به گزارش ایسنا، این اظهارنظر از سوی «سونگ کیم» سفیر کرهشمالی در سازمان ملل در حالی مطرح شده که به نظر میرسد این کشور احتمال بازگشت به دیپلماسی شخصی «کیم جونگ اون» رهبر کرهشمالی با «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا را بدون توجه به اینکه چه کسی در انتخابات ریاست جمهوری ۵ نوامبر آمریکا برنده میشود، رد کرده است.
به نقل از خبرگزاری رویترز، وی در ادامه گفت: «هر کدام از دولتهای آمریکایی باید با کرهشمالی روبرو شوند که با آن چیزی که ایالات متحده فکرش را میکند، متفاوت است.»
سفیر کرهشمالی در سازمان ملل همچنین ادامه داد: «خصومت آمریکا و تهدید هستهای آن علیه کرهشمالی برای بیش از ۷۰ سال باعث شده تا پیونگیانگ به دنبال دستیابی به تسلیحات اتمی باشد. کیم جونگ اون گفته که کرهشمالی یا باید مذاکره یا تقابل را انتخاب کند، اما ما باید خودمان را برای یک تقابل آماده کنیم.»
او همچنین آمریکا و متحدانش را به دلیل « تحریک بیشتر رویاروییهای نظامی» با شرکت در بازیهای جنگی در منطقه آسیا-اقیانوسیه و « تکرار بیوقفه» تغییر دولت در این کشور آسیایی محکوم کرد.
کیم سونگ، سفیر سازمان ملل متحد گفت که کره شمالی گامهای نامشخصی برای دفاع بهتر از خود برمیدارد.
او در روز پایانی نشست سران جهان در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کرد، گفت: آمریکا در تلاش برای تسلط بر امور جهانی، منصفانه با جامعه ملل رفتار نمیکند و از سازمان ملل متحد به ظاهر چندجانبه برای اهداف خود سوء استفاده می کند.
کیم با متهم کردن واشنگتن به ریاکاری گفت: «آنها همچنان در حال برانگیختن درگیری های نظامی هستند. چه کسی برای اولین بار در تاریخ بشر تسلیحات هستهای ساخته و استفاده کرده است؟ ... چه کسی بی وقفه از پایان رژیم یک کشور مستقل صحبت میکند؟
وی افزود: از سازمان ملل متحد برای اهداف سیاسی یک کشور استفاده می شود. دیگر نباید چنین واقعیتهایی را تحمل کرد و اجازه داد.»
او همچنین گفت که پیونگ یانگ در حال تقویت دفاع از خود برای مقابله با «هژمونی» است که تهدیدش می کند.
کیم گفت: ما به افزایش قابلیت های بازدارندگی نظامی خود ادامه می دهیم.
یکی از دیپلماتهای ارشد کرهشمالی که به کرهجنوبی گریخته نیز اخیرا به رویترز گفته بود، در صورتیکه ترامپ بار دیگر وارد کاخ سفید شود، کرهشمالی به دنبال ازسرگیری مذاکرات هستهای است و بر روی ارائه یک استراتژی جدید قابل مذاکره نیز کار میکند.
ترامپ در زمان ریاست جمهوری خود که ۲۰۲۱ پایان یافت، دیپلماسی غیرمنتظرهای با کرهشمالی داشت.
این دیپلمات فراری کرهشمالی همچنین گفت، دیپلماتهای کرهشمالی به دنبال این هستند که اگر آمریکاییها ترامپ را به جای کامالا هریس، کاندیدای دموکراتها انتخاب کنند، راهکارهایی را با هدف لغو تحریمها بر برنامههای تسلیحاتی پیونگیانگ، حذف نام این کشور به عنوان دولت حامی «تروریسم» و دریافت کمکهای اقتصادی ارائه کنند.
نشست بین کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی و ترامپ در ویتنام در سال ۲۰۱۹ بر سر موضوع تحریمها و درخواست آمریکا از کرهشمالی برای کنار گذاشتن تسلیحات هستهای خود با شکست مواجه شد. پیونگیانگ درخواستهای «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا برای شرکت مجدد در مذاکرات را نادیده گرفته است.
ترامپ همچنین در جریان مناظره ژوئن خود گفته بود، «شی جینپینگ» رئیسجمهور چین، کیم جونگ اون و «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه به بایدن احترامی نمیگذارند و بایدن، آمریکا را به جنگ سوم جهانی میکشاند.
دونالد ترامپ در یک کنفرانس مطبوعاتی در ماه اوت گفته بود، کیم جونگ اون «من را بسیار دوست دارد.» وی همچنین با اشاره به دولت بایدن - هریس افزود: «من این گروه را دوست ندارم. ما در خطر بزرگی قرار داریم. ما در خطر بزرگ قرار گرفتن در آستانه جنگ جهانی سوم هستیم.»
انتهای پیام
نظرات