخت دقیق کشورها را هفتمین ویژگی سید حسن نصرالله و ناشی از قدرت ایمانی او دانست و افزود: مدیریت بحران و قدرت رهبری چالشهای بزرگ، نهادسازی اجتماعی و قدرت سازی دو ویژگی مهم دیگر سید حسن نصرالله بود. حزبالله یک گروه نظامی نیست؛ بلکه یک مکتب و گفتمان و یک نهاد بزرگ اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، نظامی و امنیتی است و ساختن و رشد این نهاد کار سید حسن نصرالله بود.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به عقل و اندیشه نظامی خلاق و مبتکر در سید حسن نصرالله گفت: سید مقاومت یک روحانی و تحصیلکرده حوزه نجف و قم بود و در کلاسهای نظامی و امنیتی حضور پیدا نکرده بود؛ ولی عقل و هوش سرشار، او را به درککننده معادلات نظامی و فناوری تبدیل کرده بود که بهعنوان یک شخصیت تراز نظامی و امنیتی عمق معرکه را بهخوبی درک میکرد.
وی ولایتمداری و امامت باوری را از جمله ویژگی سید حسن نصرالله عنوان کرد و گفت: مستغرق و ذوب در ولایت اهلبیت بود و امتداد آن را در ولایتفقیه میدید، او خود یک رهبر بزرگ جهان اسلام بود؛ ولی بهقدری ذوب در ولایت و محو در رهبری بود که خود را شاگرد کوچک رهبری میدانست.
اعرافی اضافه کرد: جهانیاندیشی و داشتن رویکرد تمدنی و امت واحده اسلامی و اعتقاد به تمدن نوین اسلامی، شهرت و محبوبیت جهانی و تلاشگری و خستگیناپذیری سه ویژگی دیگر در سید حسن نصرالله بود که او را به شخصیتی تراز در اسلام تبدیل کرده است.
وی با بیان اینکه این شخصیت خود را شاگرد رهبر معظم انقلاب میدانست، افزود: امروز ملت ما قدردان نعمت رهبری هستند و حضور دو میلیون جمعیت در نمازجمعه ایشان نشان علاقهمندی و ارادت ملت ایران نسبت به رهبری است.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت بیان کرد: دفع شر داعش و ایجاد امنیت برای عتباتعالیات محصول رهبری ولایتفقیه و مرجعیت نجف و تلاشهای حاجقاسم سلیمانی و محور مقاومت به رهبری سید حسن نصرالله بود.
وی گفت: امروز به برکت رهنمودهای رهبری و مجاهدتهای سپاه و محور مقاومت رژیم صهیونیستی در محاصره اسلام هستند و تغییر معادلات منطقه بخشی از ویژگیهای سید حسن نصرالله بود.
انتهای پیام
نظرات