• دوشنبه / ۹ مهر ۱۴۰۳ / ۰۸:۰۶
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403070906730
  • خبرنگار : 50225

مدیرکل بهزیستی خوزستان عنوان کرد

وجود بیش از ۱۴ هزار پرونده معلولیت شنوایی در خوزستان

وجود بیش از ۱۴ هزار پرونده معلولیت شنوایی در خوزستان

ایسنا/خوزستان مدیرکل بهزیستی خوزستان با اشاره به وجود ۱۴ هزار و ۴۲۲ پرونده معلولیت شنوایی در استان، گفت: از ابتدای امسال تاکنون حدود ۳۶ هزار نوزاد مورد معاینه قرار گرفته‌اند و ۱۱۷ نوزاد مشکوک به افت شنوایی برای آزمایش‌های تشخیصی، به کلینیک‌های شنوایی‌شناسی ارجاع داده شده‌اند.

مهران کریمیان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به ۳۰ سپتامبر روز جهانی ناشنوایان، در خصوص خدمات‌رسانی بهزیستی به ناشنوایان، اظهار کرد: ارائه وسایل کمک توانبخشی به ناشنوایان مانند سمعک و باطری سمعک، پرداخت کمک هزینه کاشت حلزون شنوایی، پرداخت کمک هزینه تعمیر و تعویض قطعات شنوایی، ارائه خدمات توانبخشی به معلولان شنوایی در مراکز آموزشی و توانبخشی ویژه اختلال‌های شنوایی از جمله تربیت شنیداری و گفتار درمانی از جمله این خدمات است.

وی افزود: خدمات مشاوره و روانشناسی، پرداخت مستمری ماهیانه، پرداخت کمک هزینه دانشجویی و دانش‌آموزی و کمک به تامین مسکن و اشتغال ناشنوایان از دیگر خدمات بهزیستی به ناشنوایان و کم شنوایان است.

کریمیان با بیان اینکه سال گذشته ۳۳۷ نفر از خدمات کاشت حلزون و تعمیر قطعات بهره بردند، گفت: کاشت حلزون تکنولوژی پیشرفته‌ای است که شنوایی را برای کودکانی که با استفاده از سمعک نیز قادر به شنیدن نیستند امکان‌پذیر می‌کند و چنانچه مراحل توانبخشی قبل و بعد از عمل به خوبی طی شود، موجب رشد مهارت‌های گفتار و زبان، آموزش مفاهیم و درک مطلب و نیز زمینه‌ساز حضور ناشنوا در فعالیت‌های اجتماعی خواهد شد.

وی ادامه داد: مرکز کاشت حلزون در خوزستان از سال ۹۲ تاکنون موفق به کاشت یک هزار و ۳۵۲ عمل موفق شده است. در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۹ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال اعتبار صرف خرید وسایل ۹۰۰ دستگاه سمعک برای چهار سطح  افت خفیف، متوسط و شدید و خیلی شدید، ۴۳ هزار حلقه باطری‌های سمعک شده و ۶ میلیارد ریال نیز برای جبران هزینه کاشت حلزون شنوایی و تعمیر و تعویض قطعات حلزون شنوایی نیز به توانخواهان پرداخت شد.

مدیرکل بهزیستی خوزستان گفت: در حال حاضر در استان خوزستان، پنج مراکز توانبخشی غیردولتی خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی با ظرفیت ۲۳۰ نفر به توانخواهان در شهرستان‌های آبادان، دزفول، اهواز (دو مرکز) و شوش به کودکانی که از سنین شیرخوارگی به دلیل ابتلا به اختلالات شنوایی در یادگیری و به کارگیری گفتار و زبان دچار مشکلاتی شده‌اند خدمات ارائه می‌دهند.

وی بیان کرد: این مراکز به والدین این کودکان خدماتی مانند آموزش مهارت‌های زندگی و فعالیت‌های روزمره، گسترش یادگیری از طریق تقویت حواس دیگر، پرورش درک و نگرش کودک نسبت به توانایی و محدودیت‌های خود، پرورش کنجکاوی تفکر خلاق و اعتماد به نفس از طریق بازی، فراگیری آداب اجتماعی و اخلاقی و آماده‌سازی برای ورود به مدرسه و ... نیز ارائه می‌کنند.

کریمیان با اشاره به اعطای تسهیلات بلاعوض احداث، خرید و اجاره مسکن به معلولان عنوان کرد: در سال ۱۴۰۲ مبلغی بالغ بر ۹۸۰ میلیارد ریال در استان خوزستان به این امر اختصاص یافته است. همچنین ۱۸۰ طرح اشتغال در سال گذشته و در شش ماهه اول امسال ۹۳ طرح اشتغال توسط معلولان شنوایی موفق به دریافت وام خود اشتغالی شده‌اند.

وی افزود: یکی از طرح‌های موفق بهزیستی در حوزه پیشگیری از معلولیت شنوایی، طرح غربالگری شنوایی نوزادان است که به طور مستمر در پایگاه‌های غربالگری تحت نظارت سازمان انجام می‌شود. در این خصوص، ۴۱ پایگاه غربالگری شنوایی در ۲۸ شهرستان فعالیت می‌کنند.

مدیرکل بهزیستی خوزستان گفت: از ابتدای امسال تاکنون حدود ۳۶ هزار نوزاد مورد معاینه قرار گرفته‌اند و ۱۱۷ نوزاد مشکوک به افت شنوایی برای آزمایش‌های تشخیصی، به کلینیک‌های شنوایی‌شناسی ارجاع داده شده‌اند؛ از این تعداد، ۵۳ کودک با تشخیص قطعی افت شنوایی به منظور مداخله‌های پزشکی و توانبخشی به مراکز مربوطه ارجاع داده شده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha