• جمعه / ۱۳ مهر ۱۴۰۳ / ۱۴:۰۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403071310229
  • خبرنگار : 71415

نگرانی آمریکا از تبعات تصمیم انگلیس برای واگذاری جزایر چاگوس

نگرانی آمریکا از تبعات تصمیم انگلیس برای واگذاری جزایر چاگوس

نشریه انگلیسی گزارش کرد ایالات متحده و برخی مقام‌های انگلیسی پیش از آنکه لندن در مناقشه بر سر واگذاری جزایر «چاگوس» به کشور موریس تسلیم شود، هشدار داده بودند چین ممکن است از این جزایر برای «جاسوسی‌های راهبردی» استفاده کند.

به گزارش ایسنا، دولت «کر استارمر»، نخست وزیر انگلیس از حزب کارگر، روز پنجشنبه رسما اعلام کرد حاکمیت مجمع‌الجزایر چاگوس را به جزایر موریس، مستعمره سابق لندن واگذار می‌کند. این تصمیم، چند دهه مناقشه و مذاکره بر سر وضعیت این آخرین مستعمره آفریقایی بریتانیا را به سرانجام رساند. لندن اعلام کرد در ازای واگذاری حاکمیت جزایر چاگوس، همچنان یک پایگاه نظامی مشترک لندن و واشنگتن در بزرگترین جزیره این مجمع‌الجزایر یعنی جزیره «دیه‌گو گارسیا» تا ۹۹ سال حفظ خواهد شد.

هر چند مقام‌های دولت آمریکا از توافق انگلیس و موریس بر سر واگذاری جزایر چاگوس استقبال کردند اما نشریه انگلیسی «تایمز» به نقل از منابعی نوشت که آمریکایی‌ها در محافل خصوصی نسبت به تبعات امنیتی این رویداد اظهار نگرانی کرده‌اند.

به نوشته تایمز این توافق با مخالفت چندین مقام انگلیسی نیز روبرو شده و آنها نگران این هستند که پکن بتواند در این جزایر تاسیسات جاسوسی و شنود ایجاد کند. یک منبع وابسته به کابینه انگلیس به تایمز گفت که این یک اتفاق پر ریسک با توجه به اینکه انگلیس «عملا در یک جنگ سرد با چین به سر می‌برد» خواهد بود.

روزنامه تایمز نوشت، این نگرانی‌ها بر این مبنا است که مقام‌های موریس ممکن است تصمیم بگیرند برخی از این جزایر را به چین اجاره دهند. مقام‌های آمریکایی و انگلیسی به این اشاره می‌کنند که تجارت بین ۲ کشور در حال رشد است و چین نزدیک به ۴۷ پروژه ابتکار عمل مالی و توسعه‌ای را در این کشور به اجرا در آورده است.

جزایر چاگوس از ۱۸۱۴ میلادی تحت استعمار بریتانیا بوده و در حاکمیت آن قرار داشتند. دولت موریس از مدتها قبل استدلال کرده بود که به شکل غیرقانونی تحت فشار قرار گرفته تا این جزایر را در ازای کسب استقلال از بریتانیا واگذار کند. توافق اخیر ۲ طرف نیز بعد از ۱۳ دور مذاکراتی که از سال ۲۰۲۲ بعد از تایید شکایت موریس برای کسب حاکمیت جزایر چاگوس توسط دیوان بین‌المللی دادگستری و مجمع عمومی سازمان ملل اجرا شدند، به دست آمد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha