به گزارش ایسنا، مصطفی رجبی مشهدی با بیان اینکه الگوی مصرف برق ماهیانه تابستانی در مناطق غیرگرمسیر ۳۰۰ کیلووات ساعت در ماه است که با شروع فصل پاییز به ۲۰۰ کیلووات ساعت در ماه کاهش مییابد، اظهار کرد: با شروع فصل پاییز و کاهش محسوس دما از مشترکان خواست تا با خاموش کردن کولرها امکان خروج نیروگاهها برای تعمیرات را مطابق برنامه فراهم کنند، بر اساس قانون تعرفه برق مشترکانی که مصرف برق آنها بیش از الگو برسد به صورت پلکانی افزایش مییابد.
وی افزود: مطابق ماده شش قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق مصوبه سال ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی، مصارف مازاد بر الگو در تعرفه مشترکان خانگی براساس روش پلکانی- افزایشی تعیین میشود. ساختار تعرفهگذاری به گونهای طراحی شده که بیشترین یارانه را مشمول مشترکانی میکند که در محدوده الگوی مصرف قرار گرفتهاند و قبضهای برق ارزانتری دریافت میکنند.
به گفته سخنگوی صنعت برق، براساس همین قانون مشترکان خانگی به دو دسته مشترکانی که در محدوده الگوی مصرف و کمتر از آن برق مصرف میکنند و مشترکان پرمصرف که بالاتر از الگو برق مصرف میکنند، تقسیم میشوند. الگوی مصرف در ماههای گرم و ماههای غیرگرم متفاوت است به این صورت که در مناطق عادی و غیر گرمسیر که بیشترین تعداد مشترکین را در خود جای داده است مانند تهران و کلانشهرهایی نظیر مشهد، اصفهان، تبریز و...، الگوی مصرف ۳۰۰ کیلووات ساعت در ماه است که این میزان با شروع فصل پاییز و در ماههای غیرگرم برای این مناطق به زیر ۲۰۰ کیلووات ساعت در ماه میرسد.
مشترکان مراقب مصرف برق باشند
رجبی مشهدی با اشاره به این که با ورود به ماه مهر از ماههای گرم سال خارج شده و به ماههای غیر گرم رسیدهایم، تصریح کرد: از این پس مشترکان باید مراقب مصرف برق خود بوده و توجه داشته باشند با توجه به این که الگوی مصرف از ۳۰۰ کیلووات ساعت به زیر ۲۰۰ کیلووات ساعت در ماه رسیده، در صورتی که مصرف خود را کنترل نکنند مشمول تعرفههای بالاتر که پلکانی- افزایشی و نزدیک هزینههای تامین برق است خواهند شد.
مدیرعامل توانیر در تشریح چگونگی پلکانی شدن تعرفه برق مشترکان پرمصرف نیز گفت: قانون ضرایبی از نرخ تامین برق را برای پلههای مختلف مصرف در نظر گرفته به این صورت که برای مشترکان پرمصرف تا میزان الگوی مصرف نیم برابر هزینه تامین تا تا ۱.۵ برابر الگو، ۱.۵ برابر هزینه تامین تا ۲.۵ برابر الگوی مصرف و بیشتر از ۲.۵ برابر الگوی مصرف ۵ برابر هزینه تامین برق در تعرفه برق مشترکین پرمصرف لحاظ میشود و دریافت آن الزام قانونی است.
نرخ تامین برق ۷۵۴ تومان به ازای هر کیلووات ساعت است
وی پارامترهای تعیین نرخ تامین برق که تعرفهها براساس آن طراحی میشود را شامل نرخ قراردادهای تبدیل انرژی نیروگاههای حرارتی مقیاس بزرگ و مقیاس کوچک در سه سال گذشته، هزینه ترانزیت برق و هزینه سوخت نیروگاهی اعلام کرد که سالانه تعیین میشود و خاطرنشان کرد: طی سال جاری و سال گذشته هزینه سوخت نیروگاهی بر اساس مقررات مربوطه و جداگانه محاسبه میشود.
رجبی مشهدی در ادامه نرخ تامین برق را برای امسال ۷۵۴ تومان به ازای هر کیلووات ساعت اعلام کرد و گفت: این نرخ براساس نرخ قرارداد تبدیل انرژی و ترانزیت برق به دست آمده است.
مدیرعامل توانیر در پایان در خصوص نرخ تامین برق مشترکان صنعتی نیز گفت: طبق ماده ۳ قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق، متوسط بهای برق این مشترکان براساس متوسط نرخ قراردادهای تبدیل انرژی محاسبه میشود که این نرخ در سال جاری براساس قراردادهای تبدیل انرژی سال گذشته ۷۲۴ تومان به ازای هر کیلووات ساعت محاسبه شده که مبنای محاسبه تعرفه مشترکان صنعتی خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات